Belépés
K betűs receptek
... szalonnát kétszer átdaráljuk, majd jól összedolgozzuk a liszttel, az elmorzsolt élesztővel, a tejföllel, a tojássárgákkal, a sóval, a borssal. Ha a tészta már teljesen sima, tetejét belisztezzük, és mély tálba téve tiszta konyharuhával letakarjuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük, ezután lisztezett deszkán még egyszer jól átgyúrjuk, majd vékonyra nyújtva négyrét hajtjuk. 30 percn...
2011-01-13 22:19:56
B betűs receptek
... dkg sertéskaraj, só, zsír, liszt, 15 dkg füstölt szalonna, 40 dkg gomba, zöldpaprika, paradicsom (vagy lecsó), pirospaprika, 1 nagyobb fej vöröshagyma, 3 dl tejföl.
A bordákat belisztezzük, sózás után elősütjük, majd lábasba szedjük. Az apró kockákra vágott füstölt szalonnát az elősütéshez felhasznált zsírban megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre...
2011-01-10 13:41:21
x
... Elkészítése:
A cukrot, a vaníliás cukrot, a tojásokat, az olajat, a szódavizet, a lisztet és a sütőport összekeverjük, sárga masszát kapunk. A tepsit bezsírozzuk vagy sütőmargarinozzuk, majd belisztezzük. A massza felét beleöntjük a tepsibe. A massza másik felébe beletesszük a kakaót, és összekeverjük. Ezt a masszát ráöntjük a már a tepsiben lévő sárga masszára. Lekvárt és g...
2010-12-03 21:03:05
x
... jó hólyagosra verjük, még néhány kanál olvasztott vajat adagolunk bele, s addig folytatjuk e műveletet, míg a tészta a kanálról elválik. Ezután lefedjük és kelesztjük. A gyúródeszkát belisztezzük, ráborítjuk a megkelt kalácstésztát, kinyújtjuk vastagra, másfél cm széles csíkokat vágunk belőle. A sütőhengert megkenjük olvasztott vajjal, majd a csíkokat rásodorjuk. Kristálycukorba, ...
2010-08-06 14:02:33
Dorozsmai ponty
... kezdünk. Hozzáadjuk az egyik felvágott hagymát, sóval ízesítjük. Ebből a halléből 3-4 dl-re lesz szükségünk.
Felszeleteljük a pontyfilét, majd gerezdeket vágunk bele. Meghintjük sóval, belisztezzük és forró olajban aranybarnára pirítjuk.
Olajon a felvágott szalonnát elkezdjük pirítani, majd rádobjuk a másik felaprított hagymát. Ezután hozzáadjuk a felkockázott gombát, pa...
2010-03-28 18:56:10
Indiai konyha
... barnaliszt
» só
» kevés vaj
A lisztet, csipetnyi sót langyos vízzel összedolgouuk, és egy órát pihenni hagyjuk. Utána három cm-es golyókat formálunk belőle, majd kilapítjuk, belisztezzük őket, ezután ismét kinyíjtjuk őket, de csak tetejüket lisztezzük be. Palacsintasütőben kezdjük sütni őket, és ha elkezdenek pirulni, nyílt lángba tartjuk őket, hogy felfúj...
2010-02-25 15:41:25
x
... kenyérsütő géppel dagasztjuk a tésztát, alulra kerül a folyadék és a só, rá a liszt, és az egyéb járulékos anyagok, legfelülre pedig az élesztő!
A kuglófformát kikenjük vajjal és belisztezzük. A megkelt tésztát a kuglófformába tesszük.
Előmelegített sütőben 180 C-on 30-40 percig sütjük.
Ha kész megszórhatjuk porcukorral vagy meglocsolhatjuk olvasztott csokoládéval...
2010-01-03 11:30:50
Mákoskalács koszoru
...

Először elkészítjük a kovászt. Langyos tejben szétmorzsoljuk az élesztőt, és kevés liszttel meg cukorral lágy tésztát keverünk belőle. Lisztezett tálba rakjuk, tetejét is belisztezzük, majd letakarva, langyos, 40-50 fokos hőmérsékleten pihentetjük. Akkor megfelelő a kovász, ha az ujjunkkal benyomva, megmarad a helye, és az egész kissé domború. (ha a kovász lapos, akkor...
2009-12-21 09:55:26
Egészséges ételek ínyenceknek
I. FEJEZET


A reformtáplálkozás egyre nagyobb teret hódít, jelenleg hozzávetőleges becslések szerint 500 millió vegetárius él a világon. Százalékos arányukat tekintve tehát a húsevők száma ma még legalább egy nagyságrenddel nagyobb, mint a természetes módon táplálkozóké. Ez a jelentős arányeltolódás azonban a legtöbb esetben csupán a megszokásnak tudható be. Gasztro...
2008-12-01 23:35:02
Rokokó torta
... csokoládé a tetejére
A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a kakaóval elkevert lisztet és felolvasztott vajat. Tortaformában megsütjük, amikor kész, tetejét kicsit belisztezzük, és lefedjük. Amikor kihűlt 4 lapot vágunk belőle, majd a krémmel megtöltjük, és bevonjuk.

Töltelék készítése: 5 dl tejszínt kikeverünk a kakaóval és a cukorral, felforraljuk, m...
2008-05-15 19:11:00
1 2 
Címkék: elmorzsolt élesztővel, bordákat belisztezzük, apró kockákra, elősütéshez felhasznált, apróra vágott, vaníliás cukrot, sütőport összekeverjük, tepsit bezsírozzuk, massza felét, massza másik, masszát ráöntjük, tepsiben lévő, kanálról elválik, gyúródeszkát belisztezzük, megkelt kalácstésztát, sütőhengert megkenjük, csíkokat rásodorjuk, egyik felvágott, felvágott szalonnát, másik felaprított, felkockázott gombát, órát pihenni, egyéb járulékos, kuglófformát kikenjük, megkelt tésztát, kuglófformába tesszük, ujjunkkal benyomva, egész kissé, kovász lapos, reformtáplálkozás egyre, húsevők száma, nagyságrenddel nagyobb, természetes módon, jelentős arányeltolódás, legtöbb esetben, megszokásnak tudható, tojásokat kikeverjük, kakaóval elkevert, krémmel megtöltjük, kristálycukorba, meglocsolhatjuk, összedolgozzuk, arányeltolódás, nagyságrenddel, hozzávetőleges, tojássárgákkal, szétmorzsoljuk, felszeleteljük, összekeverjük, hőmérsékleten, előmelegített, felolvasztott, összedolgouuk, kuglófformába, kalácstésztát,
© 2013 TVN.HU Kft.