Belépés
Kókuszos keksztekercs
... fóliára tesszük, kb. fél centire kinyújtjuk rajta, majd rákenjük a krém felét. Szorosan feltekerjük a fólia segítségével, ha szükséges, meghintjük még kókuszreszelékkel és a két végét benyomkodjuk. Alufóliába vagy folpackba tekerve fagyasztóba tesszük legalább pár órára.

...
2018-02-12 12:54:15
Töltött csirkecomb hercegnőburgonyával
... kölest kiválogatjuk, megmossuk, majd dupla mennyiségű sós vízben puhára főzzük. Hagyjuk kihűlni, hozzáadjuk a vörös áfonyát, ízlés szerint sózzuk.
A csirkecombok bőre alá benyomkodjuk a tölteléket, majd a betöltött húsokat tepsibe helyezzük, lefedjük és kb 1 óra alatt készre sütjük, majd az utolsó 10 perc alatt fedő nélkül grillezünk rajta egy kicsit, h ropogós legye...
2018-01-20 23:33:13
Puha lekváros bukta
... kelesztjük.
Finoman átgyúrjuk egy lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét benyomkodjuk.
A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd mindegyiket lekenjük olvasztott margarinnal. Még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon kés...
2018-01-10 23:33:26
Zöldséges-tojásos fasírttekercs
... tölteléket.
A sütőpapír segítségével a hosszabbik oldalról kezdve feltekerjük, kicsit megnyomkodva, hogy ne maradjon benne levegő.
A tekercs két végét kicsit az ujjunkkal benyomkodjuk, hogy a töltelék ne jöjjön ki. Óvatosan a sütőpapíros tepsibe fektetjük.

A másik adag hússal és a maradék töltelékkel is megismételjük a fenti műveletet.

A rudak tetej...
2017-11-25 20:04:33
Karamellizált almatorta csökkentett kalóriatartalommal
... végül kitöltjük az üres lyukakat is a megmaradt almával. A tésztát óvatosan feltekerjük a nyújtófára, majd az almás rétegre terítjük. A felesleges darabokat levágjuk, a széleket pedig benyomkodjuk a formába, teljesen belepve az almaszeleteket.
Az előmelegített sütőben 20 percig sütjük. Negyed óráig hűlni hagyjuk, majd egy tálcára fordítjuk a tortát és szeleteljük. JÓÉTVÁ...
2017-11-01 17:02:24
Sütőben sült szárma
... tojást.

Kézzel jól összedolgozzuk.

Kis gombócokat formázunk, és a káposztalevélbe tesszük.

A leveleket feltekerjük, és a kis hengerek két végét benyomkodjuk.

Egy hőálló edény alját kibéleljük a vágott savanyú káposztával.

Erre tesszük a betöltött káposztaleveleket.

A gombócok közé tesszük a f...
2017-05-12 17:15:50
Rozmaringos-bazsalikomos focaccia
... fokra előmelegítjük (alsó-felső sütés + légkeverés), és közben ujjnyira nyújtjuk a tésztát. Sütőpapíros tepsire fektetjük, és kicsit hagyjuk pihenni.
Ezután az ujjunkkal benyomkodjuk a felületét, és olívaolajjal megkenve a sütőbe toljuk. Világos aranybarnára sütjük.Hagyjuk langyosra hűlni, majd vastagabb szeletekre vágva tálaljuk.

...
2017-04-06 23:13:11
Tökéletes vendégváró: BBQ csirkés batyu recept
... vágunk, aminek a közepére kb. 1 evőkanál mennyiségű tölteléket halmozunk. A négy szélét a közepe felett összecsípjük és a fogpiszkáló segítségével rögzítjük. Kicsit az élei mentén benyomkodjuk, hogy sütés közben ne folyjék ki a töltelék. A tetejét egy felvert tojással lekenjük.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe pakoljuk és 200 fokra előmelegített sütőben 22-25 perc alatt készre ...
2016-06-16 12:31:08
Csokis-szilvalekváros bukta...
... lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk.
8×8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe a csokis- lekvárt teszünk egy teáskanállal..
Feltekerjük,a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.
Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk,olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük.
Még egyszer megkelesztjük,majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.
Porcukorral ...
2016-01-29 20:23:57
Töltött káposzta a nagyik receptje szerint
... pirospaprikával fűszerezzük. A savanyú káposzta levelek vastag erét kivágjuk, majd beletöltünk annyi húst, hogy lazán össze tudjuk tekerni, hiszen a rizs megduzzad, majd a két végét benyomkodjuk.
Kevés apró káposztát szétterítünk a főzőedény (kb. 5 l-es) alján, erre kerül kevés szeletelt hagyma, füstölt hús és rátesszük a töltött káposztákat, valamint a maradék húsos masszábó...
2015-12-22 08:55:16
1 2 3 6 7 9 10 11 12 13 
Címkék: nagyik receptje, krém felét, fólia segítségével, vörös áfonyát, csirkecombok bőre, betöltött húsokat, lisztezett deszkán, közepébe lekvárt, buktákat sütőpapírral, sütőpapír segítségével, hosszabbik oldalról, ujjunkkal benyomkodjuk, sütőpapíros tepsibe, másik adag, maradék töltelékkel, fenti műveletet, rudak tetej, üres lyukakat, megmaradt almával, tésztát óvatosan, almás rétegre, felesleges darabokat, széleket pedig, előmelegített sütőben, tálcára fordítjuk, káposztalevélbe tesszük, leveleket feltekerjük, hőálló edény, vágott savanyú, betöltött káposztaleveleket, gombócok közé, sütőbe toljuk, négy szélét, közepe felett, fogpiszkáló segítségével, élei mentén, felvert tojással, csokis- lekvárt, buktákat lekenjük, savanyú káposzta, rizs megduzzad, töltött káposztákat, maradék húsos, káposztalevélbe, pirospaprikával, almaszeleteket, szilvalekváros, összedolgozzuk, sorakoztatjuk, karamellizált, megkelesztjük, előmelegítjük, fasírttekercs, előmelegített, megismételjük, benyomkodjuk, sütőpapírral, segítségével,
© 2013 TVN.HU Kft.