Belépés
Zöldparadicsom télire
... üvegekbe rakott zöld paradicsomot, majd ne zárjuk, csak takarjuk le. Másnap öntsük le a felöntő levet. Forraljuk fel még egyszer, tegyünk minden üvegbe egy késhegynyi szalicilt vagy benzoesavas nátriumot, a forró felöntő levet töltsük rá, légtelenítsük, majd celofánnal meg csavaros tetővel, vagy ha ez nincs, dupla celofánnal zárjuk le, és tegyük másnapig száraz gőzbe.

Z...
2015-09-19 19:00:12
Sárgadinnyés ételek
... szerinti mennyiségben, 1 kg dinnyehúshoz 30 dkg cukor, 2 dl borecet + annyi borecet, amennyi a dinnyét ellepi, 2 szál kapor, 1-1 mokkáskanál őrölt fekete bors és só, valamint 1 mokkáskanál benzoesavas nátrium
A sárgadinnye külső héját lehámozom, félbevágom, és a magházat kidobva belőle kétcentis kockákra vágom. Megmérem. Üveg- vagy műanyag edénybe teszem, és annyi borecetet ö...
2014-11-13 12:49:55
Gyümölcsök, gyümölcsös receptek
... szép egész naspolyákkal díszítjük.
Egészben hagyva, fóliába betekerve hosszabb ideig eláll.
Naspolyalekvár
1 kg teljesen érett naspolya, 2 dl vörösbor, 100 g cukor, 5 g benzoesavas nátrium, 60 g zselatin.
A naspolyát héjastól, magostól a borban feltesszük főni.
Ha megpuhult, leszűrjük és félretesszük a levét.
A gyümölcsöt szitán áttörjük.
A gyümö...
2014-11-13 12:18:50
Savanyítsunk!
Savanyítsunk!

A nyár ízeinek konzerválására rengeteg módszer létezik. A gyümölcsökből lekvár vagy kompót készül, míg a zöldségek jelentős része savanyúság formájában őrzi meg a nyarat.

Miket savanyítsunk?

Savanyúság azonban nem csak zöldségekből készülhet, de ne szaladjunk ennyire előre, elsőször is vizsgáljuk meg, melyek azok a zöldségek, amely...
2014-08-31 23:48:16
Ecetes szilva
... literenként 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, 2-3 szegfűszeget és egy darabka fahéjat. Jól felforraljuk, utána langyosra hűt...
2013-09-17 23:44:15
Szilva
... literenként 1 dl ecetet, 25 dkg cukrot, 2-3 szegfűszeget és egy darabka fahéjat. Jól felforraljuk, utána langyosra hűtjük, és az üvegekbe tett szilvára szűrjük. A tetejére egy késhegynyi benzoesavas nátriumot teszünk, lekötjük, és mindjárt a helyére tehetjük, nem kell kigőzölni.


Szilva ecetben:2.

Szép válogatott szilvát úgy mossunk meg, hogy a hamva meg...
2013-08-18 13:24:27
Nyers eltevés
... csatos üvegeket használjuk.
____________________________________ ____
Cseresznye
• cseresznye,
• kilónként 20 dkg cukor
• kilónként 1 késhegynyi benzoesavas nátrium.
A hibátlan, érett gyümölcsöt több vízben megmossuk vigyázva, hogy ne törjük össze, majd alaposan lecsurgatjuk. A cukrot összekeverjük a tartósítószerrel, a gyümölcsöt egy...
2013-03-15 22:26:05
Uborka eltevés
... liter vizet, 1/4 liter ecetet (5%-os) felforralunk. Oldjunk fel benne 40 dkg cukrot, 2 dkg konyhasót, forraljunk vele 2 evőkanál mustármagot. A végén adjunk hozzá 1 g szalicilsavat vagy benzoesavas nátriumot. Töltsük forrón az üvegekbe rakott uborkára, ügyelve, hogy a mustármag egyenletesen oszoljék el az üvegekben, és a felöntő lé lepje el az uborkadarabokat. Zárjuk légmentesen. ...
2012-07-10 13:39:31
Céklasaláta változatok...
... cukorral felforraljuk. Amikor a lé kihűlt, a céklát néhány szelet tisztított tormával együtt üvegekbe rakjuk, a tetejére is tormaszeleteket teszünk, ráöntjük a levet, egy mokkáskanálnyi benzoesavas nátriumot szórunk rá, lekötjük, és 8-10 percig gőzöljük. Készíthetjük úgy is, hogy a megmosott céklát nyersen hámozzuk meg, csak ezután főzzük. Ilyenkor a főzőlevét használjuk fel a sal...
2011-11-18 06:17:37
A cékla eltevése
... cukorral felforraljuk. Amikor a lé kihűlt, a céklát néhány szelet tisztított tormával együtt üvegekbe rakjuk, a tetejére is tormaszeleteket teszünk, ráöntjük a levet, egy mokkáskanálnyi benzoesavas nátriumot szórunk rá, lekötjük, és 8-10 percig gőzöljük. Készíthetjük úgy is, hogy a megmosott céklát nyersen hámozzuk meg, csak ezután főzzük. Ilyenkor a főzőlevét használjuk fel a sal...
2011-08-29 16:58:26
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 12 
Címkék: cékla eltevése, felöntő levet, késhegynyi szalicilt, forró felöntő, dinnyét ellepi, sárgadinnye külső, magházat kidobva, naspolyát héjastól, borban feltesszük, gyümölcsöt szitán, nyár ízeinek, gyümölcsökből lekvár, zöldségek jelentős, darabka fahéjat, üvegekbe tett, késhegynyi benzoesavas, helyére tehetjük, cukrot összekeverjük, végén adjunk, üvegekbe rakott, mustármag egyenletesen, céklát néhány, mokkáskanálnyi benzoesavas, megmosott céklát, főzőlevét használjuk, tartósítószerrel, uborkadarabokat, tormaszeleteket, zöldparadicsom, naspolyalekvár, mokkáskanálnyi, konzerválására, összekeverjük, gyümölcsökből, légtelenítsük, szalicilsavat, savanyítsunk, félretesszük, paradicsomot, egyenletesen, felforraljuk, készíthetjük, felforralunk, mennyiségben, dinnyehúshoz, naspolyákkal, szegfűszeget, lecsurgatjuk, sárgadinnyés, zöldségekből, mustármagot, benzoesavas, sárgadinnye, céklasaláta, légmentesen, mokkáskanál, literenként, szaladjunk, használjuk, tisztított, válogatott, formájában, cseresznye, gyümölcsök, gyümölcsöt,
© 2013 TVN.HU Kft.