|
|
|
... késhegynyi fahéj
1 késhegynyi szegfűszeg
(mézeskalács fűszerkeverék a legjobb, egy tasakkal)
2 db tojás
2 evőkanál vagy 1 dl virágméz
Elkészítés:
Az összetevőket berakjuk egy tálba, összegyúrjuk, és akár pihentetés nélkül azonnal nyújtjuk, szaggatjuk, és 5-10 percig sütjük 160 fokon. Figyelgetni kell, nagyon hamar elkészül. Ha mogyoróbarna, akkor le... |
2022-12-03 19:51:12 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlt-e már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos t... |
|
2021-12-12 09:11:06 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma,
őrölt kömény,
paprika(őrölt),
kötözőzsineg.
Elkészítés
A szalonnát jó alaposan besózzuk minden oldalán(ne sajnáljuk a sót!),mélyebb falú tálba rakjuk,lefedjük és berakjuk a hűtőbe 2 napra. Ez idő alatt levet fog engedni,de ezt nem kell leönteni róla!
2 nap letelte után kimossuk a sóból,papírtörlővel leitatjuk minden oldaláról a ... |
2021-04-09 16:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... zsiradékot, hozzáadjuk a cukrot, és a tejföllel szépen összegyúrjuk. Ez is pihentetős tészta, mint általában a belegyúrt élesztősök, úgyhogy néhány órára, de akár egy egész éjszakára is berakjuk a hűtőbe.
Mikor kivesszük, akkor kétféle módon készíthetjük el. Vagy kinyújtjuk az egészet, és nagyobb pohárral kiszaggatjuk, a maradékot összegyúrva, újra kinyújtva, kiszaggatva, vag... |
|
2019-11-27 18:40:38 |
|
|
|
|
|
|
Álmaink didergő márványszobrok,
berakjuk őket templomainkba:
vágyunk, mely testünket életre szítja,
ragyogtat köréjük koszorút, csokrot.
Szavaink mellszobrok hideg aranyból,
napjaink útján hordozzuk őket:
az élő istenek másutt nőnek,
magasba szökvén árny lepte partról.
Az ember mindig tétova, bágyadt,
fáraszt a tett, a pih... |
|
2018-09-20 13:25:10 |
|
|
|
|
|
|
... fahéj
50 gr burgonya-liszt
egy kevés vaj a tepsi aljára
egy kis macesz-liszt
Elkészítés:
Begyújtjuk a sütőt és 180 fokra állítjuk, hogy előmelegedjen, mire berakjuk a süteményt.
Alaposan megmossuk a sárgarépát aztán meghámozzuk, és aprólyukú reszelőn lereszeljük. Két nedvszívó papír közé helyezzük, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges n... |
2018-04-26 11:44:53 |
|
|
|
|
|
|
... már a pudingunk, ha igen, akkor hozzákeverjük a vajas porcukorhoz. Kb. 1/3 részét kivesszük, és hozzáadunk 2 evőkanál kakaót.
A máz hozzávalóit jól összedolgozzuk, és egy picit berakjuk a hűtőbe.
Az első lap az egyik kakaós lap, erre jön a világosabb pudingkrém egyik fele, rárakjuk az egyik világosabb tésztalapunkat, erre a kakaós krémet, aztán a másik világos té... |
2018-02-13 12:04:49 |
|
|
|
|
|
|
... sárgadinnyét, 2 narancsot, 2 citromot, 2 lime-ot, 2 banánt és 1 őszibarackkonzervet. Hozzáadunk az őszibarack levét, 10 evőkanál cukrot, 1 üveg vodkát, fél liter dinnyelikőrt, jól megkeverjük és berakjuk a hűtőbe. Szervírozás előtt nyakonöntjük 2 liter ananászlével és 1 üveg száraz pezsgővel.
Narancsbólé
Egy narancsot átdörzsölünk négy kockacukorral. A naranc... |
2017-12-31 22:26:58 |
|
|
|
|
|
|
... nem kapunk.
2., Négy egyenlő részre kell osztani a tésztát (érdemes lemérni) és kinyújtani tepsiméretre.
3., A tésztalapokat sütőpapírra tesszük és egy éjszakára berakjuk a hűtőbe.
4., A diós töltelékhez közepes lángon főzzük az összetevőket míg a cukor teljesen el nem olvad és a massza be nem sűrűsödik. Utána azonnal tárolódobozba kell tenni, lehű... |
2017-12-12 10:50:50 |
|
|
|
|
|
|
... citromhéj, pici só, ribizlilekvár, vagdalt dió
Elkészítés:
10 dkg porcukrot, a lisztet, a citromhéjat a vajjal és a tojások sárgájával téstává gyúrjuk, majd egy fél órára berakjuk a hűtőbe. A hűtőből kivéve kisujjnyi vékonyra nyújtjuk, tepsibe rakjuk és közepesen meleg sütőben 3/4 részig megsütjük. A sütőből kivéve megkenjük a lekvárral. A tojások fehérjéjét a mar... |
2017-11-27 13:29:07 |
|
|
|
|