Regisztráció  Belépés
A Századvég felfelé módosította az idei és a jövő évi növekedési várakozását
... a nyers adatok szerint 4,4, míg a szezonálisan kiigazított adatok szerint 4,7 százalékkal bővült éves összehasonlításban.
A vártnál nagyobb növekedésben a fogyasztás, illetve a beruházások dinamikus bővülése játszott szerepet az első negyedévben, és ezek egész évben a növekedés mozgatórugói lehetnek.
A Századvég előrejelzése szerint a fogyasztás bővülése 2018-ban 5,1, 20...
2018-06-19 14:01:38
Brexit - Brit kamarai szövetség: a pénzügyi válság óta nem volt ilyen gyenge a brit gazdaság
... százalékról.
Elemzésében a szervezet úgy fogalmaz, hogy az Egyesült Királyság és az Európai Unió jövőbeni kapcsolatrendszerét övező folyamatos bizonytalanság "megfojtja" az üzleti beruházásokat.
A BCC hétfői előrejelzése a 2018-2020-as időszak mindegyik évében 2,8-2,9 százalékos - vagyis az évtized végéig jórészt stagnáló ütemű - exportnövekedéssel számol.
Suren T...
2018-06-18 16:32:26
Varga: Magyarországra hozná regionális irodáját a Nemzetközi Beruházási Bank
... vállalati hitelezés további bővülésére van szükség ahhoz, hogy az ország versenyképessége javuljon.
Az IIB az új irodán keresztül jelentős szereplőjévé válhat a közép-kelet európai beruházásoknak, a vállalati hitelezésnek - jegyezte meg.
A szándéknyilatkozat aláírásának fontosságáról beszélve Varga Mihály elmondta, Magyarország törekvése tovább erősíti az IIB tagállamai...
2018-06-18 16:22:25
Amerikai importvámok - Londoni elemzők: csekély, de nem teljesen elhanyagolható a közvetlen növekedési hatás
... vámintézkedések nélkül elérhető ütemtől.
A ház szerint azonban két ekkora gazdaság esetében ez a különbség is számít, és az ebből eredő bizonytalanság megterheli az üzleti bizalmat és a beruházásokat.
Az Oxford Economics londoni elemzői szerint mindemellett a kínai makrogazdasági politikától ezúttal csak korlátozott ellensúlyozó lépések várhatók a kínai és a globális növ...
2018-06-15 20:13:22
Költségvetés - Varga: a jövő évi büdzsé középpontjában a biztonságos növekedés áll
... - hangsúlyozta a miniszter.
Varga Mihály kiemelte: a jövő évi költségvetésben 4000 milliárd forintot különítettek el a fejlesztések finanszírozására, így például a Pest megyei beruházásokra, az Irinyi terv és az Ipar 4.0 projektjeire, a digitális infrastruktúra fejlesztésére, az egészségügy és az oktatás területén zajló beruházásokra.
A pénzügyminiszter a családok támoga...
2018-06-13 18:52:39
Helyettes államtitkár: már nem kizárólag a járműipar határozza meg az ipari termelés növekedését
... újraiparosítási programjának köszönhetően 2010 januárjához képest 37,8 százalékkal nőtt az ágazat kibocsátása. A pozitív tendenciát tovább erősíthetik a megvalósuló kapacitásbővítő beruházások, amelyeket a kormány az Irinyi-terv keretében is támogat.
Az ITM szerint a feldolgozóipari beruházások 2017-ben mért növekedésének és a különösen a járműipart érintő folyamatos fejleszt...
2018-06-13 10:52:11
Hat éve nem mért ütemben zuhant a brit feldolgozószektor teljesítménye
... időszakban.
Erre a széttartó folyamatra már a Bank of England - a brit jegybank - kormányzója is felhívta a figyelmet. Mark Carney nemrégiben, egy londoni üzleti rendezvényen azt mondta: a beruházások növekedési üteme a többi fejlett ipari gazdaságban kétszámjegyű, a brit gazdaságban ugyanakkor "az egyszámjegyű tartomány alsó széle felé jár".
Carney szerint a brit háztar...
2018-06-11 14:02:14
PM: a munkát terhelő adók és a vállalkozások közterhének további csökkentése a cél
... területi egyenlőtlenségek kezelése is, amiben nagy szerepe lehet a kkv-szektornak.
Felhívta a figyelmet arra is, hogy az Európai Beruházási Bank elemzése szerint Magyarországon a beruházások kevesebb mint 25 százaléka megy a tudásszektorba, amivel utolsó helyen áll az uniós országok között. Az OECD elemzése pedig arra mutatott rá, nagy bajban lesznek azok az országok, amelyek...
2018-06-07 17:22:38
Londoni elemzők: a hazai fogyasztás tartja lendületben a közép-európai EU-gazdaságok növekedését
... óta a leggyorsabb ütemben.
A Capital Economics londoni elemzője kiemelte, hogy a három gazdaság kapacitás-kihasználtsági rátái az elmúlt években meredeken növekedtek, és az ipari beruházások élénkülése részben arra utal, hogy a vállalatok kapacitásbővítő beruházásokba kezdtek, kihasználva a kedvező hitelkondíciókat.
Carson hangsúlyozta ugyanakkor azt is, hogy az exportnö...
2018-06-06 09:12:18
Elemzők: a lakossági fogyasztás tartósan a gazdasági növekedés húzóereje marad
... részletes jelentése szerint a bruttó hazai termék (GDP) volumene 4,4 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbit az első negyedévben. A szolgáltatások 4,9, a fogyasztás 5,0, és a beruházások 17,1 százalékos növekedése határozta meg a növekedést.
Virovácz Péter, az ING Bank vezető elemzője azt emelte ki, hogy a felhasználási oldalon egyre inkább egyoldalúvá válik a gazdaság...
2018-06-05 13:21:29
1 2 3 ..................61 62 ..........92 93 ..........122 123 124 
Címkék: Nemzetközi Beruházási Bank, Egyesült Királyság, Európai Unió, Suren, Varga Mihály, Oxford Economics, Mark Carney, Európai Beruházási Bank, Capital Economics, Virovácz Péter, pénzügyi válság, brit gazdaság, közvetlen növekedési, biztonságos növekedés, járműipar határozza, ipari termelés, brit feldolgozószektor, munkát terhelő, vállalkozások közterhének, hazai fogyasztás, közép-európai EU-gazdaságok, lakossági fogyasztás, gazdasági növekedés, nyers adatok, szezonálisan kiigazított, vártnál nagyobb, beruházások dinamikus, első negyedévben, növekedés mozgatórugói, fogyasztás bővülése, üzleti beruházásokat, 2018-2020-as időszak, évtized végéig, ország versenyképessége, közép-kelet európai, vállalati hitelezésnek, ebből eredő, üzleti bizalmat, kínai makrogazdasági, fejlesztések finanszírozására, digitális infrastruktúra, oktatás területén, családok támoga, ágazat kibocsátása, pozitív tendenciát, megvalósuló kapacitásbővítő, feldolgozóipari beruházások, járműipart érintő, széttartó folyamatra,
© 2013 TVN.HU Kft.