Regisztráció  Belépés
Süli János: Paks II. garantálja a környezet tisztaságát
... egyik legdinamikusabban fejlődő agráriuma volt az Európai Uniónak. "Ebben fontos szerepe van annak, hogy stabilitást, kiszámíthatóságot tudtunk biztosítani az ágazat számára és ez a beruházásokban, a jövedelemtermelésben, a hitelképességben is megmutatkozott" - mutatott rá.
Feldman Zsolt kiemelte, hogy érdemi előrelépés történt a mezőgazdasági termelésre a klimatikus viszonyo...
2018-08-10 16:48:25
Nagy Márton: Magyarország megérett az újabb felminősítésre
... kategóriába sorolják Magyarországot. A pénzügyi válság során 600 bázispont fölé emelkedő 5 éves CDS-felár mára töredékére, 85 bázispontra csökkent. A közelmúltban bejelentett új külföldi beruházások szintén az országgal szembeni erős bizalmat jelzik. Egy kedvező döntés megerősítené azt az üzenetet a befektetők felé, hogy a feltörekvő piacokon megfigyelhető turbulens időszak közepe...
2018-08-06 11:59:42
Elemzők: közelít a teljes foglalkoztatás, de vannak tartalékok is
... foglalkoztatási szerkezet érdekében - vélekedik az elemző.
A képzett munkavállalók hiánya azonban lassíthatja az emelkedést, ugyanakkor a hatékonyság fokozását, illetve a munkaerőt kiváltó beruházások felfuttatását kényszeríti ki a vállalkozásokból, ami támogatja mind a bérek, mind a GDP erőteljesebb növekedését. A szűkös munkaerő-kínálatból eredő további erőteljes reálbér-n...
2018-07-27 12:22:53
Magyarország tovább bővíti mezőgazdasági kapcsolatait Afrikával
... években rengeteget dolgozott azon, hogy innovációit az afrikai kontinensen is minél szélesebb körben megismerjék. Az államtitkár szerint a kapcsolatok bővítésére a kutatás-fejlesztés, a beruházások, az ehhez kapcsolódó tudástranszfer terén még számos lehetőség kínálkozik.
Kitért arra is: bár Magyarország természeti és így mezőgazdasági viszonyai is gyökeresen eltérőek Tunézi...
2018-06-20 19:12:50
Palkovics László: az ITM támogatja a megyei jogú városok fejlesztéseit
... fejlesztéseként nemcsak a településeket, hanem az agglomerációk fejlődését is támogatja. Közintézmények épülnek és korszerűsödnek, ipari parkok és sportlétesítmények jönnek létre, energetikai beruházások indulnak és közszolgáltatások korszerűsödnek a következő években - tette hozzá.
Szita Károly sürgette a hulladékgazdálkodás fejlesztését és hozzátette, hogy a megyei jogú vár...
2018-06-19 17:26:57
Gulyás: az Európai Bizottság hivatalos javaslata továbbra is tartalmazza a felső határ nélküli kötelező mechani
... előtt olyan előterjesztés nincs, ami az új lakások áfáját illetően megváltoztatná "a korában egyértelművé tett szándékot", hogy 2019 végéig lesz kedvezményes áfa.
Az autópálya-beruházások felülvizsgálatáról a Magyar Közlönyben megjelent utasításról elmondta: a miniszter jelentést tesz majd le, és ezt követően dönt majd a kormány. Több szakaszt is vizsgálnak, a Miskolc-Kassa ...
2018-06-14 14:01:40
EU-büdzsé - Az EB 13 milliárd eurót javasol az Európai Védelmi Alap finanszírozására 2021-2027 között
...
Az alap célja az e téren jelenleg jórészt az Egyesült Államoktól függő Európai Unió stratégiai autonómiájának megteremtése, a tagországi beruházások hatékonyabbá tétele, a biztonság megerősítése, valamint a versenyképes és innovatív ipari bázis előmozdítása.
Az EDF 4,1 milliárd eurót biztosítana kutatási projektek közvetlen finanszírozására, ezenfelül 8,9 milliárd euró á...
2018-06-13 17:02:41
Krónika 5. rész (államközi egyezmények)
... vitát lezárta.

Horvátország csatlakozása az EU és Oroszország közötti partnerségi megállapodáshoz
Takács Szabolcs elmondta, a megállapodás célja a kereskedelem és a beruházások, ezen belül a szállítási szolgáltatások kereskedelmének előmozdítása, valamint keretet hoz létre átfogó gazdasági, pénzügyi és műszaki együttműködés megteremtésére. A célok között szerepel a...
2018-06-12 14:11:46
KSH: tovább gyorsult a beruházások növekedési üteme az első negyedévben
...
A múlt évben 16,7 százalékkal nőttek a beruházások, ezen belül a negyedik negyedévben 14,4 százalékos volt a növekedés éves összevetésben.
Az első negyedévben az építési beruházások 26,4, a gép- és berendezésberuházások 10,4 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat.
A beruházási teljesítmény a fejlesztések felét megvalósító, legalább 50 főt foglalkoztató vá...
2018-05-30 09:51:46
Az EB közel negyedével csökkentené a Magyarországnak nyújtott kohéziós támogatásokat 2021-2027 között
... illetve a befogadott migránsok számát és integrációját.
A növekedés vagy a jövedelem terén lemaradásban lévő régiók a jövőben is jelentős uniós támogatásban részesülnek, de emellett beruházásokat valósítanának meg más térségekben is, mivel sok, gazdagabbnak számító régió küzd például az ipari átalakulással, a munkanélküliséggel és a globalizáció jelentette kihívásokkal.
...
2018-05-29 18:52:41
1 2 3 .........32 33 .....49 50 ....64 65 66 
Címkék: Süli János, Paks II, Nagy Márton, Palkovics László, Európai Bizottság, Európai Védelmi Alap, Európai Uniónak, Feldman Zsolt, Szita Károly, Magyar Közlönyben, Egyesült Államoktól, Európai Unió, Takács Szabolcs, környezet tisztaságát, újabb felminősítésre, teljes foglalkoztatás, megyei jogú, felső határ, beruházások növekedési, első negyedévben, ágazat számára, mezőgazdasági termelésre, klimatikus viszonyo, pénzügyi válság, közelmúltban bejelentett, országgal szembeni, kedvező döntés, befektetők felé, feltörekvő piacokon, képzett munkavállalók, hatékonyság fokozását, munkaerőt kiváltó, afrikai kontinensen, államtitkár szerint, kapcsolatok bővítésére, ehhez kapcsolódó, agglomerációk fejlődését, következő években, korában egyértelművé, miniszter jelentést, alap célja, tagországi beruházások, biztonság megerősítése, megállapodás célja, szállítási szolgáltatások, célok között, múlt évben, negyedik negyedévben, növekedés éves, építési beruházások, beruházási teljesítmény, fejlesztések felét,
© 2013 TVN.HU Kft.