|
|
|
... kinyújtjuk 1-2 cm vastagságúra.
Elkészítjük a tölteléket: a túrót kikavarjuk a cukorral és a tojással, rátesszük a kinyújtott tészta közepére. A tészta széleit ferdén 2 centinként bevagdossuk a töltelékig és addig hajtjuk a széleket még el nem fogy (ráhatjuk), így olyan lesz mintha fonatos lenne (nem kell tekerni). A töltelék fölött pedig a széleket jól lenyomkodjuk, le... |
2021-10-03 20:30:28 |
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál pirospaprika (őrölt)
2 gerezd fokhagyma
A sütéshez
350 g sertészsír
1 nagy fej vöröshagyma
8 gerezd fokhagyma
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a hússzelet... |
|
2021-08-07 14:21:29 |
|
|
|
|
|
|
... hajtogatott tésztát hűtőszekrénybe tesszük egy éjszakára vagy pár órára, majd azt követően fél óránként háromszor hajtogatjuk.
Utána kb. 2 cm vastagra sodorjuk, késsel rácsosan bevagdossuk.
A tojássárgáját felverjük a mokkáskanálnyi tejjel, mellyel megkenjük a tésztát, majd jó vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Lehet füstölt sajttal is, ez már ízlés dolga.... |
2019-03-11 21:46:08 |
|
|
|
|
|
|
... bors, rozmaring, cayenne bors /de bármi más, kedvünkre való fűszerrel készíthetjük/
Elkészítés:
A burgonyát meghámozzuk, majd hosszában kettévágjuk, mindegyiket bevagdossuk vigyázva arra, hogy ne vágjuk át.
Mennyiségtől függően egy jénait, vagy egy gáztepsit nagyon vékonyan kivajazunk, majd egy nagyon pici olíva olajat is locsolunk bele. Lapjával l... |
|
2018-11-09 19:13:39 |
|
|
|
|
|
|
... középre hajtjuk, majd oldalról is felhajtjuk középre a tészta két szélét. Ezután újra kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk. Végül kb. két cm vastagra kinyújtjuk, és a tetejét egy éles késsel bevagdossuk. Közepes méretű szaggatóval kiszaggatjuk a pogácsákat. A formát érdemes lisztbe mártani közben, hogy ne ragadjon hozzá a tészta. Kizsírozott tepsibe rakjuk a pogácsákat, a tetejüket m... |
|
2018-11-08 18:41:11 |
|
|
|
|
|
|
... annyiféleképpen készítjük. Van egy kevésbé ismert változata is.
Elkészítése ennek is nagyon egyszerű. A megmosott bur... |
2018-10-29 11:30:30 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
Pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeverék
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
Elkészítése:
A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufóliába, légmentesen lez... |
2018-10-29 11:27:38 |
|
|
|
|
|
|
... paprika
pác:
olaj
magyaros sültek fűszerkeveréke
vegeta
só
őrölt bors
pirospaprika
Elkészítése:
1. A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon.
Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a zsebecskéket, becsavarjuk alufól... |
2018-09-09 16:44:42 |
|
|
|
|
|
|
... természetesen ez el is hagyható. Aki kedveli a finom, omlós húsokat, annak csak ajánlani tudom ezt a Lacipecsenye receptet. :)
Elkészítés
1
A hússzeletek szélét bevagdossuk, enyhén klopfoljuk, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
2
Egy tálkában megolvasztjuk a zsírt, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a reszelt fokhagymát. A páccal bekenjük a ... |
2018-09-09 16:41:37 |
|
|
|
|
|
|
... Lefóliázva a hűtőbe tesszük minimum 1 órára. Én egy éjszakát hagytam pácolódni, csak jót tett neki. :)
3
A füstölt szalonnát felszeleteljük, majd széltében a háromnegyedéig bevagdossuk. Forró serpenyőben megsütjük, majd félre tesszük.
4
A szalonnából kisült zsíron megsütjük a húst. Előtte a serpenyőt hűtsük le egy kicsit. Egy pár percre vegyük lejjebb alatta a ... |
2018-09-09 16:40:54 |
|
|
|
|