|
|
|
... só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A megtisztított hagymák alját késsel egyenesre igazítjuk, hogy ne billegjenek, a tetejüket kalapnak levágjuk. A hagymákat a kalapjukkal együtt egyenként alufóliába csomagoljuk, állítva tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütő középső részében puhára sütjük 60-80 pe... |
2018-05-30 23:48:07 |
|
|
|
|
|
|
... só
frissen őrölt fekete bors
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A megtisztított hagymák alját késsel egyenesre igazítjuk, hogy ne billegjenek, a tetejüket kalapnak levágjuk. A hagymákat a kalapjukkal együtt egyenként alufóliába csomagoljuk, állítva tepsibe rakjuk, és az előmelegített sütő középső részében puhára sütjük 60-80 pe... |
|
2018-01-25 22:29:18 |
|
|
|
|
|
|
... szükséges)
Személyenként két nagyobb nem szétfővő krumplit héjában megfőzünk, még forrón megpucoljuk, és egy kicsit hűlni hagyjuk. Mindegyik burgonya talpából levágunk egy vékony szeletet, hogy ne billegjenek, majd kiskanállal vagy késsel üreget faragunk beléjük. A (maradék) hurkát/kolbászt a bőréből kikaparjuk, és összedolgozzuk a kikapart krumplival, sóval, must... |
2017-12-31 15:56:58 |
|
|
|
|
|
|
... kiemeljük. A gerezdekből egyre nagyobb V-alakú darabokat vágunk ki, ezeket egymásba rakjuk, és kissé szétcsúsztatjuk. A maradék citromlével megcsepegtetjük. Aljukat egyenesre vágjuk, hogy ne billegjenek, és a szeletek helyét kijelölve a tortára rakjuk.
Pálinkás kuglófok
12,5 dkg sütőmargarin
12 db tojás
1 csomag sütőpor
2 csomag va... |
|
2017-05-11 08:45:51 |
|
|
|
|
|
|
... majonézElkészítés:
A tojásokat keményre főzzük, teljesen kihűtjük, majd meghámozzuk. Gömbölyűbb végükből levágunk egy egyenes, vékony szeletkét, hogy ne billegjenek a tálon.
Hegyesebb végükön levágjuk a kalapkájukat, és finomra aprózzuk. Óvatosan kieme... |
|
2013-03-29 20:21:45 |
|
|
|
|
|
|
... meg.
A krumplit a forrástól számított . 20 percig főzzük, leszűrjük, még melegen meghámozzuk, kissé hűlni hagyjuk.
A burgonyák aljáról levágunk egy kis darabot, hogy ne billegjenek. Tetejükről pedig levágjuk a kalapkájukat. Belsejüket kivájjuk, megtörjük.
A kész bolognai húsba belekeverjük a megtört krumplit, s megtöltjük vele a ,,ladikokat".|... |
2012-02-04 11:23:32 |
|
|
|
|
|
|
... kiemeljük. A gerezdekből egyre nagyobb V-alakú darabok... |
2011-01-13 13:55:15 |
|
|
|
|
|
|
... kiemeljük. A gerezdekből egyre nagyobb V-alakú darabokat... |
2009-10-19 19:50:44 |
|
|
|
|
|
|
... ellepje. Köménymaggal, babérlevéllel, és sóval ízesítjük. Forrástól számítva kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük , és meghámozzuk.
A burgonyák aljáról levágunk egy szeletet hogy ne billegjenek, a tetejéről pedig a kalapkájukat, amit félreteszünk. A belsejüket kivájjuk, villával megtörjük. A darált húshoz tesszük a reszelt hagymát, és fokhagymát, 1 tojást, a sajt felét, vágott pet... |
2009-04-02 17:23:53 |
|
|
|
|
|
|
... ellepje. Köménymaggal, babérlevéllel, és sóval ízesítjük. Forrástól számítva kb. 20 percig főzzük. Leszűrjük , és meghámozzuk.
A burgonyák aljáról levágunk egy szeletet hogy ne billegjenek, a tetejéről pedig a kalapkájukat, amit félreteszünk. A belsejüket kivájjuk, villával megtörjük. A darált húshoz tesszük a reszelt hagymát, és fokhagymát, 1 tojást, a sajt felét, vágott pet... |
2009-03-09 20:38:11 |
|
|
|
|