|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... akkor a következővel fogunk találkozni: a sivárabb, aszályos északon hidegek a telek, forrók a nyarak és gyakori az aszály. Ennek köszönhetően ezen a vidéken a tésztaételek, a sertés- és birkahús fogyasztása gyakori, az alapanyagok között szerepel a köles, az árpa, a búza, a kukorica, valamint a szójaszósz. A déli tartományok konyhájának meghatározó eleme a rizs, a különféle tenge... |
|
2015-07-13 22:34:05 |
|
|
|
|
|
|
... akkor a következővel fogunk találkozni: a sivárabb, aszályos északon hidegek a telek, forrók a nyarak és gyakori az aszály. Ennek köszönhetően ezen a vidéken a tésztaételek, a sertés- és birkahús fogyasztása gyakori, az alapanyagok között szerepel a köles, az árpa, a búza, a kukorica, valamint a szójaszósz. A déli tartományok konyhájának meghatározó eleme a rizs, a különféle tenge... |
2014-09-04 23:06:15 |
|
|
|
|
|
|
HÁZTARTÁS
ARMATÚRA
- mészfolt eltávolítása
Szükséges: ecet, rongy.
Az armatúrára került mészfolt feloldódik, ha éjszakára egy ecetbe mártott
rongyot ráhelyezünk.
Szükséges: forró ecetes víz, kemény kefe.
A zuhanyra került mészfolt könnyen eltávolítható, ha lecsavarjuk a
zuhanyrózsát, a szitát kemény kefével ledörzsöljük, utána ped... |
|
2014-05-08 09:51:06 |
|
|
|
|
|
|
... csökkentése
- tárolása, félbevágva
Hal
- fagyasztott hal elkészítése
- halpikkelyek egyszerű eltávolítása
- ízének enyhítése
- tárolása
Hús
- birkahús ízének feljavítása
- bundázása
- az egybesült vagdalt nem ég oda
- egyszerű panírozása
- főtt hús ízesebb, puhább lesz
- főtt hús színének megőrzése, szaft... |
|
2013-09-26 18:35:48 |
|
|
|
|
|
|
... ételek: gyömbér, póréhagyma, fokhagyma, majoranna, fekete bors, fehér bors, fodormenta, bazsalikom, retek
Édes ételek: alma, kacsahús, füge, libahús, ananász, cékla, méz, káposzta, birkahús, marhamáj, marhahús, tofu, dió, búza
Téli és nyári táplálkozás
Az okos kínai gyógyítómesterek úgy is különválasztották az egyes táplálékokat, hogy azoknak fűtő ... |
2013-05-17 16:52:59 |
|
|
|
|
|
|
...tipikus bosnyák étel.
sogan dolma
Hozzávalók
8-10 közepes vöröshagyma
néhány csepp ecet
50dkg marha-és birkahús finomkodik
2.5 gramm rizs
1 sárgarépa finomra reszelt
1 pépesítve paradicsom
kis piros paprika
1-2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só
bors
5dkg vaj
Elkés... |
2013-05-11 12:38:33 |
|
|
|
|
|
|
... ételek: gyömbér, póréhagyma, fokhagyma, majoranna, fekete bors, fehér bors, fodormenta, bazsalikom, retek
Édes ételek: alma, kacsahús, füge, libahús, ananász, cékla, méz, káposzta, birkahús, marhamáj, marhahús, tofu, dió, búza
Téli és nyári táplálkozás
Az okos kínai gyógyítómesterek úgy is különválasztották az egyes táplálékokat, hogy azoknak fűtő ... |
2013-04-02 08:05:11 |
|
|
|
|
|
|
... Köretnek
a szalonnába göngyölt zöldbabot adom. Ha szükségest, a
májat utána megsózom.
Betyárpaprikás
Hozzávalók:
1 kg birkahús, 1 fej hagyma, pirospaprika,
1 db zöldpaprika, 1 db paradicsom, olaj vagy zsír, 2 dl tejföl,
liszt, 1 ˝ dl vörösbor, só.
A birkahúst a faggyútól és a hárt... |
2013-03-06 01:57:51 |
|
|
|
|
|
|
... étlapjáról. Állítólag a nagy író a palóclevest friss foszlós
kenyérrel szerette enni, ami után Vargabélest vagy buktát rendelt (Rádi Zsóka
alapján). Az igazi palócleves titka a birkahús (ürühús), amit sokan sertéshússal
próbálnak helyettesíteni, azonban az íze nem ugyanaz, ezért legalább egyszer
érdemes az eredeti recept alapján birkahúsból is elkészíteni.... |
2013-02-15 13:46:23 |
|
|
|
|