Belépés
Tőzsde - Vegyesen zártak a főbb nyugat-európai indexek
...
A londoni FTSE-100 mutató 0,32 százalékos pluszban, míg a frankfurti DAX-index 0,31 százalékos, a párizsi CAC-40 index pedig 0,63 százalékos mínuszban fejezte be a kereskedést. Milánó 0,04 százalékos mínuszban, Madrid pedig 0,03 százalékos nyereségben zárt.
A páneurópai indexek közül a Stoxx Europe 600 0,11 százalékkal, 361,24 pontra süllyedt. Az FTSE Eurofirst 300 index...
2018-10-20 15:36:02
Kósa: a Sargentini-jelentés politikai bosszú
... választás előtt. A magyar választók elutasították, hogy Magyarország bevándorlóország legyen - emelte ki Kósa Lajos, hozzátéve: a magyar kormány ehhez tartja magát.
A honvédelmi bizottság szerdai ülésén a testület szerdán hosszas, olykor indulatos vitát folytatott a Sargentini-jelentés elutasító határozati javaslattal kapcsolatban.
Kósa Lajos szerint, aki a Sargentini-je...
2018-10-10 15:41:37
Illegális bevándorlás - Uniós menekültügyi hivatal: több mint egymillió menedékkérelem vár még elbírálásra
...
Addou, az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságának (LIBE) ülésén, az EASO uniós menekültügyi helyzetről szóló 2017-es jelentésének bemutatásakor elmondta, a feltorlódott ügyek száma mutatja, hogy a menekültügyi helyzet még korántsem oldódott meg Európában.
Noha összességében az elbírált kérelmek száma nőtt, azokat főként a korábbi években...
2018-10-10 14:22:52
Illegális bevándorlás - Európai humanitárius vízum bevezetését kezdeményezi az EP illetékes bizottsága
...
A 39 igen szavazattal, 10 nem ellenében elfogadott jelentésről a plenáris ülés is szavazni fog, ottani jóváhagyása esetén pedig az uniós képviselőtestület felszólítja majd az Európai Bizottságot, hogy március végéig tegyen javaslatot a védelmet kérő személyek legális beutazási lehetőségét megteremtő közösségi jogi keret létrehozására.
A humanitárius vízumot kiadó országo...
2018-10-10 13:31:23
Illegális bevándorlás - Nemzetbiztonsági bizottság: szükség van a kerítésre
... keddi ülésén meghallgatta a nemzetbiztonsági szolgálatok - köztük az Alkotmányvédelmi Hivatal és a Terrorelhárítási Központ - képviselőit a határvédelem tapasztalatairól. Halász János, a bizottság fideszes alelnöke ennek alapján azt mondta: a határzár bevált, védi Magyarország és az Európai Unió biztonságát. Amióta kerítés van, csökkent Magyarországon a nemzetbiztonsági kockázat -...
2018-10-09 12:42:24
Hidvéghi: Brüsszel több eszközzel is gyengítené a határvédelmet
...
Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója kedden Budapesten újságíróknak felidézte: az Európai Bizottság migrációügyi biztosa az ENSZ-ben arról beszélt, legalizálni és szervezni akarja a bizottság az Európába tartó gazdasági bevándorlást, és ezt a célt tűzte ki az ENSZ migrációs csomagja is.
Az Európai Parlament "szélsőségesen bevándorláspárti" állampolgári jogi,...
2018-10-02 12:41:31
Alapjogokért Központ: újra felmerült a kötelező kvótarendszer ötlete
... a kvótarendszer azért veszélyes, mert folyamatos befogadásra kötelezne.
Annak ellenére, hogy az EU állam- és kormányfői uniós csúcson utasították el a kvótarendszert, az Európai Bizottság (EB) ismét a migrációs válság megoldásaként beszélt róla az ENSZ-közgyűlésen. Az unióban egyre kevesebb ország támogatja a kvótarendszert, de Jean-Claude Juncker, az EB elnöke kitart a javas...
2018-10-02 10:31:10
Brexit - Brit külügyminiszter: az EU a távozók megbüntetésével próbálja maradásra bírni a tagokat
... piacának szabályrendszere, jóllehet a brit kormány ki akar lépni az unió egységes piacáról és vámuniójából is.
Theresa May miniszterelnök már akkor elfogadhatatlannak nevezte az Európai Bizottság e felvetését, amikor a javaslat az EU február végén ismertetett jogi szövegtervezetében először megjelent.
May azóta is többször hangoztatott érvelése szerint ugyanis ha e javas...
2018-09-30 23:52:28
Ellenőrizhetővé tehetik a Magyarország biztonsági érdekeit sértő befektetéseket
... el a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatot, amelynek zárószavazását júliusról napolták el. Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a napokban úgy változtatott az előterjesztésen, hogy az csak a jövő év első napján lépjen életbe az eredetileg kezdeményezett október 1-je helyett. Az indítvány a nemzetbiztonság, a közren...
2018-09-30 14:01:54
Magyar Idők - Októberben szavazhat az Országgyűlés a Sargentini-jelentés elutasításáról
...
A Magyarországot elítélő Sargentini-jelentésre, valamint a határőrizet nemzeti ellenőrzésének elvonását javasló európai bizottsági tervezetre reagáló határozati javaslat részletes vitára való előterjesztéséről kedden szavazott az Országgyűlés igazságügyi bizottsága, a részletes vita a következő bizottsági ülésen lesz.
A lap megjegyzi, hogy a határozati javaslatot a korm...
2018-09-26 10:45:29
1 2 3 ..........................169 170 ..............254 255 .............337 338 339 
Címkék: Alapjogokért Központ, Magyar Idők, Stoxx Europe, FTSE Eurofirst, Kósa Lajos, Európai Parlament, Európai Bizottságot, Alkotmányvédelmi Hivatal, Terrorelhárítási Központ, Halász János, Európai Unió, Hidvéghi Balázs, Európai Bizottság, Jean-Claude Juncker, Theresa May, főbb nyugat-európai, kötelező kvótarendszer, távozók megbüntetésével, londoni FTSE-100, frankfurti DAX-index, párizsi CAC-40, páneurópai indexek, magyar választók, magyar kormány, honvédelmi bizottság, testület szerdán, feltorlódott ügyek, menekültügyi helyzet, elbírált kérelmek, korábbi években, plenáris ülés, uniós képviselőtestület, védelmet kérő, humanitárius vízumot, nemzetbiztonsági szolgálatok, határvédelem tapasztalatairól, bizottság fideszes, határzár bevált, nemzetbiztonsági kockázat, párt kommunikációs, célt tűzte, kvótarendszer azért, migrációs válság, unióban egyre, brit kormány, unió egységes, eredetileg kezdeményezett, határőrizet nemzeti, részletes vita, következő bizottsági, határozati javaslatot, alkotmányvédelmi,
© 2013 TVN.HU Kft.