Regisztráció  Belépés
Variációk zöldborsóra
... tejszín, 0,5 dl tej, friss hüvelyes zöldborsó, szerecsendió virág, fehér bors, só

A friss zöldborsó hüvelyeket mossuk meg és főzzük meg. Készítsünk rántást, öntsük fel a borsó levével, majd ízesítsük sóval, borssal és szerecsendió virággal. adjuk hozzá a tejet, majd főzzük tovább. A puha zöldborsó hüvelyeket szeleteljük fel, tegyük a levesbe, amit ismét főzzünk fel. Vég...
2018-06-27 10:54:48
Kétegyházi csorbaleves
... hozzáadjuk a vékony karikákra vágott újhagymát és a finomra vágott lestyánt. A készre főzött levesből 2 dl-t elkeverünk az 1 dl tejföllel és a leveshez öntjük. Ki...
2018-02-08 11:00:54
Zöldborsós keménytarhonya
... ízesítsük az ételt az apróra vágott fokhagymával.

Tipp: Aki szereti, tehet hozzá bőrkét, vagy disznófület, amit a feldarabolás után jó fél órán keresztül főzzünk elő. Ennek a levével engedjük fel később az egész ételt. Ekkor azonban vegetáriánusok nem fogyaszthatják ezt a kitűnő fogást.
8-10 tojásos, nem bolti tarhonya a legmegfelelőbb hozzá.
A zöldborsó lehet...
2018-01-18 11:32:05
Borsóleves petrezselymes vajgaluskával
... petrezselyemzöldet tovább főzöm.

Amikor a zöldségek már majdnem puhák, hozzáteszem a kockára vágott krumplit, együtt főzőm, majd amikor már a krumpli is puha, legvégül a borsót a levével együtt. (Ezzel a módszerrel nem fog soha a borsó szétfőni a levesben, mivel zsenge, ha a többi zöldséggel együtt párolnám, főzném, mire azok megfőnek, csak a borsó héja maradna.)...
2017-12-20 23:27:45
Húsvéti recept gyűjtemény
... karfiolt. A zöldségeket leszűrjük, és a vizében megfőzzük a rizst. Amikor már puha, összekeverjük a megfőzött zöldségekkel, és a felét kivajazott jénaiban elsimítjuk. Rárakjuk a pörköltet a levével együtt, és betakarjuk a maradék rizzsel. A tetejét tejföllel meglocsoljuk, megszórjuk reszelt sajttal, és a sütőben átforrósítjuk. Tálaljuk.
Javaslat: akinek van, a zöldségeket pár...
2016-08-02 09:54:10
Édeni régi étkek - receptes könyv
... bors.

Sötét zsemleszínű rántást készítek, és apróra vágott hagymát

adok hozzá. A szükséges vízmennyiség felével felengedem, és

ezzel jól felforralom. Majd a savanyú káposzta levével felöntöm.

Főzhetek bele kolbászkarikákat, apró savanyú káposztát,

darabokra vágott sertésvelőt, rizst. Paprikával, vagy törtborssal

íze...
2015-07-30 08:15:48
Miért a Reg-Enor?
... sütve, főzve vagy nyersen.
- A levesekhez a rántást enyhén pirítva, vízzel engedjük fel.
- A salátákat bármely zöldségből készíthetjük, eredeti citrom levével, kevés só és édesítőszer hozzáadásával.
- Az ételeket csak mérsékelten szabad sózni, lehetőleg Himalája só felhasználásával.
- Rizst, kukoricát, bor...
2015-04-24 07:57:24
Spárga carbonara
... tojássárgájával, majd a finomra reszelt parmezánnal elkeverve krémesítettem. Visszatettem a tűzre, és kis lángon épp csak átmelegítettem. Ha szükséges, a menet közben kifőzött tészta felfogott levével hígítható.
Én durum tésztát főztem ki hozzá, de a lehetőleg friss (tehát a nem teljesen száraz) sonkával, vagy spenótos-ricottával töltött tortellinivel tálalva (akár előtte öss...
2015-04-21 16:16:58
Zöldborsó leves bundás csirkével
... felét pedig a sárgarépával és fokhagymával turmixba tesszük.
A hagymát apróra vágjuk és a sütőben pirított dióbéllel megdinszteljük, majd ezt is a turmixba töltjük, felöntjük a leves levével és jól össze turmixszoljuk majd visszatöltjük a leveshez,Elkészítjük az eresztéket a lisztből, a tejből és egy tojás sárgájából és ezt is hozzáadjuk a leveshez. sózzuk, borsozzuk és ecett...
2014-06-25 14:23:42
x
... Narancsos Varázslat
Hozzávalók: fél liter tejföl
2 evök. porcukor
2 cs. tejszinhabpotló por
2 narancs
40 dk. babapiskota
3dl. tej
A tejfölt 1 narancs levével és reszelt héjával porcukorral összekeverjük.
A tejszinhabpotlót 3 dl tejjel keményre verjük,belekeverjük a tejfölbe.
Rétegesen rakjuk
Habbal kezdjük 1 sor hab
...
2014-06-13 17:21:33
1 2 3 4 5 6 7 8 
Címkék: Narancsos Varázslat, friss zöldborsó, borsó levével, puha zöldborsó, vékony karikákra, finomra vágott, készre főzött, leveshez öntjük, apróra vágott, feldarabolás után, levével engedjük, egész ételt, kitűnő fogást, legmegfelelőbb hozzá, zöldborsó lehet, kockára vágott, levével együtt, borsó szétfőni, többi zöldséggel, borsó héja, zöldségeket leszűrjük, vizében megfőzzük, megfőzött zöldségekkel, felét kivajazott, maradék rizzsel, tetejét tejföllel, sütőben átforrósítjuk, szükséges vízmennyiség, savanyú káposzta, rántást enyhén, salátákat bármely, ételeket csak, finomra reszelt, menet közben, lehetőleg friss, hagymát apróra, sütőben pirított, turmixba töltjük, leves levével, tojás sárgájából, kolbászkarikákat, felhasználásával, tejszinhabpotlót, tojássárgájával, tejszinhabpotló, keménytarhonya, megdinszteljük, vegetáriánusok, fogyaszthatják, átmelegítettem, legmegfelelőbb, visszatöltjük, turmixszoljuk, hozzáadásával, összekeverjük, tortellinivel, petrezselymes, vajgaluskával, átforrósítjuk, krémesítettem,
© 2013 TVN.HU Kft.