|
|
|
... van.
BORS
A feketebors a növény éretlenül szedett,, szárított termése. A fehérbors az érett termés, héj nélkül.
Étvágygerjesztő, de a májat, epét, vesét, végbelet megtámadhatja. Inkább borsikafüvet használjunk helyette.
Baktériumölő, így tartósításra is alkalmas. Vizelethajtó, felfúvódást szüntet. Jó székrekedés, émelygés, szédülés és ízületi gyullad... |
2021-08-18 11:06:33 |
|
|
|
|
|
|
...
BORS
A feketebors a növény éretlenül szedett,, szárított termése. A fehérbors az érett termés, héj nélkül.
Étvágygerjesztő, de a májat, epét, vesét, végbelet megtámadhatja. Inkább borsikafüvet használjunk helyette.
Baktériumölő, így tartósításra is alkalmas. Vizelethajtó, felfúvódást szüntet. Jó székrekedés, émelygés, szédülés és ízületi gyul... |
|
2017-10-03 08:08:22 |
|
|
|
|
|
|
... öntethez
45 dkg tejföl (12%-os)
1 teáskanál mustár
5 gerezd fokhagyma (zúzott)
1 csokor petrezselyem (felaprítva)
bazsalikom ízlés szerint
borsikafű ízlés szerint
só ízlés szerint
elkészítés
A csirkemellet felszeleteljük, a fokhagymás tejbe áztatjuk, és kb. 1 órát a
hűtőben hagyjuk... |
2015-12-29 13:51:08 |
|
|
|
|
|
|
... füstölt sertésoldalas
5 evőkanál tejföl
2 evőkanál liszt
2 kávéskanál őrölt pirospaprika
kevés só
néhány babérlevél
kevés csombor (borsikafű)
csipetke
Elkészítés
Első lépésként előző este áztassuk be a babot.
Másnap a füstölt hússal együtt feltesszük főni nagy fazékban (... |
|
2015-12-08 23:27:24 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
|
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... sertéshús
20 dkg tarkabab
25 dkg savanyú káposzta
10 dkg paprikás füstölt kolbász
1 közepes nagyságú vöröshagyma
1 babérlevél
2 gerezd fokhagyma
1 mokkás kanál borsikafű
3 dkg liszt
3 dl tejföl
só
bors
citromlé
kapor ízlés szerint
kaposzta4
Elkészítés:
A füstölt húst 2 liter vízben puhára... |
2015-01-16 11:42:07 |
|
|
|
|
|
|
... mi is, minél gyakrabban!
Savanyúkáposzta krémleves
Hozzávalók:
4 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
25 dkg savanyú káposzta
só, bors, babérlevél, borsikafű
5 dl húsleves alaplé
tejföl
Elkészítés: 4 dkg olajon pároljunk meg egy finomra vágott vöröshagymát. Adjunk hozzá 25 dkg savanyú káposztát. Fűszerezzük sóval, borssal, ... |
2014-12-21 23:05:23 |
|
|
|
|
|
|
... változatban hisz, van, aki viszont csak és kizárólag porcukorral szereti ezt az ételt.
A káposztához nagyon jól illenek a zöldfűszerek, többek között a zsálya és a kakukkfű, a borsikafű, a babérlevél vagy a tárkony. Izgalmas párosítás a köménnyel, édesköménnyel, szerecsendióval fűszerezett káposzta is. A káposzta erős ízét jól finomíthatjuk, lágyíthatjuk tejföllel vagy ... |
2014-12-21 22:57:57 |
|
|
|
|
|
|
...-
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
ALMAHÉJTEA
Elkészítése: hámozzunk meg 2 db almát és a héját dobjuk bele 1/2 liter forró vízbe. Fedjük le, és hagyjuk állni kb. 15 percig. Ízesíthetjük barnacukorral, nádcukorral, mézzel, de ihatjuk magában is.
Az áztatás során az almahéj felpuhul, így könnyebben lehet elrágcsálni.... |
2014-05-28 10:28:11 |
|
|
|
|
|
|
... kapor,
1 kg savanyú káposzta,
só, bors,
10 dkg füstölt szalonna,
1 füstölt csülök,
15 dkg rizs, 60 dkg darált hús,
1 hagyma,
szemes bors, csombor (borsikafű), kapor, köménymag,
2 dl tejföl,
2 dl fehér bor.
A erdélyi kapros töltött káposzta készítése:
A káposzta főzéséhez egy megfelelő fazekat választunk.
Belül... |
2014-05-20 01:06:17 |
|
|
|
|