Regisztráció  Belépés
Nincs Cím
... sárgarépa,
2 db fehérrépa,
2 csomag petrezselyem zöldje,
½ db karalábé,
2 db burgonya,
1 kisebb zeller,
2 db tojás,
2 fej vöröshagyma,
rizsliszt,
borsikafű, majoránna, pirospaprika, tengeri só,
szója granulátum,
kis oliva olaj a sütéshez.

Sós vízben megfőzzük a hámozott zöldségeket. Turmix-szal vagy villával ös...
2010-07-20 06:56:23
Nincs Cím
CUKKÍNISZELET

Hozzávalók:

4-5 púpozott ek zabpehely, teljes kiőrlésű liszt
0,5 kg cukkíni
borsikafű, majoránna, pirospaprika
kevés citromlé
olaj

Elkészítés:

Megmossuk a cukkínit, finomra reszeljük, és meglocsoljuk citromlével, majd összekeverjük a zabpehellyel és a fűszerekkel. Pár perc állás után annyi lisztet adunk h...
2010-07-20 06:46:31
Zöldséges rétes-gombamártással
... lapos)
* 1/2 kis fej káposzta
* 2 közepes sárgarépa
* 1/2 fej vöröshagyma
* 1 gerezd fokhagyma
* 2 tojás
* só
* bors
* borsikafű
* olaj

Gombamártáshoz:

* 1/2 fej vöröshagyma
* 25 dkg csiperkegomba
* 1 kis dobozos tejföl
* pirospaprika
* bor...
2010-07-18 12:52:10
Fasírtok, feltétek



CUKKÍNISZELET

Hozzávalók:

4-5 púpozott ek zabpehely, teljes kiőrlésű liszt
0,5 kg cukkíni
borsikafű, majoránna, pirospaprika
kevés citromlé
olaj

Elkészítés:

Megmossuk a cukkínit, finomra reszeljük, és meglocsoljuk citro...
2010-07-16 13:55:06
Kőleves......
... forintot adott a katona kövéért.

A magyar népmese levesét Szegeden is főzik, igaz, kicsit másképp: savanyú káposztával, füstölt szalonnával, árpakásával, csomborral (más néven borsikafű) készítik, és tejföllel dúsítják. Mindez kő nélkül nem lenne kőleves, ezért - fertőtlenítés után - egy-egy nagyobb darab kavics is kerül a tányérokba. Juhász Tibor, a Szélka...
2010-07-15 12:53:59
Borsikafű
Borsikafű
A borsikafű (Satureja hortensis L.) egy fűszernövény. Népies nevei: borsfű, bécsi rozmaring, csombor, csombord, csomborbors, hurkafű, kerti izsópfű, kerti méhfű, pereszlén.

http://upload.wikimedia.org/wikipedi a...
2010-07-11 19:59:23
Csirkemell csicseriborsóval
... 2 nagy fej vöröshagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1ü csicseriborsó
- 1/2 kg csirke vagy pulykamell
- 2 ek. olíva olaj
- só, bors
- ízlés szerint kakukkfű, borsikafű, zsálya és egy kis curry

Elkészítés:

A hagymát félbevágjuk, majd felszeljük vékonyra, a paprikát is vékony csíkokra vágjuk és megdinszteljük a hagymával az olíva olajo...
2010-07-11 12:51:52
Erdélyi vizes uborka
... víz
* 5 dl ecet
* 5 csapott ek durva szemű só
* 5 csapott ek cukor
* zellerlevél
* mustármag
* egész bors
* kapor
* borsikafű
* babérlevél
* torma
* csípős paprika (annak, aki szereti)
* szalicil

díszítéshez:

* hagyma
* répa

elk...
2010-07-06 16:57:14
Erdélyi vizes uborka
... víz
* 5 dl ecet
* 5 csapott ek durvaszemű só
* 5 csapott ek cukor
* zellerlevél
* mustármag
* egész bors
* kapor
* borsikafű
* babérlevél
* torma
* csípős paprika (annak, aki szereti)
* szalicil

díszítéshez:
* hagyma
* répa
...
2010-07-06 13:29:25
1 2 3 ............40 41 ......60 61 62 ......80 81 82 
Címkék: Nincs Cím, Juhász Tibor, hámozott zöldségeket, padlizsánt megmossuk, többit tepsibe, katona kövéért, magyar népmese, hagymát félbevágjuk, olíva olajo, csicseriborsóval, gombamártáshoz, megdinszteljük, gombamártással, cukkíniszelet, összekeverjük, csicseriborsó, fertőtlenítés, csiperkegomba, menüajánlatok, pirospaprika, meglocsoljuk, fűszernövény, zabpehellyel, petrezselyem, zellerlevél, vöröshagyma, zöldségeket, szalonnával, félbevágjuk, káposztával, díszítéshez, kaliforniai, fűszerekkel, citromlével, csomborbors, megtöröljük, árpakásával, csomborral, pulykamell, elkészítés, babérlevél, csirkemell, tányérokba, durvaszemű, hozzávalók, bazsalikom, padlizsánt, granulátum, felszeljük, borsikafű, mustármag, sárgarépa, wikimedia, pereszlén, zöldséges, hortensis, padlizsán, zabpehely, fektetjük, szelettel, kocsányát, megmossuk, napfenyes, tejföllel, fokhagyma, majoránna, reszeljük, rozmaring, wikipedia, hagymával, megfőzzük,
© 2013 TVN.HU Kft.