Regisztráció  Belépés
Sült tofuszeletek
... http://www.napfenyes.hu/images/stori es/boritok/napfenyesreceptek2.jpg[/k ep]


Hozzávalók:

5-8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
40 dkg tofu
majoránna, oregánó, kakukkfű, borsikafű
2 ek citromlé
2-3 ek olaj

Elkészítés:

A vékonyra szeletelt (7-8 mm) tofut 15 percre tegyük a fűszeres, citromleves páclébe. Negyed óra ...
2007-08-21 13:23:26
Tőkehalas káposztaragu
... filé
10 dkg zöld kagyló
2 gerezd fokhagyma
1 csomag kapor
3 dl tejszín
3-4 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
1 db bagett
2 szem citrom
só, bors, borsikafű

A kockára vágott káposztát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott halat és a kagylót. Borsikafűvel, apróra vágott kaporral és reszelt cit...
2007-08-09 14:05:56
A sokoldalú darált hús
... húsgombócleves

Hozzávalók:

25 dkg sárgarépa, 10 dkg petrezselyemgyökér, 10 dkg karalábé, 5 dkg zeller, 3 dkg lestyángyökér, só, bors, 6 dkg gomba, 2 db húsleveskocka, borsikafű, 10 dkg levestészta

A gombóchoz:

30 dkg darált sertéshús, 2 tojás,

vöröshagyma, petrezselyemzöld, kapor, borsmenta, majoránna

Elkészítése:...
2007-07-27 00:39:32
Pástétomok, meleg szenvicsek
... fűszereket.

ÉLESZTŐPÁSTÉTOM

8-20 dkg élesztő
2 fej vöröshagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál búzadara
2-3 evőkanál olaj
majoránna, borsikafű, pirospaprika
só vagy házi Vegeta-pótló
apróra vágott petrezselyem zöldje
1 kávéskanál szerecsendió

A hagymát vizes olajon megpároljuk, beletesszük a...
2007-07-11 10:29:50
Kovásztalan kenyerek
... búzaliszt
40 dkg főtt tarkabab vagy 40 dkg reszelt káposzta
2 dl olaj
2 dl tejföl
2 dl langyos vízben 5 dkg élesztő
2 tojás
2 dkg só
5 gőrölt borsikafű

A főtt babot kihűtve húsdarálón ledaráljuk, hozzáadjuk az olajat, élesztőt, tejfölt, tojást, sót, borsikafüvet. Ebből lágy tésztát készítünk, amelyet 10-15 percig hidegen p...
2007-07-11 10:26:48
Nyári bableves
... fejteni való bab (20 dkg tisztított), 20 dkg zöld hüvelyű bab, 15 dkg sárgarépa, 1 kis fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kis babérlevél, 4-5 szál friss vagy negyed kávéskanál szárított borsikafű, só, bors, 2 dl tejföl, 1 ek. rizsliszt,, citromlé, 4-5 szál petrezselyem.

1. A babot kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük. A zöldbabot megmossuk, megtisztítjuk, 2-3 cm-es darabokr...
2007-07-08 00:39:34
Táplálkozás-receptek, tanácsok
... 1,5 liter vizet lehetőleg étkezések között igyuk meg.
Hagyjuk el azokat a fűszereket és italokat, illetve váltsuk ki másokkal, amelyek irritálják a gyomrot (pl. a bors helyett a borsikafű használata javasolt).
Kevesebb édességet és több gyümölcsöt együnk.
Figyeljünk oda arra, hogy ételeink változatosak legyenek, és ne hiányozzanak belőlük a szervezet számára fon...
2007-07-03 22:34:03
Nyári székelygulyás
Hozzávalók (4 személyre):

1 nagy fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 0,5 kg savanyú káposzta, 0,5 kg zsenge fehér káposzta, 1 hegyes-csípos zöldpaprika, 1-1 zöldpaprika és paradicsom, 30 g füstölt szalonna, 80 dkg szeletelt, csontos sertéskaraj, só, bors, 2 ek. olaj, 1 kk. pirospaprika, negyed kk. köménymag, 2-3 szál friss vagy negyed kk. szárított borsikafu, 2 szál pe...
2007-06-24 00:45:28
Agyfrissítő zöldségeink
... szárával lefelé tegyük az edénybe, így egyenletesebben párolódik meg. Sajnos a főzésnél ez nem járható út, mert a karfiol rendszerint magától megfordul a vízben.

A hét fűszere: a borsikafű

Csombor néven is használatos, és mint ilyen, elsősorban a babételek fűszere, mert csökkenti a bab felfújó hatását. Ezenfelül bármilyen ,,erős", nehéz ételt ízesí...
2007-05-25 00:35:25
Babgulyás füstölt csülökkel
... vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
1 kávéskanál pirospaprika,
3 evőkanál liszt.
só,
bors,
majoránna,
kakukkfű,
szurokfű,
bazsalikom,
borsikafű.

A csipetkéhez:

1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk.

Elkészítése:

A babot és...
2007-05-04 13:15:42
1 2 3 ............40 41 ......61 62 ......80 81 82 
Címkék: sokoldalú darált, vékonyra szeletelt, kockára vágott, hagymát vizes, főtt babot, babot kifejtjük, zöldbabot megmossuk, bors helyett, borsikafű használata, szervezet számára, karfiol rendszerint, babételek fűszere, tojás felvesz, petrezselyemzöld, élesztőpástétom, egyenletesebben, húsgombócleves, megtisztítjuk, székelygulyás, húsleveskocka, lestyángyökér, borsikafűvel, káposztaragu, tofuszeletek, borsikafüvet, petrezselyem, pirospaprika, zsemlemorzsa, hiányozzanak, szerecsendió, változatosak, rendszerint, beletesszük, vöröshagyma, megpároljuk, levestészta, használatos, kovásztalan, citromleves, táplálkozás, megpirítjuk, sertéskaraj, zöldpaprika, elkészítése, agyfrissítő, zöldségeink, szűrőtálban, csipetkéhez, kávéskanál, hozzávalók, hozzáadjuk, tisztított, irritálják, fűszereket, leöblítjük, használata, gyümölcsöt, paradicsom, figyeljünk, babérlevél, elsősorban, szenvicsek, húsdarálón, ledaráljuk, bazsalikom, pástétomok, elkészítés, tőkehalas, borsikafű, sárgarépa, majoránna,
© 2013 TVN.HU Kft.