Belépés
Gyógynővény horoszkóp!
... jódozott sót az ételek készítésénél, és kipróbálhatod a japánok csemegéjét, az algát vagy algatablettát.

Ikrek: V. 22. -VI. 21.

A gyorsan élő ember


Borsikafű

Habitusa: Kíváncsi vagy, kicsit szétszórt, mindenhez hozzá tudsz szólni. Ki nem állhatod az unalmat, a tanulást soha nem hagyod abba.

Betegségre való hajlam: Lég...
2010-12-30 08:25:20
Fűszerbiblia /2
... zeller, 10 mokkáskanál só

Fűszerkeverék halételekhez

Hozzávalók: ízlés szerinti arányban: szárított kapor, rozmaring, tárkony, őrölt bors, kakukkfű, petrezselyem, borsikafű, oregánó

Az ízesítés során legyünk óvatosak, mert a halhús természetes zamata az erőteljes fűszerezéssel elvész!

Forralt bor

A hűvös téli esték kiváló R...
2010-12-29 20:27:02
Juharszirupban sült csirke
...
(kanadai/ francia)
Hozzávalók (4 sz.): 4 csirkemell, 25 dkg liszt, 2 ek vaj, 1 dl juharszirup, 1 kk borsikafű, ½ kk kakukkfű, ¼ kk zsálya, 1 hagyma, 1 dl víz, só és bors ízlés szerint.
A csirkét forgassa sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyőben forrósítsa fel a vajat, rajta a csirkét süsse barnára mindkét oldalán. A juha...
2010-12-28 06:29:51
Babbal töltött fűszeres rakott
... 3 dkg kolbász
2 evőkanál olaj
szódabikarbóna
pirospaprika

bors
majoránna
kömény
babérlevél
borsikafű
szerecsendió
tárkony
35 dkg tejföl

Elkészítés:

A káposztaleveleket szódabikarbónás, enyhén sós vízben megpároljuk úgy, hogy ropogós marad...
2010-12-22 09:10:53
Részeg hal
... hal

Hozzávalók:
1,5-2 kg hal, 1 evőkanál erős paprika, 5 cl olaj, 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, liszt, petrezselyemzöld, két paradicsom, őrölt köménymag, borsikafű, kapribogyó, 5 dl vörösbor

Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, megmossuk. Sózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, forró olajban hirtelen kisütjük és egy tűzálló tálba tessz...
2010-12-17 14:21:45
Törökös pizza
... olaj
2 evőkanál őrölt paprika
1 kis konzerv paradicsom
2 kiskanál curry
1 kiskanál római kömény
1 csipet bazsalikom
3 csipet borsikafű

bors
paradicsom
friss petrezselyem
sajt

Elkészítés:

A tésztához összekeverjük a kétfajta lisztet és a sót. Egy po...
2010-12-15 14:34:26
Káposztás sonkakocka
... füstölt hús, 2 tojás, 10 dkg reszelt márványsajt, 4 púpozott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 2 közepes nagyságú jonatán alma, só és törött fekete bors, ízlés szerint, 1 mokkáskanál szárított borsikafű, 4 evőkanál olaj

Elkészítés: A fejes káposztát külső leveleitől meg tisztítjuk, majd nagyon éles késsel metéltre vágjuk, vagy káposztareszelőn lereszeljük. A felhevített olaj...
2010-12-13 06:22:22
Káposztás sonka
... tarja, 50 dkg savanyú káposzta, 50 dkg vegyes leveszöldség, 2 pohár száraz fehérbor, 2 nagy borízű alma, 2 gerezd fokhagyma, 3 szem összetört szegfűszeg, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű), 1 evőkanál olaj, kevés cukor, tej a sonka áztatásához, 2 dl tejföl

Elkészítés: A füstölt sonkát előző nap annyi tejbe áztatjuk, amennyi teljesen ellepi. A tejből kivesszük, ...
2010-12-13 06:21:59
Húsos káposzta
... nélkül, 1 tojás, 5 dkg rizs, 3 dl tejföl, 5 dkg füstölt szalonna, 5 dkg lángolt kolbász (vagy puha füstölt kolbász), 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 csapott teáskanál csombor (borsikafű), 1 teáskanál pirospaprika, késhegynyi őrölt köménymag, só és őrölt fekete bors, ízlés szerint

Elkészítés: A húst ledarálom. A rizst váltott vízben megmosom, és térfogatához kép...
2010-12-13 06:17:41
Édes káposzta székely módra
...

Hozzávalók: 60-70 dkg csontos sertéshús, 2 ek zsír, 3 közepes fej vöröshagyma, 1 nagy ek liszt, pirospaprika, 1 közepes fej édes káposzta, só, bors, borsikafű, 1 csokor kapor, 1 csokor petrezselyem, tejföl

Elkészítés: A feldarabolt húst a zsíron fehéredésig sütjük, majd egy másik lábosba átszedjük. A visszamaradt zsírban megpirítjuk a hagymát. A liszttel m...
2010-12-13 06:16:52
1 2 3 ............40 41 42 43 44 .....61 62 ......80 81 82 
Címkék: ételek készítésénél, japánok csemegéjét, algát vagy, tanulást soha, ízesítés során, halhús természetes, erőteljes fűszerezéssel, hűvös téli, csirkét forgassa, csirkét süsse, káposztaleveleket szódabikarbónás, halat megtisztítjuk, tűzálló tálba, tésztához összekeverjük, kétfajta lisztet, fejes káposztát, felhevített olaj, sonka áztatásához, füstölt sonkát, tejből kivesszük, húst ledarálom, rizst váltott, feldarabolt húst, zsíron fehéredésig, másik lábosba, visszamaradt zsírban, petrezselyemzöld, káposztareszelőn, szódabikarbónás, juharszirupban, szódabikarbóna, megtisztítjuk, fűszerezéssel, összekeverjük, kipróbálhatod, fűszerkeverék, algatablettát, visszamaradt, pirospaprika, készítésénél, halételekhez, petrezselyem, szerecsendió, térfogatához, leveszöldség, megforgatjuk, fűszerbiblia, fehéredésig, mokkáskanál, áztatásához, természetes, felhevített, serpenyőben, megpároljuk, vöröshagyma, juharszirup, gyógynővény, feldarabolt, márványsajt, lereszeljük, megpirítjuk, hozzávalók, bazsalikom, paradicsom, elkészítés,
© 2013 TVN.HU Kft.