|
|
|
... káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál liszt, 1-1,5 dl savanyúkáposzta-lé, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű), ízlés szerint só és törött fekete bors.
Elkészítés: Az előző nap hideg vízbe áztatott füstölt húst másnap 1 l tiszta vízbe teszem, és nagyon lassú forralással majdnem puhára ... |
2010-12-13 06:08:25 |
|
|
|
|
|
|
... (esetleg virsli), 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű), 1-1 késhegynyi őrölt koriander és mustármag.
Elkészítés: A savanyú káposztát (csak ha túl savanyú) kimosom, majd apróra vágom. A kolbász bőrét lehúzom, és a kolbászt fe... |
|
2010-12-13 06:07:36 |
|
|
|
|
|
|
... 15 dkg puha, füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőkanál finomliszt, 1 evőkanál vegeta, ízlés szerint kevés kristálycukor, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, csipetnyi csípőpaprika (vagy paprikakrém, esetleg néhány csípős hegyespaprika-karika).
Elkészít... |
2010-12-13 06:07:15 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús
Zöldségek: 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, néhány szemes bors, 1 csg friss lestyán, 1 csg friss borsikafű, 1 dl fehérbor, 1,5 l víz
A mártáshoz: 2 dl kefír, 2 evőkanál majonéz, 1 kávéskanál mustár, 2 evőkanál darált dió, só, bors, bazsalikom levél
A zsírnélküli marhacombot, a zöldségekkel í... |
|
2010-12-12 19:36:26 |
|
|
|
|
|
|
... sertéshús, lehetőleg kicsit zsírosabb darabokból, de én csak sertés- és marhahúsból csinálom), 4-5 gerezd fokhagyma, egy közepes fej vöröshagyma, fél mokkáskanál frissen őrölt bors vagy borsikafű, 2-3 mokkáskanál só, 2 mokkáskanál őrölt pirospaprika (aki szereti a csípőset, annak jó csípős fajta), fél mokkáskanál őrölt kömény, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, étolaj.
... |
|
2010-12-11 17:19:42 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kg hal, 1 petrezselyemgyökér, 1 fej zeller, 1 murok, 1 marok zöldborsó, 1 liter zöldségleves, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 2 evőkanál liszt, tárkony és borsikafű, 3 tojássárgája, kevés tárkonyecet, 2-3 dl tejföl, só, bors.
Elkészítése: A forró zöldséglevesbe beletesszük a feldarabolt halat, a finomra vágott tárkonyt, a borsikafüvet és félig megfő... |
2010-12-11 05:01:23 |
|
|
|
|
|
|
... 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1-1 kiskanál morzsolt tárkony és borsikafű (a frissek még zamatosabbak), 1 evőkanál tárkonyecet, 2 dl tejföl
Elkészítése: A pontyfiléből a nagyobb szálkákat kiszedjük, majd a halhúst ujjnyi csíkokra vágjuk. Megsózva, meg... |
2010-12-11 04:59:08 |
|
|
|
|
|
|
... fehérszalonna vagy kacsaháj,
1 tojás, só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl húsleves,
5 cl konyak, kacsazsír
Fűszerkeverék: 1-1 rész hagyma, majoránna, zsálya, borsikafű, kakukkfű, paprika.
A kacsamájra és - húsra öntsünk konyakot, és legalább két óra hosszat érleljük. A konyakból kivett kacsahúst a dagadóval és a fehérszalonnával kétsze... |
2010-12-10 23:02:29 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók 6 személyre: 3 kacsamell, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 kis csomó csombor (más néven borsikafű vagy bécsi rozmaring), néhány borsmentalevél, 2 cl őszibaracklikőr, l evőkanál burgonyakeményítő, 50 dkg őszibarackbefőtt; a kroketthez: 60 dkg burgonya, 1-2 tojássárgája, 1-2 evőkanál liszt, só, reszelt szerecsendió, 6-8 dkg vékonyra vágott mandula, ... |
2010-12-10 22:34:18 |
|
|
|
|
|
|
... óra
Jó tanács:... |
2010-12-10 18:53:13 |
|
|
|
|