Belépés
Korhelyleves
... káposzta, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 púpozott teáskanál liszt, 1-1,5 dl savanyúkáposzta-lé, 1 evőkanál piros fűszerpaprika, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű), ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés: Az előző nap hideg vízbe áztatott füstölt húst másnap 1 l tiszta vízbe teszem, és nagyon lassú forralással majdnem puhára ...
2010-12-13 06:08:25
Kolbászos káposztaleves
... (esetleg virsli), 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 csapott evőkanál só, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 1 babérlevél, 1 mokkáskanál szárított csombor (borsikafű), 1-1 késhegynyi őrölt koriander és mustármag.

Elkészítés: A savanyú káposztát (csak ha túl savanyú) kimosom, majd apróra vágom. A kolbász bőrét lehúzom, és a kolbászt fe...
2010-12-13 06:07:36
Káposztás krumplileves
... 15 dkg puha, füstölt kolbász, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna, 1 csapott evőkanál finomliszt, 1 evőkanál vegeta, ízlés szerint kevés kristálycukor, 1 mokkáskanál csombor (borsikafű), 1 mokkáskanál törött fekete bors, 2 dl tejföl, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, csipetnyi csípőpaprika (vagy paprikakrém, esetleg néhány csípős hegyespaprika-karika).

Elkészít...
2010-12-13 06:07:15
Örmény hússaláta
...

Hozzávalók: 60 dkg sovány marhahús

Zöldségek: 1 fej vöröshagyma, 1 sárgarépa, 1 zeller, néhány szemes bors, 1 csg friss lestyán, 1 csg friss borsikafű, 1 dl fehérbor, 1,5 l víz

A mártáshoz: 2 dl kefír, 2 evőkanál majonéz, 1 kávéskanál mustár, 2 evőkanál darált dió, só, bors, bazsalikom levél

A zsírnélküli marhacombot, a zöldségekkel í...
2010-12-12 19:36:26
Mititei vagy miccs
... sertéshús, lehetőleg kicsit zsírosabb darabokból, de én csak sertés- és marhahúsból csinálom), 4-5 gerezd fokhagyma, egy közepes fej vöröshagyma, fél mokkáskanál frissen őrölt bors vagy borsikafű, 2-3 mokkáskanál só, 2 mokkáskanál őrölt pirospaprika (aki szereti a csípőset, annak jó csípős fajta), fél mokkáskanál őrölt kömény, 1 mokkáskanál szódabikarbóna, étolaj.

...
2010-12-11 17:19:42
Tárkonyos hallé szombatos módo
...

Hozzávalók: 1 kg hal, 1 petrezselyemgyökér, 1 fej zeller, 1 murok, 1 marok zöldborsó, 1 liter zöldségleves, 5 dkg vaj, 1 fej hagyma, 2 evőkanál liszt, tárkony és borsikafű, 3 tojássárgája, kevés tárkonyecet, 2-3 dl tejföl, só, bors.

Elkészítése: A forró zöldséglevesbe beletesszük a feldarabolt halat, a finomra vágott tárkonyt, a borsikafüvet és félig megfő...
2010-12-11 05:01:23
Halleves tárkonyosan
... 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zellergumó, 5 dkg vaj vagy 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 2 húsleveskocka, 15 dkg zöldborsó (lehet fagyasztott is), 1-1 kiskanál morzsolt tárkony és borsikafű (a frissek még zamatosabbak), 1 evőkanál tárkonyecet, 2 dl tejföl

Elkészítése: A pontyfiléből a nagyobb szálkákat kiszedjük, majd a halhúst ujjnyi csíkokra vágjuk. Megsózva, meg...
2010-12-11 04:59:08
Nagyon finom
... fehérszalonna vagy kacsaháj,
1 tojás, só, bors,
2 gerezd fokhagyma,
1 dl húsleves,
5 cl konyak, kacsazsír

Fűszerkeverék: 1-1 rész hagyma, majoránna, zsálya, borsikafű, kakukkfű, paprika.

A kacsamájra és - húsra öntsünk konyakot, és legalább két óra hosszat érleljük. A konyakból kivett kacsahúst a dagadóval és a fehérszalonnával kétsze...
2010-12-10 23:02:29
Barackos kacsamell
...

Hozzávalók 6 személyre: 3 kacsamell, 1 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 kis zeller, 1 kis csomó csombor (más néven borsikafű vagy bécsi rozmaring), néhány borsmentalevél, 2 cl őszibaracklikőr, l evőkanál burgonyakeményítő, 50 dkg őszibarackbefőtt; a kroketthez: 60 dkg burgonya, 1-2 tojássárgája, 1-2 evőkanál liszt, só, reszelt szerecsendió, 6-8 dkg vékonyra vágott mandula, ...
2010-12-10 22:34:18
Kacsamájas
... óra

Jó tanács:...
2010-12-10 18:53:13
1 2 3 ............40 41 43 44 45 .....61 62 ......80 81 82 
Címkék: savanyú káposztát, kolbász bőrét, zsírnélküli marhacombot, forró zöldséglevesbe, feldarabolt halat, finomra vágott, nagyobb szálkákat, halhúst ujjnyi, konyakból kivett, fehérszalonnával kétsze, őszibarackbefőtt, fehérszalonnával, savanyúkáposzta, őszibaracklikőr, zöldséglevesbe, borsmentalevél, szódabikarbóna, kristálycukor, húsleveskocka, fűszerkeverék, hegyespaprika, káposztaleves, fűszerpaprika, fehérszalonna, krumplileves, zamatosabbak, csípőpaprika, tojássárgája, zöldségleves, pontyfiléből, zöldségekkel, borsikafüvet, korhelyleves, szerecsendió, pirospaprika, vöröshagyma, mokkáskanál, elkészítése, feldarabolt, beletesszük, marhahúsból, tárkonyosan, tárkonyecet, fagyasztott, forralással, zsírnélküli, marhacombot, paprikakrém, zellergumó, elkészítés, késhegynyi, bazsalikom, babérlevél, finomliszt, hozzávalók, kávéskanál, kacsamájas, kroketthez, kacsamájra, darabokból, kacsahúst, káposztás, sárgarépa, zöldborsó, teáskanál, hússaláta, borsikafű, kiszedjük, tárkonyos, szálkákat, fokhagyma,
© 2013 TVN.HU Kft.