|
|
|
Hozzávalók:
4 sertésfarok, 1 hátsó csülök, 25 dekagramm tarhonya, 25 dekagramm velő, 20 dekagramm szalonna, só, bors, pirospaprika, majoránna, bazsalikom, borsikafű ízlés szerint, olaj vagy zsír, 2-3 fej vöröshagyma.
Pörköltalapot készítünk, belerakjuk a feldarabolt farok részeket és a kicsontozott, kockákra vágott csülökdarabokat, és hozzáadjuk a fenti fűszereket, vég... |
2010-06-17 01:07:39 |
|
|
|
|
|
|
...
(kanadai/ francia)
Hozzávalók (4 sz.): 4 csirkemell, 25 dkg liszt, 2 ek vaj, 1 dl juharszirup, 1 kk borsikafű, fél kk kakukkfű, negyed kk zsálya, 1 hagyma, 1 dl víz, só és bors ízlés szerint.
A csirkét forgassa sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyőben forrósítsa fel a vajat, rajta a csirkét süsse barnára mindkét oldalán. A juharsz... |
|
2010-06-17 00:29:26 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma.
Becsinált:
petrezselyemzöld, paprika, vöröshagyma, citrom, pasztinák.
Borjú- vagy bárányfej:
tárkony, feketebors, gomba, vöröshagyma, borsikafű, köménymag.
Burgonya:
petrezselyemzöld, zellerzöld, pirospaprika, vöröshagyma, majoránna, babérlevél.
Fácán, fogoly:
feketebors, szegfűb... |
2010-06-16 12:54:11 |
|
|
|
|
|
|
... fej gomba szára, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma , lereszelve
1 chili kimagozva, apróra vágva (elhagyható)
só
őrölt színesbors
1 és 1/2 tk majoranna
1 tk borsikafű
Elkészítése:
1. Az 5 db vöröshagymát forró vízben kb. 5 percig főzzük. Miután kiszedjük őket, és egy kicsit kihűltek, óvatosan nyomjuk ki a belsejüket, hogy maradjon egy ol... |
|
2010-06-13 08:42:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db csontos hátsó sertéscsülök, 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 3 dl főzőtejszín, 8-10 gerezd fokhagyma, 2 csokor kapor, babérlevél, tárkony, bors, mustármag, koriander, borsikafű, vöröshagyma, só
A csülköt fűszeres vízben (babérlevél, tárkony, bors, mustármag, koriander, borsikafű, hagyma, só) puhára főzzük. A burgonyát kockákra vágjuk, sütés előtt leszá... |
|
2010-06-12 00:07:11 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
800 g füstölt sertéshús (oldalas, tarja és csülök), 400 g tarkabab, 500 g savanyú káposzta, 2 db babérlevél, 200 g paprikás kolbász, 100 g vöröshagyma, 20 g fokhagyma, 10 g borsikafű, 60 g liszt, 6 dl tejföl, 1 kis csokor kapor
A füstölt húst és a babot külön-külön tálban, egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Másnap leöblítjük a füstölt húst, 2 liter vízben... |
2010-06-11 00:53:29 |
|
|
|
|
|
|
...
1-1 paradicsom és zöldpaprika, 4 evőkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg sárgarépa,
15 dkg krumpli, 2 erőleveskocka, 25 dkg zöldbab (mélyhűtött), 1/4 kávéskanál szárított borsikafű, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 kis csokor kapor
A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot és a ... |
2010-06-11 00:23:25 |
|
|
|
|
|
|
... zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evőkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, borsikafű.
A csipetkéhez:
1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk.
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána a... |
2010-06-11 00:16:05 |
|
|
|
|
|
|
Zöldborsópüré-leves
Hozzávalók 4 személyre:
* 80 dkg zöldborsó
* 2 szál sárgarépa
* 2-2 szál petrezselyem, borsikafű és tárkony
* 1 dl tej
* 2 tojássárgája
* 5 dkg vaj
Elkészítés:
A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A petrezselymet, a borsikafüve... |
2010-06-01 00:35:43 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók
3-4 személyre:
30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1.5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű
só
Leírás
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag... |
2010-05-29 13:35:13 |
|
|
|
|