Belépés
Kiskondás kedvence
Hozzávalók:
4 sertésfarok, 1 hátsó csülök, 25 dekagramm tarhonya, 25 dekagramm velő, 20 dekagramm szalonna, só, bors, pirospaprika, majoránna, bazsalikom, borsikafű ízlés szerint, olaj vagy zsír, 2-3 fej vöröshagyma.
Pörköltalapot készítünk, belerakjuk a feldarabolt farok részeket és a kicsontozott, kockákra vágott csülökdarabokat, és hozzáadjuk a fenti fűszereket, vég...
2010-06-17 01:07:39
Juharszirupban sült csirke
...
(kanadai/ francia)
Hozzávalók (4 sz.): 4 csirkemell, 25 dkg liszt, 2 ek vaj, 1 dl juharszirup, 1 kk borsikafű, fél kk kakukkfű, negyed kk zsálya, 1 hagyma, 1 dl víz, só és bors ízlés szerint.
A csirkét forgassa sózott-borsozott lisztbe. Nehéz (pl. öntöttvas) tepsiben vagy serpenyőben forrósítsa fel a vajat, rajta a csirkét süsse barnára mindkét oldalán. A juharsz...
2010-06-17 00:29:26
Levesek Fűszerei...
... fokhagyma.

Becsinált:

petrezselyemzöld, paprika, vöröshagyma, citrom, pasztinák.

Borjú- vagy bárányfej:

tárkony, feketebors, gomba, vöröshagyma, borsikafű, köménymag.

Burgonya:

petrezselyemzöld, zellerzöld, pirospaprika, vöröshagyma, majoránna, babérlevél.

Fácán, fogoly:

feketebors, szegfűb...
2010-06-16 12:54:11
Májjal töltött gomba és hagyma
... fej gomba szára, apróra vágva
2 gerezd fokhagyma , lereszelve
1 chili kimagozva, apróra vágva (elhagyható)

őrölt színesbors
1 és 1/2 tk majoranna
1 tk borsikafű

Elkészítése:
1. Az 5 db vöröshagymát forró vízben kb. 5 percig főzzük. Miután kiszedjük őket, és egy kicsit kihűltek, óvatosan nyomjuk ki a belsejüket, hogy maradjon egy ol...
2010-06-13 08:42:55
Csülök nagyi módra
Hozzávalók:
1 db csontos hátsó sertéscsülök, 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 3 dl főzőtejszín, 8-10 gerezd fokhagyma, 2 csokor kapor, babérlevél, tárkony, bors, mustármag, koriander, borsikafű, vöröshagyma, só
A csülköt fűszeres vízben (babérlevél, tárkony, bors, mustármag, koriander, borsikafű, hagyma, só) puhára főzzük. A burgonyát kockákra vágjuk, sütés előtt leszá...
2010-06-12 00:07:11
Káposztás babos korhelyleves
Hozzávalók:
800 g füstölt sertéshús (oldalas, tarja és csülök), 400 g tarkabab, 500 g savanyú káposzta, 2 db babérlevél, 200 g paprikás kolbász, 100 g vöröshagyma, 20 g fokhagyma, 10 g borsikafű, 60 g liszt, 6 dl tejföl, 1 kis csokor kapor
A füstölt húst és a babot külön-külön tálban, egy éjszakára hideg vízben áztatjuk. Másnap leöblítjük a füstölt húst, 2 liter vízben...
2010-06-11 00:53:29
Csülkös zöldbableves
...
1-1 paradicsom és zöldpaprika, 4 evőkanál olaj, 1 kávéskanál pirospaprika, 25 dkg sárgarépa,
15 dkg krumpli, 2 erőleveskocka, 25 dkg zöldbab (mélyhűtött), 1/4 kávéskanál szárított borsikafű, 2 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, 1 kis csokor kapor
A húst leöblítjük, apróra felkockázzuk. A hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a hagymát finomra vágjuk. A paradicsomot és a ...
2010-06-11 00:23:25
Babgulyás füstölt csülökkel
... zöldség zöldje, 25 dkg burgonya. A rántáshoz: 1 fej közepes hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 kávéskanál pirospaprika, 3 evőkanál liszt. Só, bors, majoránna, kakukkfű, szurokfű, bazsalikom, borsikafű.
A csipetkéhez:
1 tojás, csipet só, olaj, és annyi liszt, amennyit a tojás felvesz, ha kemény tésztát gyúrunk.
A babot és a füstölt csülköt előző este beáztatjuk. Utána a...
2010-06-11 00:16:05
Zöldborsópüré-leves
Zöldborsópüré-leves

Hozzávalók 4 személyre:

* 80 dkg zöldborsó
* 2 szál sárgarépa
* 2-2 szál petrezselyem, borsikafű és tárkony
* 1 dl tej
* 2 tojássárgája
* 5 dkg vaj

Elkészítés:

A zöldborsót kifejtjük, megmossuk. A sárgarépát megtisztítjuk, feldaraboljuk. A petrezselymet, a borsikafüve...
2010-06-01 00:35:43
Almás csirkefasírt
Hozzávalók

3-4 személyre:

30 dkg csirkemellfilé
20 dkg alma
1.5 zsemle
1 tojás
1 kisebb vöröshagyma
olaj
zsemlemorzsa
tej
borsikafű


Leírás
A csirkét daráld le, az almát gyaluld szálasra, a hagymát vágd apróra. A zsemlét áztasd tejbe és csavard ki. A ledarált húshoz keverd hozzá az almát, a hag...
2010-05-29 13:35:13
1 2 3 ............40 41 ......61 62 63 64 .....80 81 82 
Címkék: Levesek Fűszerei, feldarabolt farok, fenti fűszereket, csirkét forgassa, csirkét süsse, kicsit kihűltek, csülköt fűszeres, burgonyát kockákra, füstölt húst, babot külön-külön, éjszakára hideg, húst leöblítjük, fokhagymát meghámozzuk, hagymát finomra, tojás felvesz, füstölt csülköt, zöldborsót kifejtjük, sárgarépát megtisztítjuk, csirkét daráld, almát gyaluld, hagymát vágd, zsemlét áztasd, ledarált húshoz, petrezselyemzöld, csülökdarabokat, csirkemellfilé, juharszirupban, pörköltalapot, erőleveskocka, feldaraboljuk, megtisztítjuk, zöldborsópüré, petrezselymet, pirospaprika, csirkefasírt, felkockázzuk, korhelyleves, zöldbableves, vöröshagymát, petrezselyem, zsemlemorzsa, sertéscsülök, tojássárgája, kicsontozott, paradicsomot, vöröshagyma, elkészítése, csipetkéhez, borsikafüve, feldarabolt, juharszirup, meghámozzuk, főzőtejszín, serpenyőben, sertésfarok, zöldpaprika, zellerzöld, feketebors, színesbors, zöldborsót, fűszereket, elkészítés, hozzávalók, leöblítjük, lereszelve, csirkemell, elhagyható, hozzáadjuk, beáztatjuk, fokhagymát,
© 2013 TVN.HU Kft.