Regisztráció  Belépés
Kolbászos-rizses cukkinihajók Ammerländer Edámi sajttal
... kivájjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az 1 teáskanál olajat, majd az apró kockára vágott kolbászt sütni kezdjük rajta. Hozzáadjuk a megtisztított, finomra aprított vörös- és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, végül összekeverjük a főtt rizzsel.

A rizses keveréket a kivájt cukkinihajókba halmozzuk. A vágási felületeket beecseteljük a maradék olajjal, valamint kike...
2018-06-15 16:50:23
Zöldbabkrémleves cornflakes-es csirkefalatokkal
... fedő alatt főzzük, forrás után alacsonyabb lángon, fedő nélkül, amíg a burgonya és a zöldbab is puha, de még nem főtt szét.
Selymesen krémesre turmixoljuk a levest, sózzuk, borsozzuk.
A csirkefalatokhoz a csirkemellet megtisztítjuk, majd falatnyi kockákra vágjuk.
Egy edénybe a kukoricakeményítőt teszünk, amit alaposan elkeverünk sóval, borssa...
2018-06-14 23:42:49
Húsos rakott tök mozzarellával és paprikával
... felaprítjuk. Megfuttatjuk a vajon. Ha már üveges, rádobjuk a darált húst. Fakanállal szétnyomkodva pirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott paprikákat és az összemorzsolt zöld fűszereket. Sózzuk, borsozzuk. Levesszük a tűzről, elkeverjük benne a nyers tojást. Kivajazunk egy tűzálló tálat. Felkarikázzuk a tököt, és a hússal rétegezve lerakjuk. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és b...
2018-06-14 14:13:15
Görög bableves 1
... vöröshagymát kockázva olívaolajon megpárolunk 4 gerezd reszelt fokhagymával. Adunk hozzá babérlevelet 2-3 db-t, jobb a friss, itt sok van, otthon van egy kis fánk, akkor arról szoktunk. Sózzuk, borsozzuk, majd amikor már üveges, akkor hozzáadunk 2,5 dl paradicsomsűrítményt, elkeverjük és picit hagyjuk így karamellizálódni gyakran kevergetve.Bele rakunk 2 db karikázott répát és 45 ...
2018-06-13 07:34:48
Csirkés alagút
... őzgerincformát kibéleljük a baconnal, a szeleteknél legyen fél centi átfedés és a széleket felváltva lógassuk ki jobb és bal oldalon.

A csirkemelleket kis kockákra vágjuk és megsózzuk, borsozzuk. A tojásokat sózzuk, kicsit villával összekeverjük, majd belekeverjük a tejfölt, a petrezselymet, a lisztet, majd a reszelt sajtból egy marékkal. Végül a csirkét is beleforgatju...
2018-06-10 13:30:28
Bakonyi sertésszelet nokedlivel
... nokedlihez:
20 dkg búzaliszt
3 db tojás
1,2 dl víz
2 csipet só


Elkészítés

A húst felszeleteljük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben, felhevített olajon megpirítjuk a szeleteket mindkét oldalon, hogy színt kapjanak, majd félretesszük.
A szalonnát apró kockákra vágjuk, és a vissza...
2018-06-09 23:51:33
Húsleves házi májgaluskával
... majd erős tűzön átpirítjuk az egészet. Mérsékeljük a tüzet a lábas alatt, majd hozzáadjuk a tisztított és feldarabolt répákat, fokhagymát, zellergumót és zöldborsót.
Sózzuk, borsozzuk az alapot, hozzáadjuk a leves ízesítőt és a majd lefedve megpároljuk. Kevés vizet öntünk alá, nehogy leégjen. Mikor párolódott egy kicsit, felöntjük az alapot vízzel, utána ízesítünk a l...
2018-06-09 23:47:58
Csirkehúsos lángos
... mk só
15 dkg liszt
A sütéshez:
4-5 dl étolaj


Elkészítés

A csirkemellet felszeleteljük, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és fokhagymás tejben állni hagyjuk 1 -2 órára.
A lángos-bundához az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A kefirt a tojással, 1 kávéskanál sóval és a futtatott élesztővel össz...
2018-06-07 23:46:45
Gombás burgonyaleves galuskával
... Felhevített zsiradékon, a zöldségeket a hagymákkal megdinszteljük, majd rajta a gombát is. Meghintjük liszttel, kevés pirospaprikával, megkeverjük, felöntjük kb. 7-8 dl vízzel. Sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel ízesítjük.
Amikor újra forr, beledobjuk a burgonyát, a zöldpaprikát és a száraztésztát is, és együtt néhány perc alatt készre főzzük.
A legvégén hozz...
2018-06-07 23:43:12
Tojásos nokedli kolbásszal és medvehagymával
... egészet összeforgatva, néhányszor megkeverve, hagyjuk egy kicsit pirulni. Amikor a kolbász zsírja elkezd kisülni, a tojásokat egyenként felütjük, és hozzáadjuk. Ízlés szerint, sózzuk, borsozzuk.
Amikor a tojás alja pirulni kezd, hozzákeverjük a kifőtt galuskát (nokedlit) és jó alaposan összekeverjük. Addig sütjük, míg a tojás rásül a galuskára, ekkor megszórjuk apróra...
2018-06-06 23:50:25
1 2 3 ..................454 455 ..........681 682 .........908 909 
Címkék: Ammerländer Edámi, serpenyőben felhevítjük, apró kockára, főtt rizzsel, rizses keveréket, kivájt cukkinihajókba, vágási felületeket, maradék olajjal, csirkemellet megtisztítjuk, darált húst, felkockázott paprikákat, összemorzsolt zöld, nyers tojást, tűzálló tálat, hússal rétegezve, szeleteknél legyen, széleket felváltva, tojásokat sózzuk, reszelt sajtból, húst felszeleteljük, szeleteket mindkét, szalonnát apró, lábas alatt, leves ízesítőt, majd lefedve, alapot vízzel, csirkemellet felszeleteljük, cukros tejben, futtatott élesztővel, hagymákkal megdinszteljük, legvégén hozz, kicsit pirulni, kolbász zsírja, tojásokat egyenként, tojás alja, kifőtt galuskát, tojás rásül, zöldbabkrémleves, csirkefalatokkal, karamellizálódni, csirkefalatokhoz, pirospaprikával, medvehagymával, őzgerincformát, felszeleteljük, cukkinihajókba, megdinszteljük, csirkemelleket, mozzarellával, felkarikázzuk, burgonyaleves, szétnyomkodva, összemorzsolt, megtisztított, összeforgatva, májgaluskával, előmelegített, összekeverjük, megtisztítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.