|
|
|
... már leválik a csontról. Ha kihűlt, szedegessük le a húst, és egy tálba tépkedjük cafatokra (ne daráljuk). A húshoz keverjük hozzá a túrót, tojást és a tejföl felét. Ha szükséges, akkor borsozzuk meg. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a réteslapokat, és mehet a sütőbe.
A csirkepaprikás szaftját se dobjuk ki! Keverjük bele a tejföl másik felét, és tálalásnál ezzel locsoljuk meg a... |
2011-03-13 14:16:19 |
|
|
|
|
|
|
... (tojásonként 4 dkg)
tej (tojásonként 0,5 dl)
só
A sütéshez:
1l olaj
A szűzérmét szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát megkenjük dijoni mustárral (egy-egy oldalához 1/2-1/2 teáskanálnyit használva). Elkészítjük a bundázáshoz szükséges masszát. A tojást kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény ... |
|
2011-03-13 13:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... vágott szalonnát, a hagymát, majd kevergetve megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát és felöntjük kb. egy dl vízzel. Hozzáadjuk a pacalt, a cikkekre vágott gombát, a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk őrölt köménnyel, majoránnával és kb. fél óra hosszat, lassú tűzön főzzük, hogy az ízek jól összeérjenek és a leve besűrűsödjön. Tejföllel dúsítjuk. Sós vízben főtt burgonyával... |
2011-03-12 21:51:19 |
|
|
|
|
|
|
... rántás, majd felengedjük tejjel, megvárjuk amíg besűrűsödik és a végén hozzáadjuk a reszelt sajtot is.) Egy jénait, vagy egy tep... |
|
2011-03-12 19:41:39 |
|
|
|
|
|
|
... vágott hagymát pár perc alatt megpároljuk.
2. Ezalatt a gombát megtisztítjuk és felszeleteljük, majd hozzáadjuk a hagymához és tovább pároljuk, míg meg nem puhul. Közben sózzuk, borsozzuk.
3. A tojásokat felverjük, megsózzuk, hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt, majd jól elkeverjük. Ráöntjük a hagymás gombára, majd mint a sima rántottát, tologatva keverjük addig míg a meg... |
2011-03-12 09:04:27 |
|
|
|
|
|
|
... sajt
5 dkg feta sajt
1 mk mustár
3‐4 gerezd fokhagyma
1 pohár tejföl
3‐4 k majonéz
só
bors
3. Jól dolgozzuk össze, majd sózzuk, borsozzuk.
4. Hidegen tálaljuk.
Tojáskrém 3. recept
elkészítés
1. A tojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd megpucoljuk.
2. A fehérjét apróra darab... |
2011-03-12 08:39:56 |
|
|
|
|
|
|
... felszeletelt gombát és hagymát olívaolajon aranyszínűre sütjük, majd felöntjük a fehérborral. Megvárjuk, amíg elfő egy kicsit a leve, majd hozzáadjuk a tejszínt, és a kék sajtot. Sózzuk, borsozzuk, és 8 ,10 perc alatt összefőzzük. Az apróra vágott petrezselymet hozzákeverjük.
2. A palacsintákat a gombás masszával megtöltjük, és négybe hajtjuk. Egy kivajazott tűzálló tálba hel... |
2011-03-11 17:05:49 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyához):
* 1 kg burgonya
* 2 db vöröshagyma
* olaj
* só
Elkészítés:
(kacsasült):
1.) A kacsacombokat, megmossuk, sózzuk-borsozzuk, kakukkfűvel megszórjuk, majd olajjal vékonyan megspricceljük, és egy sütőzacskóba tesszük.
2.) A zöldségeket megmossuk, apró kockákra vágjuk és a kacsacombok tetejére ... |
2011-03-11 12:23:20 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozzuk. Mikor langyosra hűlt, vékonyan felkarikázzuk. A fokhagymát összezúzzuk, elkeverjük a darált dióval, a felaprított petrezselyemzölddel, az olajjal és az ecettel. Sózzuk, erősen borsozzuk, és az egészet jól elkeverjük. Egy zárható tálba lerakunk egy sor padlizsánt, megöntözzük az öntettel, majd ismét padlizsánt rakunk, és így tovább, míg a hozzávalók elfogynak. Gondosan... |
2011-03-11 11:07:59 |
|
|
|
|