|
|
|
... húsleves
60 dkg csirkemell (csíkokra vágva)
1/4 tk keményítő (kukoricakeményítő)
1 dl likőr (Marsala likőrbor)
Elkészítés:
A csirkemelleket sózzuk borsozzuk és kevés olajon mindkét felüket pirosra sütjük. A hámozott almát kockára vágunk és vajon puhára pároljuk, liszttel meghintjük, feleresztjük 2 dl leveskockából készült lével. Citromléve... |
2011-03-07 13:25:13 |
|
|
|
|
|
|
... olajba közepes lángon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymával, csípőspaprikával. Csökkentsük takarékra a hőt. Öntsük hozzá a húslevet, tegyük hozzá a paradicsomot, kukoricát, húst. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük így kb. 10 percig.
4. Hámozzuk és törjük szét villával az avokádót. Keverjük hozzá a lime levét és a majonézt, majd a koriandert. Sózzuk, borsozzuk.
5. Tál... |
2011-03-07 10:41:03 |
|
|
|
|
|
|
... vajjal kikenünk, majd lerakunk egy sor leszűrt párolt cukkinit. Megszórjuk reszelt sajttal - ha egy kis füstölt sajtot teszünk bele, még finomabb -, megöntözzük olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk. Erre ismét cukkinit teszünk, ugyanúgy ízesítve, mint az előbbit. Addig folytatjuk, míg a cukkíni el nem fogy, a tetejére egy réteg sajtot szórunk. Közepesen meleg sütőben 8-10 perc ala... |
2011-03-07 05:46:23 |
|
|
|
|
|
|
... citromfű
Elkészítés:
A felkockázott csirkemellet habzásig hevült vajon fehéredésig futtatjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott almát és a durvára tört diót. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Alaposan átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, jól kiforraljuk.
A csirkemájat felcsíkozzuk, és a leveshez adjuk.
... |
2011-03-06 21:17:38 |
|
|
|
|
|
|
... enyhén sós vízben - a csomagon olvasható utasítás szerint - megpároljuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húscsíkokat, majd rátesszük a hagymát, a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk és összepirítjuk. Amikor roppanós a paprika, rátesszük a lestyánt és a tejszínt, összeforraljuk.
3. A körethez a paradicsomot megfuttatjuk az olívaolajon, sózzuk és összeforgatjuk ... |
2011-03-06 21:07:53 |
|
|
|
|
|
|
... salátalevél
Elkészítés:
A paradicsomok tetejéből 1 ujjnyi szeletet levágunk, ez lesz a kalapjuk. Belsejüket kivájjuk, jóízűen megesszük. Az üreges paradicsomok belsejét sózzuk, borsozzuk, töltésig behűtjük.
A sonkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát, az almát, az uborkát és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Kedvenc keverőtálunkban a majonézt a... |
2011-03-06 20:42:37 |
|
|
|
|
|
|
... olvasszuk ki. A levet, amit ereszt, öntsük le róla. (Én jobb szeretem ezt a módszert, mint a mikrós kiolvasztást.) Egy serpenyőben olvasszunk vajat, tegyük bele a halkockákat, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük. Néhány percnyi sütés után, fordítsuk meg, majd szintén fűszerezzük. Ha kész, szedjük tálra a halat. A visszamaradt vajban, dinszteljük meg a fokhagymát, keverjük el ... |
2011-03-06 20:20:50 |
|
|
|
|
|
|
... kicsontozzuk, aszalt szilvát kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk.
Elkészítés: A húst hosszában éles késsel felszúrjuk, és az üreget megtöltjük a szilvával, sózzuk, borsozzuk. Az így elkészített húst tűzálló tálba tesszük, és beborítjuk a szalonnaszeletekkel. Mellétesszük a hagymát, az olajat és kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és a sütőben 200 fokon (gáz... |
2011-03-06 18:26:20 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál méz
60 dkg burgonya
2 szál póré
4 zellerszár
10 dkg aszalt barack
Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.
Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és erőteljesen megpirítjuk benne a combok mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, kak... |
2011-03-06 18:25:28 |
|
|
|
|
|
|
... kelvirág
gyömbér
cérnametélt
A megtisztított fácánokat több vízben megmossuk, és a marhahússal együtt hideg vízben
feltesszük főni. Mikor felforr lehabozzuk, sózzuk, borsozzuk, gyö,bért és paradicsompürét
teszünk bele. Kb. félórás főzés után a fele zöldséggel, zellerrel, hagymával bezöldségeljük, lassú, egyenletes forralással készre főzzük.
Külö... |
2011-03-06 18:24:02 |
|
|
|
|