Belépés
Csirkemell almamártással recept
... húsleves
60 dkg csirkemell (csíkokra vágva)
1/4 tk keményítő (kukoricakeményítő)
1 dl likőr (Marsala likőrbor)

Elkészítés:

A csirkemelleket sózzuk borsozzuk és kevés olajon mindkét felüket pirosra sütjük. A hámozott almát kockára vágunk és vajon puhára pároljuk, liszttel meghintjük, feleresztjük 2 dl leveskockából készült lével. Citromléve...
2011-03-07 13:25:13
Mexikói pulykaragu leves...
... olajba közepes lángon pirítsuk meg a hagymát, a fokhagymával, csípőspaprikával. Csökkentsük takarékra a hőt. Öntsük hozzá a húslevet, tegyük hozzá a paradicsomot, kukoricát, húst. Sózzuk, borsozzuk. Főzzük így kb. 10 percig.

4. Hámozzuk és törjük szét villával az avokádót. Keverjük hozzá a lime levét és a majonézt, majd a koriandert. Sózzuk, borsozzuk.

5. Tál...
2011-03-07 10:41:03
Cukkini sajttal lerakva
... vajjal kikenünk, majd lerakunk egy sor leszűrt párolt cukkinit. Megszórjuk reszelt sajttal - ha egy kis füstölt sajtot teszünk bele, még finomabb -, megöntözzük olvasztott vajjal, sózzuk, borsozzuk. Erre ismét cukkinit teszünk, ugyanúgy ízesítve, mint az előbbit. Addig folytatjuk, míg a cukkíni el nem fogy, a tetejére egy réteg sajtot szórunk. Közepesen meleg sütőben 8-10 perc ala...
2011-03-07 05:46:23
Almás csirkeleves
... citromfű

Elkészítés:

A felkockázott csirkemellet habzásig hevült vajon fehéredésig futtatjuk. Hozzáadjuk a szeletekre vágott almát és a durvára tört diót. Sózzuk, borsozzuk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Alaposan átpirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, jól kiforraljuk.

A csirkemájat felcsíkozzuk, és a leveshez adjuk.
...
2011-03-06 21:17:38
Paprikás csirkemell paradicsom
... enyhén sós vízben - a csomagon olvasható utasítás szerint - megpároljuk.
2. Felforrósítjuk az olajat, megpirítjuk benne a húscsíkokat, majd rátesszük a hagymát, a paprikákat. Sózzuk, borsozzuk és összepirítjuk. Amikor roppanós a paprika, rátesszük a lestyánt és a tejszínt, összeforraljuk.
3. A körethez a paradicsomot megfuttatjuk az olívaolajon, sózzuk és összeforgatjuk ...
2011-03-06 21:07:53
Sonkasalátával töltött
... salátalevél

Elkészítés:

A paradicsomok tetejéből 1 ujjnyi szeletet levágunk, ez lesz a kalapjuk. Belsejüket kivájjuk, jóízűen megesszük. Az üreges paradicsomok belsejét sózzuk, borsozzuk, töltésig behűtjük.

A sonkát, a főtt tojást, a főtt burgonyát, az almát, az uborkát és a salátát gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. Kedvenc keverőtálunkban a majonézt a...
2011-03-06 20:42:37
Tejszínes halragu recept
... olvasszuk ki. A levet, amit ereszt, öntsük le róla. (Én jobb szeretem ezt a módszert, mint a mikrós kiolvasztást.) Egy serpenyőben olvasszunk vajat, tegyük bele a halkockákat, sózzuk, borsozzuk, citromlével ízesítsük. Néhány percnyi sütés után, fordítsuk meg, majd szintén fűszerezzük. Ha kész, szedjük tálra a halat. A visszamaradt vajban, dinszteljük meg a fokhagymát, keverjük el ...
2011-03-06 20:20:50
Szilvával töltött szarvasgerin
... kicsontozzuk, aszalt szilvát kimagozzuk. A hagymát megtisztítjuk, négybe vágjuk.

Elkészítés: A húst hosszában éles késsel felszúrjuk, és az üreget megtöltjük a szilvával, sózzuk, borsozzuk. Az így elkészített húst tűzálló tálba tesszük, és beborítjuk a szalonnaszeletekkel. Mellétesszük a hagymát, az olajat és kevés vizet öntünk alá. Lefedjük, és a sütőben 200 fokon (gáz...
2011-03-06 18:26:20
Vadnyulcomb barackal
... evőkanál méz
60 dkg burgonya
2 szál póré
4 zellerszár
10 dkg aszalt barack

Előkészítés: A római tálat kb. 20 percre hideg vízbe áztatjuk. A combokat megmossuk, borsozzuk. A fokhagymát meghámozzuk, kissé összevágjuk.

Elkészítés: Felforrósítjuk az olajat, és erőteljesen megpirítjuk benne a combok mindkét oldalát. Hozzáadjuk a fokhagymát, kak...
2011-03-06 18:25:28
Fácánleves újházi módra
... kelvirág
gyömbér
cérnametélt

A megtisztított fácánokat több vízben megmossuk, és a marhahússal együtt hideg vízben
feltesszük főni. Mikor felforr lehabozzuk, sózzuk, borsozzuk, gyö,bért és paradicsompürét
teszünk bele. Kb. félórás főzés után a fele zöldséggel, zellerrel, hagymával bezöldségeljük, lassú, egyenletes forralással készre főzzük.
Külö...
2011-03-06 18:24:02
1 2 3 ...................458 459 460 463 464 .........695 696 ..........926 927 928 
Címkék: csirkemelleket sózzuk, hámozott almát, lime levét, réteg sajtot, felkockázott csirkemellet, szeletekre vágott, durvára tört, csirkemájat felcsíkozzuk, leveshez adjuk, csomagon olvasható, paradicsomot megfuttatjuk, paradicsomok tetejéből, üreges paradicsomok, főtt tojást, főtt burgonyát, salátát gyufaszálnyi, mikrós kiolvasztást, serpenyőben olvasszunk, visszamaradt vajban, hagymát megtisztítjuk, húst hosszában, üreget megtöltjük, római tálat, combokat megmossuk, fokhagymát meghámozzuk, combok mindkét, megtisztított fácánokat, marhahússal együtt, fele zöldséggel, csípőspaprikával, keverőtálunkban, paradicsompürét, bezöldségeljük, csirkemelleket, összeforgatjuk, felforrósítjuk, sonkasalátával, összeforraljuk, almamártással, összepirítjuk, megtisztítjuk, megtisztított, leveskockából, feleresztjük, kiolvasztást, citromhéjjal, fokhagymával, gyufaszálnyi, paradicsomok, paradicsomot, megfuttatjuk, felcsíkozzuk, csirkemellet, visszamaradt, kicsontozzuk, mellétesszük, szarvasgerin, felkockázott, megöntözzük,
© 2013 TVN.HU Kft.