|
|
|
... főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megpirítjuk. Felöntjük fehérborral és 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, hagymát. Sózzuk, borsozzuk és 30 percig lefedve főzzük.
3. Ha kész, egy szitán átszűrjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet. Végül jön a rákhús és a felkockázott lazacfilé. 5 percig f... |
2010-08-14 22:05:43 |
|
|
|
|
|
|
... törjük össze a gnocchit.)
3. Felöntjük a tejszínnel és addig főzzük, míg a tejszín mártás-s... |
|
2010-08-14 19:14:24 |
|
|
|
|
|
|
... lyukú reszelőn lereszeljük. A krumplit apró kockára vágjuk és olajban megsütjük.
2. A húst olajon pirítani kezdjük. Ha kifehéredett, hozzáadjuk a fokhagymát és a hagymát. Sózzuk, ... |
2010-08-14 19:05:44 |
|
|
|
|
|
|
... mustár
* pár csepp citromlé
* 1 mk cukor/ édesítő
* 1-2 gerezd zúzott fokhagyma
elkészítés
1. A padlizsánkarikákat megsózzuk, esetleg borsozzuk, és mikrohullámú sütőben 4-5 perc alatt héjastól megsütjük.
2. A mártáshoz a hozzávalókat összekeverjük, és bőven leöntjük a padlizsánkarikákat, friss zöld fűszerrel díszítjük, ... |
|
2010-08-14 18:57:54 |
|
|
|
|
|
|
... olajon üvegesre pároljuk, a gombát és a sonkát összevágjuk, a sajtot durvára reszeljük, és ezeket a zsemlékhez adjuk.
3. A cukkinit jól kifacsarjuk, és a masszához tesszük. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Hozzáadjuk a tojást, jól összedolgozzuk. Ha túl lágy a massza, akkor zsemlemorzsát adunk hozzá.
4. Lapos pogácsákat készítünk belőle (ebből a mennyiségből 12 dar... |
|
2010-08-14 09:20:01 |
|
|
|
|
|
|
... összekeverjük a liszttel, majd hozzáadjuk a tejszínt és a tejfölt. Jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a kockára vágott sajtot, hagymát, és a kisütött és zsírjától lecsepegtetett bacont. Sózzuk, borsozzuk. Összekeverjük, majd a tésztával kibélelt sütőformába tesszük.
4. Előmelegített sütőben, légkeverésen 180 °C-on kb. 45-50 percig sütjük, míg aranyszínű nem lesz a teteje.|... |
2010-08-13 19:18:33 |
|
|
|
|
|
|
... legyen. Közepes lángon besűrítjük. Levesszük a tűzről, hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tojássárgákat. Átöntjük egy nagyobb tálba és belekeverjük a fehérboros brokkolipürét. Sózzuk, borsozzuk.
4. A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük és több részletben, óvatosan hozzáforgatjuk a brokkolis masszához.
5. A szuflétálkákat vajazzuk, lisztezzük és 3/4-ig megt... |
2010-08-13 19:17:11 |
|
|
|
|
|
|
... * liszt
* só
* bors
* babérlevél
* pirospaprika
* ételízesítő
Elkészítés:
A húst felszeleteljük, majd megsózzuk, borsozzuk, és kb. 15 percet állni hagyjuk. Eközben kockákra vágjuk a hagymát, az olajban üvegesre pároljuk. Amikor megfelelő a hagyma, pirospaprikát szórunk rá, felöntjük egy pici vízzel, beleöntjük a... |
2010-08-13 16:53:26 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 csomag ráklevespor
* só
* bors
Elkészítés:
A lazacot egy tűzálló üvegtálba tesszük, raöntjük a tejszínnel jól elkevert levesport, sózzuk, borsozzuk, és előmelegített sütőben 20-30
percig sütjük, amíg a szósz besűrűsödik. Párolt rizzsel és salátával
tálaljuk.
Megjegyzés:
Nagyon finom, elegáns társaságban is bejö... |
2010-08-13 16:39:16 |
|
|
|
|
|
|
... * 1 dl hideg víz
* 1 kígyóuborka
* só
* bors
Elkészítés:
A halat bőrével lefelé a serpenyőbe helyezzük, és 4-5 percig sütjük. Sózzuk, borsozzuk. Megfordítjuk, és a másik oldalt is 4-5 percig sütjük. A haldarabokat kivesszük a serpenyőből és melegen tartjuk. A tejfölt és a tejszínt beleöntjük a visszamaradt margarinba, és hozzáadjuk ... |
2010-08-13 16:37:59 |
|
|
|
|