|
|
|
... sárgarépa
* 1 vöröshagyma
* 1 kis csomag zöldborsós-kukoricás-paprikás (fagyasztott)zöldségkeverék
Elkészítés:
1.) A lazacfiléket besózzuk, borsozzuk, megszórjuk egy kis halfűszerrel és kevés olajon mindkét oldalát ropogós pirosra sütjük.
2.) A hagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, és kevés olajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a me... |
2010-08-13 16:36:23 |
|
|
|
|
|
|
... illetve az egy darab egész hagymát vágjuk apróra, és 2-3 perc alatt kevés olajon dinszteljük meg. Adjuk hozzá a szalámit, vagy a kolbászt, és nyomjuk bele a fokhagymát. Enyhén sózzuk, borsozzuk meg, és hagyjuk dinsztelődni, kis lángon, 12-15 percig.
A paradicsomok és a hagymák megtöltése:
Az elkészített töltelék 2/3-ához adjuk hozzá a kikapart paradicsomhúst,... |
|
2010-08-13 04:31:10 |
|
|
|
|
|
|
... bors
elkészítés
1. A főtt tojásokat, a felvágottat, a hagymát apró kockára vágjuk.
2. Összekeverjük, és hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt.
3. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk (nem kell sok, mert a leveskocka sós).
4. 1 dl langyos vízben feloldjuk a zselatint és a leveskockát, majd hozzáadjuk a masszához.
5. Kibéleljük az őzgerincformát... |
|
2010-08-12 15:57:11 |
|
|
|
|
|
|
... tejföl
* 2 dl tejszín
* 1,5 dl száraz fehérbor
* 3 nagy fej hagyma
* 30 dkg sajt
* só
* bors
elkészítés
1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.
2. A bacon szalonnát 3 cm-es csíkokra vágjuk, a kolbászt és a hagymát felkarikázzuk, a sajtot lereszeljük.
3. A cserépedényben - amelyet ha szükséges előzőleg beáztatun... |
|
2010-08-12 15:47:57 |
|
|
|
|
|
|
... 1 tojás
* só
* bors
* kapor
* esetleg pici zsemlemorzsa
* olívaolaj
Elkészítés:
A hússzeleteket klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A joghurtot összekeverjük a zúzott fokhagymával, majd a csirkemelleket belenyomkodjuk, és hagyjuk pácolódni egy órát. Addig elkészítjük a tölteléket: a hozzávalókat összekeverjük, a sózássa... |
2010-08-12 13:11:16 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagymát picit megpirítjuk, majd a csíkokra vágott füstölt lazacot hozzáadjuk. A citromot kettévágjuk, a felét ráfacsarjuk a serpenyőben piruló lazacra és hagymára. Ezek után sózzuk, borsozzuk. Ha a hagyma üvegesre sült, egy tányérra kiszedjük a serpenyő tartalmát. Ezek után a sajtot ráreszeljük, majd mikrohullámú sütőbe tesszük. A sajtot ráolvasztjuk és majorannával megszórju... |
2010-08-12 13:06:16 |
|
|
|
|
|
|
... ízlés szerint, 30 dkg burgonya 10 dkg liszt, fokhagyma ízlés szerint, 3 dl olaj, kevés só.
Elkészítés:
A csirkemelleket kiveregetjük enyhén, sózzuk, borsozzuk, félretéve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a tölteléket. Szalonnát kockákra vágunk, majd serpenyôben ropogósra pirítjuk, ezen az apróra vágott hagymát üvegesítjük, majd ráhelyezzük a csi... |
2010-08-12 11:07:50 |
|
|
|
|
|
|
... besamelmártáshoz a sonkát egy lábasban 5 dkg margarinon elkezdjük pirítani. Ha kellően átpirult, megszórjuk a liszttel, felöntjük a tejjel és a tejszínnel. Az egészet összeforraljuk, sózzuk, borsozzuk. A sonkakrémnek kenhető, lágy állagú mártásnak kell lennie.
Ezután 1 sor lasagne-tésztát egy kikent tepsi aljára teszünk, megkenjük a sonkakrémmel. Erre tesszük egymás mel... |
2010-08-12 10:05:31 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma
* 40 dkg burgonya
* olaj a sütéshez
Elkészítés:
A burgonyát megtisztí... |
2010-08-12 09:56:03 |
|
|
|
|