|
|
|
... vöröshagyma, vaj, 7,5 dl halleves, kakukkfű, 1 babérlevél
Elkészítése:
A halfilét kisebb darabokra vágjuk, a citromlével és a Worcester-szósszal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd negyed órára a hűtőbe tesszük. A gombát, a burgonyát és a hagymát feldaraboljuk, a vajon megpirítjuk a hagymát, a burgonyát, felöntjük a levessel, felforraljuk, kakukkfűvel és ba... |
2007-08-17 00:30:00 |
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa.
Elkészítése:
A zsemlét áztassuk be, majd csavarjuk ki. A csirkemájat daráljuk le, adjuk hozzá az áztatott zsemléhez, üssünk rá egy tojást, sózzuk, borsozzuk. A korianderleveleket vágjuk apróra és keverjük a gombóc masszájához. Keverjünk hozzá zsemlemorzsát, míg bekeményedik annyira, hogy szép kerek gombócokat tudjunk formázni belole. Forrásban l... |
|
2007-08-16 00:47:52 |
|
|
|
|
|
|
... oldalát alaposan bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Ráöntjük a bort. Folyamatosan kevergetve, kis lángon felolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A cseresznyepálinkában simára keverjük a keményítőt, és beleöntjük a lassan rotyogó sajtba, közben gyorsan és folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. A tûzről levév... |
2007-08-13 22:01:48 |
|
|
|
|
|
|
... megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.
3. Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblít... |
|
2007-08-12 19:21:53 |
|
|
|
|
|
|
... tejszín
3-4 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
1 db bagett
2 szem citrom
só, bors, borsikafű
A kockára vágott káposztát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott halat és a kagylót. Borsikafűvel, apróra vágott kaporral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a vajat, a fokhagymát, felöntjük tejszínnel és... |
|
2007-08-09 14:05:56 |
|
|
|
|
|
|
... tagliatelle
10 dkg vaj
1 fej fokhagyma
5 cl konyak
A lazacszeleteket egyik oldalával vaj éa olívaolaj keverékén megpirítjuk. Ráöntjük a konyakot, flambírozzuk. Sózzuk borsozzuk, reszelt és szeletelt fokhagymával ízesítjük.
Közben a rákot megtisztítjuk, félretesszük az ollóit is, és utóbbiakat a halszeletek mellé tesszük - kizárólag az íze miatt. Egy ... |
2007-08-09 14:03:32 |
|
|
|
|
|
|
... vaj
sütőpor
Mártáshoz:
2 dl tejszín
1 evőkanál vaj
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma
A burgonyát héjában megfőzzük. A halszeleteket besózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, végül olajban kisütjük. Egy tűzálló tálra egymás mellé tesszük a főtt burgonyaszeleteket, rátesszük a helszeleteket, majd sóval borssal ízesítjük. A diót és a ... |
2007-08-09 13:54:42 |
|
|
|
|
|
|
... megfonnyasztjuk benne a hagymát és a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a gombát, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Felöntjük 1,2 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, ízlés szerint borsozzuk, és mérsékelt tűzön fedő alatt 15 percig főzzük.
3. A tejfölben simára keverjük a lisztet, felhígítjuk 1 merőkanál levessel, és a leves egészéhez adjuk. Lassú forralással 10 percig főz... |
2007-08-05 00:42:16 |
|
|
|
|
|
|
... gerezd fokhagyma, 3 db paradicsom, olaj
Elkészítése:
A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk a felhevített olajon, majd hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát. Fedő alatt pároljuk, amíg a padlizsán megpuhul. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, néhány percig még sütjük, majd pürésítjük a krémet... |
2007-08-03 00:34:19 |
|
|
|
|
|
|
... az olaj keverékében üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, lefedjük, és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük, megszórjuk a bazsalikommal, és fedő nélkül rövid lére sütjük-sűrítjük. Melegen és hidegen egyaránt kitűnő.
Krumplis-szalonnás lecsó ... |
2007-08-01 17:41:19 |
|
|
|
|