Belépés
Halleves vargányával
... vöröshagyma, vaj, 7,5 dl halleves, kakukkfű, 1 babérlevél

Elkészítése:

A halfilét kisebb darabokra vágjuk, a citromlével és a Worcester-szósszal meglocsoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd negyed órára a hűtőbe tesszük. A gombát, a burgonyát és a hagymát feldaraboljuk, a vajon megpirítjuk a hagymát, a burgonyát, felöntjük a levessel, felforraljuk, kakukkfűvel és ba...
2007-08-17 00:30:00
Korianderes májgombóc
... zsemlemorzsa.

Elkészítése:

A zsemlét áztassuk be, majd csavarjuk ki. A csirkemájat daráljuk le, adjuk hozzá az áztatott zsemléhez, üssünk rá egy tojást, sózzuk, borsozzuk. A korianderleveleket vágjuk apróra és keverjük a gombóc masszájához. Keverjünk hozzá zsemlemorzsát, míg bekeményedik annyira, hogy szép kerek gombócokat tudjunk formázni belole. Forrásban l...
2007-08-16 00:47:52
Sajtfondü
... oldalát alaposan bedörzsöljük a megtisztított fokhagymával, majd beleszórjuk a reszelt sajtot. Ráöntjük a bort. Folyamatosan kevergetve, kis lángon felolvasztjuk, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. A cseresznyepálinkában simára keverjük a keményítőt, és beleöntjük a lassan rotyogó sajtba, közben gyorsan és folyamatosan keverjük, nehogy megcsomósodjon. A tûzről levév...
2007-08-13 22:01:48
Brassói aprópecsenye
... megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és a fokhagymát, fedő alatt megfonnyasztjuk. Rádobjuk a húst, 2-3 percig erős tűzön pirítjuk, majd meghintjük a majoránnával, ízlés szerint sózzuk, erőteljesen borsozzuk, majd lassú tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. Ha a levét elfőné, kevés meleg vízzel vagy húslevessel pótoljuk.

3. Miközben a hús puhul, kifejtjük a zöldborsót, leöblít...
2007-08-12 19:21:53
Tőkehalas káposztaragu
... tejszín
3-4 evőkanál olívaolaj
10 dkg vaj
1 db bagett
2 szem citrom
só, bors, borsikafű

A kockára vágott káposztát kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk.
Hozzáadjuk a kockára vágott halat és a kagylót. Borsikafűvel, apróra vágott kaporral és reszelt citromhéjjal ízesítjük, majd hozzáadjuk a vajat, a fokhagymát, felöntjük tejszínnel és...
2007-08-09 14:05:56
Lazac roston rákvajas ........
... tagliatelle
10 dkg vaj
1 fej fokhagyma
5 cl konyak

A lazacszeleteket egyik oldalával vaj éa olívaolaj keverékén megpirítjuk. Ráöntjük a konyakot, flambírozzuk. Sózzuk borsozzuk, reszelt és szeletelt fokhagymával ízesítjük.
Közben a rákot megtisztítjuk, félretesszük az ollóit is, és utóbbiakat a halszeletek mellé tesszük - kizárólag az íze miatt. Egy ...
2007-08-09 14:03:32
Pangasius fokhagymás mártással
... vaj
sütőpor

Mártáshoz:
2 dl tejszín
1 evőkanál vaj
fél citrom leve
3 gerezd fokhagyma

A burgonyát héjában megfőzzük. A halszeleteket besózzuk, borsozzuk, lisztben megforgatjuk, végül olajban kisütjük. Egy tűzálló tálra egymás mellé tesszük a főtt burgonyaszeleteket, rátesszük a helszeleteket, majd sóval borssal ízesítjük. A diót és a ...
2007-08-09 13:54:42
Rokfortos tésztasaláta
... megfonnyasztjuk benne a hagymát és a pórét, rádobjuk a sárgarépát és a gombát, néhány percig erős tűzön pirítjuk. Felöntjük 1,2 liter vízzel, hozzáadjuk a leveskockákat, ízlés szerint borsozzuk, és mérsékelt tűzön fedő alatt 15 percig főzzük.
3. A tejfölben simára keverjük a lisztet, felhígítjuk 1 merőkanál levessel, és a leves egészéhez adjuk. Lassú forralással 10 percig főz...
2007-08-05 00:42:16
Könnyű nyári vacsorák
... gerezd fokhagyma, 3 db paradicsom, olaj

Elkészítése:

A hagymát felkockázzuk, megpirítjuk a felhevített olajon, majd hozzáadjuk a feldarabolt padlizsánt. Sózzuk, borsozzuk, és hozzákeverjük az összezúzott fokhagymát. Fedő alatt pároljuk, amíg a padlizsán megpuhul. Ezután hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, néhány percig még sütjük, majd pürésítjük a krémet...
2007-08-03 00:34:19
Lecsó-körkép
... az olaj keverékében üvegesre pároljuk a hagymát, rádobjuk a paprikát, lefedjük, és mérsékelt tűzön 10 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a felaprózott paradicsomot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük, megszórjuk a bazsalikommal, és fedő nélkül rövid lére sütjük-sűrítjük. Melegen és hidegen egyaránt kitűnő.

Krumplis-szalonnás lecsó ...
2007-08-01 17:41:19
1 2 3 ...................463 464 .........695 696 .........909 910 911 .926 927 928 
Címkék: halfilét kisebb, hűtőbe tesszük, hagymát feldaraboljuk, vajon megpirítjuk, zsemlét áztassuk, csirkemájat daráljuk, áztatott zsemléhez, gombóc masszájához, megtisztított fokhagymával, reszelt sajtot, lassan rotyogó, levét elfőné, kockára vágott, lazacszeleteket egyik, rákot megtisztítjuk, halszeletek mellé, burgonyát héjában, halszeleteket besózzuk, tűzálló tálra, tejfölben simára, leves egészéhez, hagymát felkockázzuk, felhevített olajon, feldarabolt padlizsánt, összezúzott fokhagymát, padlizsán megpuhul, felkockázott paradicsomot, olaj keverékében, felaprózott paradicsomot, lazacszeleteket, megfonnyasztjuk, megcsomósodjon, leveskockákat, felolvasztjuk, megtisztított, megtisztítjuk, helszeleteket, hozzákeverjük, feldaraboljuk, halszeleteket, bazsalikommal, zsemlemorzsát, borsikafűvel, flambírozzuk, megforgatjuk, aprópecsenye, fokhagymával, citromhéjjal, felkockázott, folyamatosan, zsemlemorzsa, paradicsomot, felforraljuk, káposztaragu, bedörzsöljük, bekeményedik, meglocsoljuk, tésztasaláta, felkockázzuk,
© 2013 TVN.HU Kft.