Belépés
Tarator
... megtisztítjuk, ha nem: nem). Összekeverjük a szétzúzott foghagymával. Ráönjük a joghurtot (vagy kefírt, va...
2007-06-14 18:21:56
Csirkés-zöldséges gombaleves
... pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, 1 perc múlva a sárgarépát és a gombát, s további 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, ízlés szerint borsozzuk (sózni nem szükséges, mert a leveskockák sósak!), és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük.
3. A petrezselyem levélkéit finomra vágjuk. A kész levest szükség szerint utánas...
2007-06-10 00:38:16
Húsos zöldségragu római tálban
... Lazán öszszekeverjük, lefedjük, beletesszük a hideg sütőbe, majd 180 °C-fokon 1 órán át pároljuk (félidőben egyszer lazán megkeverjük).
4. Levesszük az ételről a fedőt, utána sózz...
2007-06-10 00:35:49
Burgonyafelfújt szűzpecsenyéve
... vöröshagyma, 1 ek. liszt, 1 kg krumpli, kg sárgarépa, 10 dkg sajt

Elkészítése:

A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával a tejszínbe keverjük, sózzuk, borsozzuk. A pecsenyét olajon megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, a maradék olajon a felkarikázott hagymát üvegesre pirítjuk. Liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel felöntjük, felforralju...
2007-06-08 00:35:35
Hajtók szarvascombja....
... be. Egy másik edényben, kevés olajban karamellizáljuk a cukrot, és a nagyobb szeletekre vágott hagymát pirítsuk meg benne. Szórjuk rá a fél centi vastagra szeletelt káposztát, sózzuk, borsozzuk meg, ízesítsük őrölt köménnyel, és fedő alatt pároljuk aranybarnára. A babot előző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi bőven ellepi. A munkánk elején füstölt hús vagy csont levében tegyük...
2007-06-06 22:35:17
Őz medalion
... szem borókabogyó
őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS
Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott, és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tejszínt, és főzzük sűrűre. Tálaláskor tegyünk a k...
2007-06-06 22:31:44
Fogyjunk:))))
... meg a cukorral. Öntsük fel 1 liter vízzel, és dobjuk bele a leveskockákat. Jöhe...
2007-06-06 22:27:46
Erdeigomba-krémleves
... rókagombákat, aztán papírkendőre terítjük, és tányérral lefedve melegen tartjuk.
4. A levest botmixerrel péppé dolgozzuk szét, 2 ek. kivételével hozzákeverjük a tejszínt, utánasózzuk, borsozzuk, és épen csak összeforraljuk. Mélytányérokba szedjük, mindegyiknek a tetejére egy kevés pirított gombát teszünk, fél-fél ek. tejszínnel tarkítjuk, végül petrezselyemmel/majoránnalevélk...
2007-06-02 00:44:24
vitamintál
... bazsalikomot, tárkonyt. A barna rizst sóval, őrölt fehérborssal és kevés apróra vágott vöröshagymával puhára pároljuk. A reteksalátához a legyalult vagy felszeletelt retket megsózzuk, borsozzuk, majd kevés almaecettel és kukoricacsíra-olajjal összekeverjük.

Tálaláskor a tejfölös céklasalátát, a párolt zöldbabot, a reteksalátát a tányéron összerakjuk, a barnarizst snidli...
2007-05-30 21:08:42
virsli receptek
... aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Épp csak elkeverjük, de mielőtt a paprika megégne, ráöntünk kb. 2,5 deci vizet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménnyel, majoránnával fűszerezzük. Beledobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és lefödve, kis lángon 10 percig főzzük. Ezalatt fölkari...
2007-05-30 20:07:03
1 2 3 ...................463 464 .........695 696 .........912 913 914 926 927 928 
Címkék: szétzúzott foghagymával, leveskockák sósak, petrezselyem levélkéit, kész levest, hideg sütőbe, felaprított kakukkfüvet, összezúzott fokhagymával, tejszínbe keverjük, pecsenyét olajon, maradék olajon, felkarikázott hagymát, ízesített tejszínnel, másik edényben, nagyobb szeletekre, babot előző, munkánk elején, összezúzott borókát, levest botmixerrel, kevés pirított, barna rizst, legyalult vagy, tejfölös céklasalátát, párolt zöldbabot, tányéron összerakjuk, barnarizst snidli, paprika megégne, zúzott fokhagymát, apróra vágott, megfonnyasztjuk, burgonyafelfújt, majoránnalevélk, petrezselyemmel, karamellizáljuk, pirospaprikával, szűzpecsenyéve, öszszekeverjük, belemorzsoljuk, reteksalátához, mélytányérokba, összeforraljuk, vöröshagymával, hozzákeverjük, leveskockákat, összekeverjük, kukoricacsíra, hússzeleteket, szarvascombja, felkarikázott, megtisztítjuk, fokhagymával, petrezselyem, majoránnával, papírkendőre, rókagombákat, reteksalátát, bazsalikomot, mindegyiknek, felszeletelt, aranybarnára, fehérborssal,
© 2013 TVN.HU Kft.