|
|
|
... megtisztítjuk, ha nem: nem). Összekeverjük a szétzúzott foghagymával. Ráönjük a joghurtot (vagy kefírt, va... |
2007-06-14 18:21:56 |
|
|
|
|
|
|
... pirítjuk. Hozzáadjuk a hagymát és a pórét, 1 perc múlva a sárgarépát és a gombát, s további 2 percig pirítjuk. Felöntjük 1,5 liter vízzel, belemorzsoljuk a tyúkhúsleveskockákat, ízlés szerint borsozzuk (sózni nem szükséges, mert a leveskockák sósak!), és fedő alatt, mérsékelt tűzön puhára főzzük.
3. A petrezselyem levélkéit finomra vágjuk. A kész levest szükség szerint utánas... |
|
2007-06-10 00:38:16 |
|
|
|
|
|
|
... Lazán öszszekeverjük, lefedjük, beletesszük a hideg sütőbe, majd 180 °C-fokon 1 órán át pároljuk (félidőben egyszer lazán megkeverjük).
4. Levesszük az ételről a fedőt, utána sózz... |
2007-06-10 00:35:49 |
|
|
|
|
|
|
... vöröshagyma, 1 ek. liszt, 1 kg krumpli, kg sárgarépa, 10 dkg sajt
Elkészítése:
A felaprított kakukkfüvet az összezúzott fokhagymával a tejszínbe keverjük, sózzuk, borsozzuk. A pecsenyét olajon megpirítjuk, kivesszük a serpenyőből, a maradék olajon a felkarikázott hagymát üvegesre pirítjuk. Liszttel megszórjuk, és az ízesített tejszínnel felöntjük, felforralju... |
|
2007-06-08 00:35:35 |
|
|
|
|
|
|
... be. Egy másik edényben, kevés olajban karamellizáljuk a cukrot, és a nagyobb szeletekre vágott hagymát pirítsuk meg benne. Szórjuk rá a fél centi vastagra szeletelt káposztát, sózzuk, borsozzuk meg, ízesítsük őrölt köménnyel, és fedő alatt pároljuk aranybarnára. A babot előző este áztassuk be annyi vízbe, amennyi bőven ellepi. A munkánk elején füstölt hús vagy csont levében tegyük... |
|
2007-06-06 22:35:17 |
|
|
|
|
|
|
... szem borókabogyó
őrölt bors
só
ELKÉSZÍTÉS
Futassuk meg a vajban az összezúzott borókát, majd pirítsuk benne a hússzeleteket, oldalanként 4-5 percig. Sózzuk, borsozzuk, és öntsük rá a bort. Amikor a bor elpárolgott, és a hús is puha, vegyük ki, és hagyjuk hűlni. A hús levéhez keverjük hozzá a dzsemet meg a tejszínt, és főzzük sűrűre. Tálaláskor tegyünk a k... |
2007-06-06 22:31:44 |
|
|
|
|
|
|
... meg a cukorral. Öntsük fel 1 liter vízzel, és dobjuk bele a leveskockákat. Jöhe... |
2007-06-06 22:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... rókagombákat, aztán papírkendőre terítjük, és tányérral lefedve melegen tartjuk.
4. A levest botmixerrel péppé dolgozzuk szét, 2 ek. kivételével hozzákeverjük a tejszínt, utánasózzuk, borsozzuk, és épen csak összeforraljuk. Mélytányérokba szedjük, mindegyiknek a tetejére egy kevés pirított gombát teszünk, fél-fél ek. tejszínnel tarkítjuk, végül petrezselyemmel/majoránnalevélk... |
2007-06-02 00:44:24 |
|
|
|
|
|
|
... bazsalikomot, tárkonyt. A barna rizst sóval, őrölt fehérborssal és kevés apróra vágott vöröshagymával puhára pároljuk. A reteksalátához a legyalult vagy felszeletelt retket megsózzuk, borsozzuk, majd kevés almaecettel és kukoricacsíra-olajjal összekeverjük.
Tálaláskor a tejfölös céklasalátát, a párolt zöldbabot, a reteksalátát a tányéron összerakjuk, a barnarizst snidli... |
2007-05-30 21:08:42 |
|
|
|
|
|
|
... aprított vöröshagymát. Kevergetve 2-3 perc alatt megfonnyasztjuk, majd megszórjuk a pirospaprikával. Épp csak elkeverjük, de mielőtt a paprika megégne, ráöntünk kb. 2,5 deci vizet. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a köménnyel, majoránnával fűszerezzük. Beledobjuk az apróra vágott paprikát és paradicsomot, és lefödve, kis lángon 10 percig főzzük. Ezalatt fölkari... |
2007-05-30 20:07:03 |
|
|
|
|