|
|
|
... tűzön puhára főzzük.
3. Simára keverjük a tejfölben a rizslisztet, 1-2 merőkanál főzőlével hígítjuk, aztán a retek-karalábé együtteshez adjuk, és 2-3 percig sűrítjük. Utánasózzuk, borsozzuk, és a maradék petrezselyemmel ízesítjük. A félretett retekszemeket felkarikázzuk, vékony csíkokra vágjuk, a főzelék tetejére szórjuk, végül a félretett petrezselyembóbitákkal díszítjük. Fo... |
2007-05-29 00:43:26 |
|
|
|
|
|
|
... pörcöket kiemeljük a zsiradékból. Hozzáadjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, kb. 1 percig fonnyasztjuk, aztán rádobjuk a gombát, és élénk tűzön, további 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet és a félretett szalonnapörcöket, melegen tartjuk.
3. A csomagoláson feltüntetett javaslat szerint kifőzzük a gnocchit, Mélyebb serpenyőben felforraljuk ... |
|
2007-05-29 00:35:52 |
|
|
|
|
|
|
... fűszerecet, 1 ek. vágott petrezselyem, fél fej fejes saláta, fél fej lollo rosso (csipkés, piros levelű) saláta.
1. A rizst megfőzzük, a csirkehúst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket előkészítjük, néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz.
2. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10-15 percig állni hagyjuk.... |
2007-05-27 00:54:16 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
30 dkg bármilyen hal, kömény, só, őrölt bors, halfűszer-keverék, citromlé, tejföl, hagyma, csiperkegomba, vaj, olaj, lilahagyma.
1. A halat besózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk citromlével, és 20 percig állni hagyjuk.
2. Kivajazott tepsire rakjuk, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és előmelegít... |
|
2007-05-27 00:52:20 |
|
|
|
|
|
|
... (csípőssel nagyon finom)
petrezselyem
só
bors
majoránna/bazsalikom (ha szereted)
Elkészítés: A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat 3 részre osztjuk. Első részével egy tűzálló, magasfalú edényt kikenünk (pl. Pataki tál, cserépedény). Ebbe rakjuk a csirkét, alulra a nagyobb, felülre a kisebb darabokat. A kolbá... |
|
2007-05-24 20:09:50 |
|
|
|
|
|
|
... diónyi zsíron pirítsuk meg. Ha kész, szűrjük le, és tegyük félre a pörcöt is, meg a zsírját is. A hagymát karikára vágva fonnyasszuk meg kevés zsíron, tegyük rá az érmékre vágott húst, borsozzuk meg vékonyan és erős tűzön forgatva süssük 2-3 percig, míg megpuhul. Szedjük ki a húst, tegyük félre, a zsírján pároljuk meg a szeletekre vágott paprikát és a közepes méretűre vagdalt gomb... |
2007-05-21 00:31:24 |
|
|
|
|
|
|
... raguhoz felcsíkozzuk a szalonnát, üvegesre pirítjuk, és rátesszük a félkarikára vágott hagymát. Lepirítjuk, rátesszük a babkonzervet, a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd belekarikázzuk a csilipaprikát.
3. Összeforraljuk, aztán belekeverjük a paradicsompürét, valamint egy kevés vizet. Mielőtt felforrna, hozzáadjuk a csíkozott színes paprikákat és ... |
2007-05-20 02:23:41 |
|
|
|
|
|
|
... megmossuk, és leszárogatjuk. A paprika húsát, a hámozott, kimagozott paradicsomot a bazsalikommal együtt ledaráljuk, vagy turmixgépben pépesítjük. Az olajat is belecsorgatjuk, sózzuk, borsozzuk, két evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többit a reszelt parmezán kétharmadával összekeverjük. A húsokat hegyes, éles késsel bemetsszük, a sajtos maszszát belekanalazzuk, végül a nyílásoka... |
2007-05-17 00:44:47 |
|
|
|
|
|
|
... formába, és 180 °C-os sütőben süssük 40-45 percig.
Közben mossuk meg a salá... |
2007-05-16 13:26:00 |
|
|
|
|
|
|
... csiperkegomba
1 csokor zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
durvára tört színes bors
só
ELKÉSZÍTÉS
A hátszínt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk, borsozzuk színes borssal, kenjük meg zúzott fokhagymával és mustárral.
Forró olajban minden oldalukat süssük pirosra.
Karikázzuk fel a répákat, a csiperkét és a hagymát, majd szórjuk... |
2007-05-16 12:32:47 |
|
|
|
|