Belépés
Tavaszi karalábéfőzelék
... tűzön puhára főzzük.
3. Simára keverjük a tejfölben a rizslisztet, 1-2 merőkanál főzőlével hígítjuk, aztán a retek-karalábé együtteshez adjuk, és 2-3 percig sűrítjük. Utánasózzuk, borsozzuk, és a maradék petrezselyemmel ízesítjük. A félretett retekszemeket felkarikázzuk, vékony csíkokra vágjuk, a főzelék tetejére szórjuk, végül a félretett petrezselyembóbitákkal díszítjük. Fo...
2007-05-29 00:43:26
Tejszínes gnocchi
... pörcöket kiemeljük a zsiradékból. Hozzáadjuk a hagymát és az áttört fokhagymát, kb. 1 percig fonnyasztjuk, aztán rádobjuk a gombát, és élénk tűzön, további 2-3 percig pirítjuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a petrezselymet és a félretett szalonnapörcöket, melegen tartjuk.
3. A csomagoláson feltüntetett javaslat szerint kifőzzük a gnocchit, Mélyebb serpenyőben felforraljuk ...
2007-05-29 00:35:52
Rizssaláta csirkehússal
... fűszerecet, 1 ek. vágott petrezselyem, fél fej fejes saláta, fél fej lollo rosso (csipkés, piros levelű) saláta.

1. A rizst megfőzzük, a csirkehúst lemossuk, leszárítjuk, sózzuk, borsozzuk. A zöldségeket előkészítjük, néhány salátalevelet félreteszünk a tálaláshoz.
2. A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk, összekeverjük, és 10-15 percig állni hagyjuk....
2007-05-27 00:54:16
Köményes sült hal
Hozzávalók:

30 dkg bármilyen hal, kömény, só, őrölt bors, halfűszer-keverék, citromlé, tejföl, hagyma, csiperkegomba, vaj, olaj, lilahagyma.

1. A halat besózzuk, borsozzuk, megszórjuk fűszerkeverékkel, meglocsoljuk citromlével, és 20 percig állni hagyjuk.
2. Kivajazott tepsire rakjuk, megszórjuk köménymaggal, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és előmelegít...
2007-05-27 00:52:20
Tere-fere csirke
... (csípőssel nagyon finom)
petrezselyem

bors
majoránna/bazsalikom (ha szereted)

Elkészítés: A csirkét megmossuk, kisebb darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A vajat 3 részre osztjuk. Első részével egy tűzálló, magasfalú edényt kikenünk (pl. Pataki tál, cserépedény). Ebbe rakjuk a csirkét, alulra a nagyobb, felülre a kisebb darabokat. A kolbá...
2007-05-24 20:09:50
Bélszín vincellér módra
... diónyi zsíron pirítsuk meg. Ha kész, szűrjük le, és tegyük félre a pörcöt is, meg a zsírját is. A hagymát karikára vágva fonnyasszuk meg kevés zsíron, tegyük rá az érmékre vágott húst, borsozzuk meg vékonyan és erős tűzön forgatva süssük 2-3 percig, míg megpuhul. Szedjük ki a húst, tegyük félre, a zsírján pároljuk meg a szeletekre vágott paprikát és a közepes méretűre vagdalt gomb...
2007-05-21 00:31:24
Csípős bélszínlángos
... raguhoz felcsíkozzuk a szalonnát, üvegesre pirítjuk, és rátesszük a félkarikára vágott hagymát. Lepirítjuk, rátesszük a babkonzervet, a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk, majd belekarikázzuk a csilipaprikát.
3. Összeforraljuk, aztán belekeverjük a paradicsompürét, valamint egy kevés vizet. Mielőtt felforrna, hozzáadjuk a csíkozott színes paprikákat és ...
2007-05-20 02:23:41
Bazsalikomos bundáshús
... megmossuk, és leszárogatjuk. A paprika húsát, a hámozott, kimagozott paradicsomot a bazsalikommal együtt ledaráljuk, vagy turmixgépben pépesítjük. Az olajat is belecsorgatjuk, sózzuk, borsozzuk, két evőkanálnyit félreteszünk belőle, a többit a reszelt parmezán kétharmadával összekeverjük. A húsokat hegyes, éles késsel bemetsszük, a sajtos maszszát belekanalazzuk, végül a nyílásoka...
2007-05-17 00:44:47
Francia fűszeres húskenyér
... formába, és 180 °C-os sütőben süssük 40-45 percig.
Közben mossuk meg a salá...
2007-05-16 13:26:00
Tavaszi zöldséges rostélyos
... csiperkegomba
1 csokor zöldhagyma
1 csokor petrezselyem
durvára tört színes bors


ELKÉSZÍTÉS

A hátszínt vágjuk ujjnyi vastag szeletekre, sózzuk, borsozzuk színes borssal, kenjük meg zúzott fokhagymával és mustárral.
Forró olajban minden oldalukat süssük pirosra.
Karikázzuk fel a répákat, a csiperkét és a hagymát, majd szórjuk...
2007-05-16 12:32:47
1 2 3 ...................463 464 .........695 696 .........913 914 915 926 927 928 
Címkék: retek-karalábé együtteshez, maradék petrezselyemmel, félretett retekszemeket, főzelék tetejére, áttört fokhagymát, félretett szalonnapörcöket, csomagoláson feltüntetett, rizst megfőzzük, csirkehúst lemossuk, zöldségeket előkészítjük, zöldségeket vékony, halat besózzuk, csirkét megmossuk, kisebb darabokat, hagymát karikára, érmékre vágott, zsírján pároljuk, szeletekre vágott, közepes méretűre, félkarikára vágott, zúzott fokhagymát, kevés vizet, csíkozott színes, paprika húsát, bazsalikommal együtt, reszelt parmezán, húsokat hegyes, sajtos maszszát, hátszínt vágjuk, szalonnapörcöket, fűszerkeverékkel, paradicsompürét, karalábéfőzelék, petrezselyemmel, belekarikázzuk, belekanalazzuk, belecsorgatjuk, összeforraljuk, leszárogatjuk, bazsalikommal, csilipaprikát, bélszínlángos, összekeverjük, hozzákeverjük, salátalevelet, csiperkegomba, retekszemeket, felkarikázzuk, petrezselymet, kétharmadával, bazsalikomos, evőkanálnyit, félreteszünk, felforraljuk, feltüntetett, csomagoláson, felcsíkozzuk, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.