|
|
|
... felkarikázott répát, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk száradni.
A hagymára rátesszük a darált húst, átpirítjuk, majd felöntjük a húslevessel, és felforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
Amikor felforrt, sütőtálba öntjük, rákanalazzuk a megfőtt burgonyát és répát, villa hegyével megmintázzuk a tetejét, és előmelegített, forró sütőben 30-40 percig sütjük, amíg a... |
2007-05-16 12:30:55 |
|
|
|
|
|
|
... retket megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
2. Az olívaolajat, a citromlevet és a joghurtot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
3. A brokkolit tálra halmozzuk. A paradicsomot, pórét, retket, tojást, petrezselymet összekeverjük, és a brokkoli tetejére borítjuk.
4. Megöntözzük a joghurtos öntettel, és tál... |
2007-05-13 01:10:07 |
|
|
|
|
|
|
... lereszeljük. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük. A krumplit, hagymát összekeverjük annyi liszttel, hogy a sztrapacskának megfelelő keménységű legyen. Sózzuk, borsozzuk. Palacsintasütőben zsírt melegítünk, és a tócsnit, mint a palacsintát, kisütjük benne. Ez természetesen a palacsintánál jóval vastagabb lesz, és lassabban is sül meg. Azonnal tálaljuk... |
2007-05-12 00:53:38 |
|
|
|
|
|
|
... megforgatjuk benne a kolbászt, hozzáadjuk a zöldpapriká... |
2007-05-11 01:13:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet marhafelsál, mustár, só, bors, flekken-fűszerkeverék, 4 fej vöröshagyma, liszt, fél kg burgonya
Elkészítése:
A hússzeleteket megkenjük mustárral, sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük, és kb. egy órát állni hagyjuk. Ezután bő zsírban a szeletek mindkét oldalát kisütjük, majd kevés vízben fedő alatt puhára pároljuk. A hagymát karikákra v... |
2007-05-11 01:11:57 |
|
|
|
|
|
|
... gombát nagyon apróra vágjuk, és kevés vajon megpirítjuk. Habosra verjük a tojásokat, hozzáadjuk a gombát, a tejszínt, a tömlős sajtot, belemorzsoljuk a jól kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben, lassú tűzön addig kevergetjük, míg formázható töltelékké áll össze. A palacsinták közepére egy-egy halom tölteléket terítünk, téglalap alakúra hajtogatjuk, majd lis... |
2007-05-10 01:00:41 |
|
|
|
|
|
|
... hamar elkezd pirulni, ezért elég hamar felöntjük némi vízzel, amelybe leveskockát is dobunk.
(Nem kell sok víz, mert nem sűrítjük be külön a levest.)
Sózzuk, kíméletesen borsozzuk.
Jó negyedórát-húsz percet hagyjuk főni, ekkor botmixerrel pépesítjük, amennyire lehet. (Már eleve reszelék ugye a torma, de azért valamennyire krémesedik.)
Visszahelyezzük a tűz... |
2007-05-04 14:05:59 |
|
|
|
|
|
|
...
Rátesszük a padlizsánt és a cukkinit, lefedjük, és várunk, míg legalább annyira összeesnek, hogy végre meg lehessen keverni, és más is beférjen melléjük.
Mikor ez a pont eljő, sózzuk, borsozzuk, és hozzádobunk egy-két karikára vágott paprikát is.
Amikor a paprika is elveszti ruganyosságát két-három meghámozott, cikkekre vágott paradicsom következik.
E... |
2007-05-04 14:00:56 |
|
|
|
|
|
|
... gomba,
1 vöröshagyma,
20 dkg trappista vagy más sajt,
2 dl tejföl,
10 dkg zsír,
só,
fekete bors
A hús szeleteket kiverjük, sózzuk, fekete borsozzuk.
Forró zsírban elősütjük, majd kevés vizet adva hozzá, fedő alatt pároljuk.
Kivéve a húsokat, tepsiben egymás mellé fektetjük.
A zsírban megdinszteljük a hagymát, a felda... |
2007-05-04 12:43:48 |
|
|
|
|
|
|
...
A borban megáztatjuk a zsemlét, kifacsarjuk, és beletesszük a vajban párolt gombát és leveszöldséget.
Az egészet megdaráljuk, ütünk bele egy nyers tojást, megsózzuk, borsozzuk és vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük.
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, mindegyikre rakunk egy halom tölteléket, és a két szélét ráhajtva, a húst összegöngyöljük.
A tek... |
2007-05-04 12:33:07 |
|
|
|
|