Belépés
Zöldséges torta
... felkarikázott répát, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük, és hagyjuk száradni.
A hagymára rátesszük a darált húst, átpirítjuk, majd felöntjük a húslevessel, és felforraljuk, közben sózzuk, borsozzuk.
Amikor felforrt, sütőtálba öntjük, rákanalazzuk a megfőtt burgonyát és répát, villa hegyével megmintázzuk a tetejét, és előmelegített, forró sütőben 30-40 percig sütjük, amíg a...
2007-05-16 12:30:55
Brokkolisaláta
... retket megtisztítjuk, gyufaszálnyi csíkokra vágjuk. A tojást keményre főzzük, megtisztítjuk, kockákra vágjuk.
2. Az olívaolajat, a citromlevet és a joghurtot összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
3. A brokkolit tálra halmozzuk. A paradicsomot, pórét, retket, tojást, petrezselymet összekeverjük, és a brokkoli tetejére borítjuk.
4. Megöntözzük a joghurtos öntettel, és tál...
2007-05-13 01:10:07
Tócsni
... lereszeljük. A vöröshagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk és lereszeljük. A krumplit, hagymát összekeverjük annyi liszttel, hogy a sztrapacskának megfelelő keménységű legyen. Sózzuk, borsozzuk. Palacsintasütőben zsírt melegítünk, és a tócsnit, mint a palacsintát, kisütjük benne. Ez természetesen a palacsintánál jóval vastagabb lesz, és lassabban is sül meg. Azonnal tálaljuk...
2007-05-12 00:53:38
Santelli-rántotta
... megforgatjuk benne a kolbászt, hozzáadjuk a zöldpapriká...
2007-05-11 01:13:10
Hagymás rostélyos
Hozzávalók:

4 szelet marhafelsál, mustár, só, bors, flekken-fűszerkeverék, 4 fej vöröshagyma, liszt, fél kg burgonya

Elkészítése:

A hússzeleteket megkenjük mustárral, sózzuk-borsozzuk, fűszerezzük, és kb. egy órát állni hagyjuk. Ezután bő zsírban a szeletek mindkét oldalát kisütjük, majd kevés vízben fedő alatt puhára pároljuk. A hagymát karikákra v...
2007-05-11 01:11:57
Palacsinta sajtkrémmel
... gombát nagyon apróra vágjuk, és kevés vajon megpirítjuk. Habosra verjük a tojásokat, hozzáadjuk a gombát, a tejszínt, a tömlős sajtot, belemorzsoljuk a jól kinyomkodott zsemlét, sózzuk, borsozzuk. Egy nagy serpenyőben, lassú tűzön addig kevergetjük, míg formázható töltelékké áll össze. A palacsinták közepére egy-egy halom tölteléket terítünk, téglalap alakúra hajtogatjuk, majd lis...
2007-05-10 01:00:41
Tejszínes tormakrémleves ...
... hamar elkezd pirulni, ezért elég hamar felöntjük némi vízzel, amelybe leveskockát is dobunk.
(Nem kell sok víz, mert nem sűrítjük be külön a levest.)
Sózzuk, kíméletesen borsozzuk.
Jó negyedórát-húsz percet hagyjuk főni, ekkor botmixerrel pépesítjük, amennyire lehet. (Már eleve reszelék ugye a torma, de azért valamennyire krémesedik.)
Visszahelyezzük a tűz...
2007-05-04 14:05:59
Ratatouille Provencale, a ....
...
Rátesszük a padlizsánt és a cukkinit, lefedjük, és várunk, míg legalább annyira összeesnek, hogy végre meg lehessen keverni, és más is beférjen melléjük.
Mikor ez a pont eljő, sózzuk, borsozzuk, és hozzádobunk egy-két karikára vágott paprikát is.
Amikor a paprika is elveszti ruganyosságát két-három meghámozott, cikkekre vágott paradicsom következik.

E...
2007-05-04 14:00:56
Sertésszelet magyaróvári módon
... gomba,
1 vöröshagyma,
20 dkg trappista vagy más sajt,
2 dl tejföl,
10 dkg zsír,
só,
fekete bors

A hús szeleteket kiverjük, sózzuk, fekete borsozzuk.
Forró zsírban elősütjük, majd kevés vizet adva hozzá, fedő alatt pároljuk.
Kivéve a húsokat, tepsiben egymás mellé fektetjük.
A zsírban megdinszteljük a hagymát, a felda...
2007-05-04 12:43:48
Részeges pecsenye
...

A borban megáztatjuk a zsemlét, kifacsarjuk, és beletesszük a vajban párolt gombát és leveszöldséget.
Az egészet megdaráljuk, ütünk bele egy nyers tojást, megsózzuk, borsozzuk és vagdalt petrezselyemzölddel fűszerezzük.
A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, mindegyikre rakunk egy halom tölteléket, és a két szélét ráhajtva, a húst összegöngyöljük.
A tek...
2007-05-04 12:33:07
1 2 3 ...................463 464 .........695 696 ..........914 915 916 926 927 928 
Címkék: Ratatouille Provencale, hagymára rátesszük, darált húst, megfőtt burgonyát, tojást keményre, joghurtot összekeverjük, brokkolit tálra, brokkoli tetejére, joghurtos öntettel, sztrapacskának megfelelő, palacsintánál jóval, hússzeleteket megkenjük, órát állni, szeletek mindkét, hagymát karikákra, tömlős sajtot, nagy serpenyőben, palacsinták közepére, pont eljő, zsírban megdinszteljük, borban megáztatjuk, vajban párolt, egészet megdaráljuk, nyers tojást, hússzeleteket kiverjük, halom tölteléket, húst összegöngyöljük, összegöngyöljük, visszahelyezzük, brokkolisaláta, leveszöldséget, tormakrémleves, sztrapacskának, megdinszteljük, belemorzsoljuk, lecsöpögtetjük, palacsintánál, megtisztítjuk, ruganyosságát, összekeverjük, fűszerkeverék, felkarikázott, hússzeleteket, petrezselymet, természetesen, előmelegített, felforraljuk, valamennyire, gyufaszálnyi, paradicsomot, sertésszelet, megmintázzuk, vöröshagymát, kinyomkodott, rákanalazzuk, megforgatjuk, megpirítjuk, serpenyőben, sajtkrémmel, lereszeljük, zöldpapriká,
© 2013 TVN.HU Kft.