Belépés
Tárkonyos csirkeragu leves
Az egyik kedvenc levesünk készült:

HOZZÁVALÓK:

300 g csirkemell,
300 - 400 g sárgarépa,
2 - 3 db. burgonya,
100 g zöldbab (konzerv),
150 g zöldborsó (konzerv),
tárkony,
bors,
só,
fél citrom leve,
200 ml főzőtejszín.
VAJGALUSKA:
50 g olvasztott vaj,
5 evőkanál liszt,
1 tojás,
...
2022-03-12 12:41:27
Az avókádó és az emésztés
... jó volt, köszönhetően a gyümölcs magas rosttartalmának.

Az avokádóból sok mindent készíthetünk, most egy remek, könnyen elkészíthető receptet olvashat.

Hideg avokádóleves
Hozzávalók:
2 darab érett avokádó
zöldségalaplé
1 db citrom
5-6 gerezd fokhagyma
2 dl natúr joghurt
egy csokor koriander
s...
2021-09-08 21:32:13
Bazsalikom - minden konyhában ott a helye
... mediterrán fűszernövénnyel, a kakukkfűvel, ezért minden konyhában ott van a helye. Nagyszerűen megállja a helyét, amikor hús- vagy halételeket, zöldséges, sajtos menüket, illetve salátákat és leveseket készítünk.

A bazsalikom az egyik legegészségesebb gyógynövény a világon. Nemcsak az íze kellemes, hanem nagyon sok és értékes tápanyagot is tartalmaz. Ilyen például a K-v...
2021-08-22 20:17:05
Paprikáskrumpli-gombóc leves
... felkarikázott kolbászt meg a felaprított petrezselymet is. A paprikás krumpli levét átszűrjük, azután ráöntjük a zöldséges-kolbászos alapra. Felöntjük annyi vízzel, hogy körülbelül 2 liter levesünk legyen, utánízesítjük sóval és borssal, majd felforraljuk, és takaréklángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A kihűlt burgonyát összekeverjük a tojásokkal, kevés sóval m...
2021-08-08 19:14:05
Gölödinleves
... víz

Recept
Meghámozzuk,feldaraboljuk és kissé sós vízben puhára főzzük a burgonyát.
Megpucoljuk a zöldségeket.
Felkarikázzuk a répákat,felaprítjuk a hagymákat.
Amikor puha a burgonya,levesszük a tűzről.
Egy nagy edényben felhevítjük a zsír felét. Megpároljuk benne a vöröshagymát,majd sózzuk és hozzáadjuk a fokhagymát is. Fél perc után levesszük ...
2021-08-06 11:01:23
Nyári karfiolleves
... darabokra. Az olívaolajon dinszteljük meg a hagymát, majd adjuk
hozzá a zöldségeket. Pároljuk azokat 5-10 percig. Vágjuk össze fűszernövény
ollóval a zöldpetrezselymet, a felét adjuk a leveshez. Amikor a leves főni kezd,
ízesítsük a fűszerekkel. Tálaláskor adjuk hozzá a maradék zöldpetrezselyem
másik felét is.


...
2021-03-01 11:48:17
A colitis (vastagbélgyulladás) diétás kezelése
... alacsony zsírtartalmú tej, tejeskávé.
Kenyerek, péksütemények: másnapos vagy pirított kenyér, pászka, pékárú fogyasztható. Friss kenyér, kalács, kelt tészták nem ajánlottak.
Levesek: lezsírozott húsleves, csirkeaprólékleves, hús-, máj-, daragaluska, kömény-, dara-, zöldség-, ragu-, tavaszi-, zöldborsópüré-, zöldbabpüré levesek, tejmentes gyümölcsleves fogyaszthat...
2021-02-20 20:45:15
Káposztaleves, túróscsusza
Tegnap nem volt leves, négy szelet karajt rántottam hasábbal és sült gyümölcsökkel. Ma káposztalevest készítettem, ahogyan én tanultam Pozsonyban. Szalonnát pirítottam, néhány karika házikolbász, karikázott sárgarépa. Mielőtt fölengedtem vízzel, egy kis pirospaprika. Aztán, só, bors, majd a végén gomba. Tálaláskor tejföl. Ehhez már csak túróscsuszát készítettem. Jó sok pirított sza...
2021-02-11 16:25:49
Babgulyás
... pár percig
dinszteljük, amíg a hús kifehéredik. A tűzről lehúzzuk, megszórjuk pirospaprikával
elkeverjük, és felengedjük annyi vízzel, amennyi bőven ellepi.

Amíg a leves felforr, a beáztatott babot előfőzzük: bő vízben, a forrástól számított
5 perc múlva a puffasztó levét leöntjük, a forró babot a forró leveshez adjuk.
(Hideg vízhez ne adjuk, mer...
2020-12-07 16:07:39
Édesburgonya krémleves
Egy leves, amit imádni fogsz!

Ez a leves tökéletes példája annak, hogy habarás, rántás, tejföl,
tejszín nélkül is isteni krémlevest lehet készíteni, nem mintha
ellene lennék ezeknek a dolgoknak, de sokszor jól esik egy ilyen
finom, ízes, könnyed, natúr leves.

Hozzávalók:

2 közepes édesburgonya
1 ek vaj
1 marék aprítot...
2020-08-23 13:57:01
1 2 3 4 .......................141 142 ...........211 212 ...........281 282 283 
Címkék: egyik kedvenc, gyümölcs magas, csokor koriander, egyik legegészségesebb, felaprított petrezselymet, paprikás krumpli, zöldségek megpuhulnak, kihűlt burgonyát, nagy edényben, zsír felét, olívaolajon dinszteljük, felét adjuk, leves főni, maradék zöldpetrezselyem, végén gomba, tűzről lehúzzuk, leves felforr, beáztatott babot, forrástól számított, puffasztó levét, forró babot, forró leveshez, leves tökéletes, zöldpetrezselyem, legegészségesebb, fűszernövénnyel, paprikáskrumpli, pirospaprikával, rosttartalmának, káposztalevest, káposztaleves, takaréklángon, felkarikázzuk, feldaraboljuk, gyümölcsleves, felkarikázott, petrezselymet, zöldborsópüré, zöldségalaplé, péksütemények, gyümölcsökkel, utánízesítjük, összekeverjük, elkészíthető, avokádóleves, készíthetünk, fűszernövény, pirospaprika, túróscsuszát, édesburgonya, fogyasztható, zsírtartalmú, gölödinleves, karfiolleves, köszönhetően, felforraljuk, vöröshagymát, fűszerekkel, házikolbász, felhevítjük, felaprított, gyógynövény, készítettem, felaprítjuk, megpároljuk, zöldségeket,
© 2013 TVN.HU Kft.