Belépés
Raguk a világ minden tájáról
... Némelyeknek több is. Az írek a bárányragujukra esküsznek, a marokkóiak tajine-ban készítenek mindenféle húsos, gyümölcsös, zöldséges egytálételeket, Provence-ban a halból készült bouillabaisse-t kedvelik, s a franciáknál még ott van a népszerű, babos egytálétel, a cassoulet is. S furcsa vagy sem, a chili con carne vagy chilis bab is egy igazi ragu.

...
2015-09-30 13:02:00
Provence ízei
... halat kínálják, általában grillezett formában. A sügért szokták édesköménnyel, szőlővenyigén grillezni, ettől különleges aromát kap a hal.

Marseille környékére talán a bouillabaisse (ejtsd: bujjabessz) a legjellemzőbb. Ez a ragu többféle halat tartalmaz, illetve egy kevés kagylót, zöldséget. Ízesítésében szerepet játszik a fokhagyma, az édeskömény, a narancshéj, a babér...
2015-02-25 22:21:28
A leghíresebb fűszerkeverékek
... azonban benne maradnak a fazékban. Olyan nevezetes fogások ízesítője lehet, mint a burgundi marharagu vagy a pot au feu, de a híres francia hagymalevesből, illetőleg a hallevesből, a bouillabaisse-ből sem hiányozhat.

Nálunk szinte minden háztartás alapfűszerének számít a 2008-ban elhunyt boszniai horvát származású vegyészprofesszor-asszony, Zlata Bartl nevéhez köthető,...
2014-10-25 22:35:43
Marseille, a turmixváros
... éttermekben. Ahogy itt mondják: az éttermek leginkább asztalokból, székekből - és halakból állnak. A jódos tenger illata hozza meg az étvágyat a halételekhez.


MILYEN A BOUILLABAISSE, A MARSEILLE-I HALÁSZLÉ?
Háromféle halból válogatják, reszelt sajttal és rouille-nek nevezett majonézzel ízesítik. De persze számos elkészítési módja ismeretes. Mellé (és má...
2013-11-29 18:47:27
Marseille, a turmixváros
... Ahogy itt mondják: az éttermek leginkább asztalokból, székekből - és halakból állnak. A jódos tenger illata hozza meg az étvágyat a halételekhez.


MILYEN A BOUILLABAISSE, A MARSEILLE-I HALÁSZLÉ?
Háromféle halból válogatják, reszelt sajttal és rouille-nek nevezett majonézzel ízesítik. De persze számos elkészítési módja ismeretes. Mellé (és más ételek mel...
2013-11-13 08:39:07
Hühnchen - Bouillabaisse mit Pernod rezept
...
Knoblauch nach Geschmack


Das Rezept stammt aus einem einsamen Lokal im Hinterland von Ligurien bei Imperia. Aus Ermanglung an frischen Fisch servierte der Wirt Hühnchen-Bouillabaisse. Das ist ein Eintopf mit Hühnchen, Pernod und vielen frischen Zutaten
. Dabei wird zuerst die Suppe mit Baguette gegessen und danach das Hühnchen. Das Rezept ist ein Knal...
2013-05-02 12:00:49
Bouillabaisse
... halbieren und in grobe Würfel schneiden. Die weichfleischigen Fischstücke mit den Tomaten und der Marinade in den Fischtopf geben und alles weitere 8 min. schwach kochen lassen. Die Bouillabaisse noch einmal gut mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Dazu passen dünne, im Backofen geröstete Weißbrotscheiben, nach Belieben mit Knoblauchbutter bestrichen. Kleiner Tipp: Von Fischerd...
2012-09-30 18:27:46
szeretettel
... géniusza olyasvalamire teszi képessé, amiben nagy szakácsok is csődöt mondanak: képes különböző stílusokban főzni!

Az ínyesmester híres szakácskönyve nem képes leírni a bouillabaisse-t, a provánsziak halászlevét, a nem kevésbé híres Talismano della felicità gulyásreceptje furcsa karikatúra. Itt, Dél-Amerikában kóstoltam meg az afrikai ételeket, melyeket csak a híre...
2012-05-10 13:01:13
Tudhattuk, hol a helyünk
... tartósító lében, előre tisztítva érkezett. Az asszony télen elkészítette a párolt vörös káposztát, amit aztán a tasakból kiolvasztva tálalt. Előre megfőzte és tasakban lefagyasztotta a bouillabaisse-t (ami tengeri herkentyűkkel készült francia halleves), az általa gulasch-nak titulált borzalmat, ami úgy nézett ki mint a barna mártás, némi aprócska húsdarabkával és itt-ott paradics...
2011-10-26 09:41:15
Hogyan kell finoman elkészíteni a bouillabaisse-t?
......
2011-08-15 19:05:28
1 2 3 
Címkék: Zlata Bartl, MILYEN BOUILLABAISSE, MARSEILLE-I HALÁSZLÉ, Wirt Hühnchen-Bouillabaisse, Kleiner Tipp, világ minden, leghíresebb fűszerkeverékek, bárányragujukra esküsznek, marokkóiak tajine-ban, halból készült, igazi ragu, sügért szokták, ragu többféle, kevés kagylót, burgundi marharagu, híres francia, 2008-ban elhunyt, éttermek leginkább, jódos tenger, ínyesmester híres, provánsziak halászlevét, afrikai ételeket, asszony télen, párolt vörös, tasakból kiolvasztva, általa gulasch-nak, barna mártás, weichfleischigen, bárányragujukra, fűszerkeverékek, knoblauchbutter, alapfűszerének, gulyásreceptje, egytálételeket, lefagyasztotta, hagymalevesből, szakácskönyve, legjellemzőbb, bouillabaisse, húsdarabkával, édesköménnyel, szőlővenyigén, olyasvalamire, herkentyűkkel, halételekhez, ízesítésében, brotscheiben, elkészítette, provánsziak, turmixváros, abschmecken, asztalokból, fischstücke, leghíresebb, elkészítési, elkészíteni, kiolvasztva, stílusokban, ínyesmester, halászlevét, hallevesből, némelyeknek, éttermekben, szeretettel,
© 2013 TVN.HU Kft.