|
|
|
... Némelyeknek több is. Az írek a bárányragujukra esküsznek, a marokkóiak tajine-ban készítenek mindenféle húsos, gyümölcsös, zöldséges egytálételeket, Provence-ban a halból készült bouillabaisse-t kedvelik, s a franciáknál még ott van a népszerű, babos egytálétel, a cassoulet is. S furcsa vagy sem, a chili con carne vagy chilis bab is egy igazi ragu.
... |
2015-09-30 13:02:00 |
|
|
|
|
|
|
... halat kínálják, általában grillezett formában. A sügért szokták édesköménnyel, szőlővenyigén grillezni, ettől különleges aromát kap a hal.
Marseille környékére talán a bouillabaisse (ejtsd: bujjabessz) a legjellemzőbb. Ez a ragu többféle halat tartalmaz, illetve egy kevés kagylót, zöldséget. Ízesítésében szerepet játszik a fokhagyma, az édeskömény, a narancshéj, a babér... |
|
2015-02-25 22:21:28 |
|
|
|
|
|
|
... azonban benne maradnak a fazékban. Olyan nevezetes fogások ízesítője lehet, mint a burgundi marharagu vagy a pot au feu, de a híres francia hagymalevesből, illetőleg a hallevesből, a bouillabaisse-ből sem hiányozhat.
Nálunk szinte minden háztartás alapfűszerének számít a 2008-ban elhunyt boszniai horvát származású vegyészprofesszor-asszony, Zlata Bartl nevéhez köthető,... |
2014-10-25 22:35:43 |
|
|
|
|
|
|
... éttermekben. Ahogy itt mondják: az éttermek leginkább asztalokból, székekből - és halakból állnak. A jódos tenger illata hozza meg az étvágyat a halételekhez.
MILYEN A BOUILLABAISSE, A MARSEILLE-I HALÁSZLÉ?
Háromféle halból válogatják, reszelt sajttal és rouille-nek nevezett majonézzel ízesítik. De persze számos elkészítési módja ismeretes. Mellé (és má... |
|
2013-11-29 18:47:27 |
|
|
|
|
|
|
... Ahogy itt mondják: az éttermek leginkább asztalokból, székekből - és halakból állnak. A jódos tenger illata hozza meg az étvágyat a halételekhez.
MILYEN A BOUILLABAISSE, A MARSEILLE-I HALÁSZLÉ?
Háromféle halból válogatják, reszelt sajttal és rouille-nek nevezett majonézzel ízesítik. De persze számos elkészítési módja ismeretes. Mellé (és más ételek mel... |
|
2013-11-13 08:39:07 |
|
|
|
|
|
|
...
Knoblauch nach Geschmack
Das Rezept stammt aus einem einsamen Lokal im Hinterland von Ligurien bei Imperia. Aus Ermanglung an frischen Fisch servierte der Wirt Hühnchen-Bouillabaisse. Das ist ein Eintopf mit Hühnchen, Pernod und vielen frischen Zutaten
. Dabei wird zuerst die Suppe mit Baguette gegessen und danach das Hühnchen. Das Rezept ist ein Knal... |
2013-05-02 12:00:49 |
|
|
|
|
|
|
... halbieren und in grobe Würfel schneiden. Die weichfleischigen Fischstücke mit den Tomaten und der Marinade in den Fischtopf geben und alles weitere 8 min. schwach kochen lassen. Die Bouillabaisse noch einmal gut mit Salz und Pfeffer abschmecken.
Dazu passen dünne, im Backofen geröstete Weißbrotscheiben, nach Belieben mit Knoblauchbutter bestrichen. Kleiner Tipp: Von Fischerd... |
2012-09-30 18:27:46 |
|
|
|
|
|
|
... géniusza olyasvalamire teszi képessé, amiben nagy szakácsok is csődöt mondanak: képes különböző stílusokban főzni!
Az ínyesmester híres szakácskönyve nem képes leírni a bouillabaisse-t, a provánsziak halászlevét, a nem kevésbé híres Talismano della felicità gulyásreceptje furcsa karikatúra. Itt, Dél-Amerikában kóstoltam meg az afrikai ételeket, melyeket csak a híre... |
2012-05-10 13:01:13 |
|
|
|
|
|
|
... tartósító lében, előre tisztítva érkezett. Az asszony télen elkészítette a párolt vörös káposztát, amit aztán a tasakból kiolvasztva tálalt. Előre megfőzte és tasakban lefagyasztotta a bouillabaisse-t (ami tengeri herkentyűkkel készült francia halleves), az általa gulasch-nak titulált borzalmat, ami úgy nézett ki mint a barna mártás, némi aprócska húsdarabkával és itt-ott paradics... |
2011-10-26 09:41:15 |
|
|
|
|
|
|
...... |
2011-08-15 19:05:28 |
|
|
|
|