|
|
|
... antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal rendelkezik. Segít csökkenteni az oxidatív stressz okozta sejtkárosodást, illetve a máj védelmében is aktív szerepet játszik.
A brokkoli szulforafán vegyületekben gazdag, Ez a vegyület csökkenti a rákos betegségek kialakulásának kockázatát, illetve javítja az anyagcserét, de gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik.
... |
2024-03-26 19:53:29 |
|
|
|
|
|
|
... erősítésében. A C-vitamin a megfázás és az influenza megelőzésében is jeleskedik. Ez egy olyan tápanyag, amely nagy hasznunkra lehet az allergia megel... |
2024-03-12 22:10:15 |
|
|
|
|
|
|
... el termelni.
A kollagénkiegészítők fogyasztása is jó ötlet, azonban kollagéntermelésünket az alábbi természetes táplálékokkal is növelhetjük: lazac, zöld leveles zöldségek, brokkoli, saláta, zöldbab, citrusfélék, tojás, bogyós gyümölcsök, fokhagyma, avokádó, tökmag, chiamag. A szervezetünk kollagénszükségletét kielégíthetjük csontlevessel is, ugyanis a kollagén az állat... |
2024-03-08 21:35:27 |
|
|
|
|
|
|
... kockázatait. A zabpehely magnéziumban és káliumban is bővelkedik. Mindkét ásványi anyag segíti a szív működését.
A keresztesvirágú zöldségek mint a káposzta, a kelkáposzta, a brokkoli rostokban, vitaminokban, ásványi anyagokban, antioxidánsokban és fitokemikáliákban gazdagok, amelyek együttesen szintén segítenek a szívbetegségek leküzdésében.
Az extraszűz olí... |
2024-03-06 23:36:18 |
|
|
|
|
|
|
Egészséges zöldségek és gyümölcsök - színesek, illatosak és jót tesznek nekünk
A gyümölcsöknek és zöldségeknek mindenképpen a napi étrend részét kell képezniük, hiszen kulcsszerepük van az egészség megőrzésében és a betegségek elkerülésében. Olyan alapvető vitamin... |
2024-03-03 20:44:45 |
|
|
|
|
|
|
... C-vitamin, E-vitamin, omega-3 zsírsavak, flavonoidok és karotinoidok. Ezeket a tápanyagokat többek között a következő táplálékok tartalmazzák: halak, avokádó, brazil dió, fokhagyma és brokkoli. Ezek a táplálékok csökkentik a gyulladást, illetve antioxidáns és májvédő tulajdonságokkal bírnak, amely hatások pedig aktívan hozzájárulnak az optimális májműködéshez. Ahhoz, hogy megtámog... |
2024-03-03 20:13:19 |
|
|
|
|
|
|
... bogyós gyümölcsök - áfonya, eper, ribizli -, ananász, papaja, mangó, sárgadinnye, citrom, narancs, mandarin.
Zöldségek, amelyek gazdag forrásai ennek a vitaminnak: brokkoli, karfiol, spenót, kelbimbó, zöld leveles zöldségek. Minél több ilyen jellegű zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, annál kisebb az esélye a C-vitamin-hiány kialakulásának.
Nemcs... |
2024-02-19 21:17:46 |
|
|
|
|
|
|
... elkészíthető.
Ma a legelterjedtebb zöldségfélék közé tartozik, fejenként húsz kiló körüli az éves fogyasztásunk belőle. A fejes káposzta rokona a kelkáposzta, a kelbimbó, a karfiol, a brokkoli, a karalábé, sőt a retek és a torma is.
100 g káposzta elfogyasztása napi C-vitamin szükségletünk nagy részét fedezi. Fogyasszunk belőle minél többet nyersen pl. salátá... |
2024-02-17 21:36:45 |
|
|
|
|
|
|
|
Gyümölcsök zöldségek... |
2024-02-15 19:53:27 |
|
|
|
|