|
|
|
Brokkolis rakott tészta
Hozzávalók: 1 tasak KNORR, Spaghetteria Rakott tészta, 1/2 kg brokkoli
1 tojás, 10 dkg reszelt sajt, 1 pohár tejföl
Elkészítése:
Egyforma nagyságú brokkolirózsákat válogassunk, vágjuk egyformára a szárukat és enyhén sós vízben, főzzük néhány percig. Készítsük el a tasak tartalmát az előírtak szerint, majd a szószos tésztát... |
2010-10-09 05:31:09 |
|
|
|
|
|
|
Kapros brokkoli-saláta
Hozzávalók: 40 dkg friss vagy 1 csomag fagyasztott brokkoli, 2 dl joghurt, 1 dl tejszín, 1 csokor újhagyma a zöldjével, 1-1 csokor snidling, petrezselyem és kapor, só, citromlé
A brokkolit annyi sós vízben, amennyi ellepi, megfőzzük, majd leszűrve a joghurttal, a tejszínnel és a finomra vágott zöldfűszerekkel összekeverjük. Pár csepp citromléve... |
|
2010-10-08 20:25:07 |
|
|
|
|
|
|
Nyúlmájjal töltött pulykamell, joghurtos brokkoli-salátával
Hozzávalók 5 személyre: 50 dkg pulykamellfilé, 20 dkg nyúlmáj, 1 dl tejszín, 2 tojásfehérje, 1-1 teáskanál szárított kakukkfű, morzsolt majoránna, őrölt fehér bors, só, és 1/2 dl Cabernet brandy.
A brokkoli-salátához: 60 dkg brokkoli, 2 pohár joghurt, 2 evőkanál FLORIOL étolaj, só, kevés citromlé, őrölt bors ... |
2010-10-08 05:21:12 |
|
|
|
|
|
|
Mandulás brokkolileves
Hozzávalók: 30 dkg brokkoli, 5 dkg margarin, 1-1 dl tejföl és joghurt, ételízesítő, só, bors, reszelt szerecsendió, a tetejére 5 dkg mandula
A kis darabokra vágott brokkolit forró vajon átforgatjuk és egy liter vízzel felengedjük (a víz felét tejjel is helyettesíthetjük). Befűszerezzük és kb. 10 percig főzzük. Ezután összeturmixoljuk és tálalás ... |
|
2010-10-08 05:16:05 |
|
|
|
|
|
|
Fokhagymás brokkoli leves (4 személyre)
Hozzávalók: fél zacskó mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).
A még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágjuk, majd a forró... |
|
2010-10-08 04:58:39 |
|
|
|
|
|
|
Brokkolileves
Hozzávalók: mirelit brokkoli (kb. 25 dkg), 4 evőkanál olaj, 4 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál liszt, 1 teáskanál piros fűszerpaprika, 2 dl kefir vagy joghurt, 2 tyúkhúsleves-kocka, csipetnyi porcukor, 1 tojásból készített galuska (levesbetét).
A még fagyos brokkolit apró kockákra, illetve kis rózsákra vágjuk, majd a forró olajon állandóan kevergetve kissé le... |
2010-10-08 04:57:13 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 doboz csemegekukorica,
1 nagy sárgarépa,
25 dkg brokkoli (mirelit is lehet),
25 dkg karfiol,
2,5 dl tej,
1 evőkanál vaj vagy margarin,
1 doboz burgonyapürépor (4 adaghoz),
20 dkg fokhagymás kolbász,
5 dkg gouda sajt,
reszelt szerecsendió,
só, fehér bors,
a forma kikenéséhez margarin.
Elkészíté... |
2010-10-07 23:03:54 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
60 dkg pulykamell,
20 dkg gomba,
20 dkg sárgarépa,
20 dkg zöldborsó,
20 dkg kelbimbó,
20 dkg brokkoli,
20 dkg kukorica,
1 fej vöröshagyma,
reszelt sajt,
petrezselyemzöld,
margarin,
só, bors,
szárnyas fűszerkeverék.
Elkészítés:
A pulykamellet vékonyra szeleteljük, és szárnyas ... |
2010-10-07 23:01:57 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
15 dkg rizs,
20 dkg ementáli sajt,
25 dkg brokkoli,
1 db sárgarépa,
1 fej vöröshagyma,
1 kis zeller,
10 dkg zöldborsó,
4 dl zöldségleves (kockából),
só, pirospaprika,
3 ek. margarin.
Elkészítés:
A rizst áztassuk be a zöldséglevesbe (kb. 10 perc). A margarinnal kenjünk ki egy tűzálló tálat, ... |
2010-10-07 23:00:55 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
3-5 féle zöldségből 15-15 dkg (zeller, gyökér, sárgarépa, brokkoli, zöldborsó, kelkáposzta, karfiol, gomba stb.) 1 fej vöröshagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
2 csomag zöldpetrezselyem,
olaj,
só,
őrölt kömény,
majoranna,
borsika,
bazsalikom,
kakukkfű,
2 evőkanál barnaliszt,
2 evőkanál búzakeményítő.
El... |
2010-10-07 22:59:55 |
|
|
|
|