|
|
|
... (dagasztókaros robotgéppel praktikus). Ha már szép ruganyos a tésztánk, letakarjuk, és meleg helyen duplájára kelesztjük (kb. 1 óra). Amint megkelt, 8 egyenlő részre vágjuk, és szép kerek bucikat formázunk lisztezett felületen belőlük. Ismét letakarjuk, és 25 percig kelesztjük.
Kelesztés után tetejüket megszórjuk szezámmaggal és 190 fokra előmelegített sütőben 20-25 p... |
2017-05-06 23:21:06 |
|
|
|
|
|
|
... db mini mozzarella folyó
3 evőkanál olvasztott vaj
2 gerezd zúzott fokhagyma
só, bors, ízlés szerint
1 evőkanál szárított oregánó
frissen reszelt parmezán sajt a bucik tetejére
A készre nyújtott pizza tésztát kiterítem és 12 darabra vágom és mindegyikre teszek 1-1 kiskanál pizza szószt, szelet szalámit, meg 1-1 mini mozzarella golyót. A tészta ... |
|
2016-06-06 20:32:57 |
|
|
|
|
|
|
... a gyümölcsös, reduktív és a komolyabb, hordós borok, a gyöngyöző és habzó rozék, valamint rozé pezsgők Magyarországról és külföldről. A borok mellé többek között sajtok, sonkák, kemencés bucik, fish and chips, bagelek, különleges burgerek, bonbonok, csokoládék, macaronok, főzött fagylaltok kínálatából lehet majd válogatni - közölték az MTI-vel hétfőn a szervezők.
A Liget Bora... |
2016-05-02 16:51:22 |
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez.
A kenyérszeleteket négyfelé vágjuk, megkenjük a jól lehűlt pástétommal. Mindegyikre teszünk egy kis darab sajtot, ringli darabkát és kapribogyót.
Virslis bucik
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 30 dkg margarin, 2 dl tejföl, 2 db tojássárgája, a lekenéshez: olvasztott zsír, a töltelékhez: virsli; a tálaláshoz: friss kapor apróra vágva, 2 d... |
|
2013-12-29 09:02:13 |
|
|
|
|
|
|
...50 dkg liszt
17 dkg margarin
2,5 dkg élesztő
fél dl tej
egy kis kanál tejföl
4 kk só
1 mokkáskanál cukor
1 tojás
10 dkg reszelt sajt
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk.
A lisztet egy tálba szitáljuk.
A sajt kivételével,jól összegyúrjuk.
Kisodorjuk,kétszer hajtogatjuk.
A kisodrott tésztát fele resze... |
|
2013-07-21 22:18:45 |
|
|
|
|
|
|
... mindegyik közepébe helyezünk egy kevés tepertőt illetve pár csík sajtot, s szépen összehajtogatjuk a tésztát, vigyázva, hogy ne folyjon ki a tölte... |
2012-10-23 20:13:14 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a tésztához:
50 dkg liszt
30 dkg margarin
2 dl tejföl
2 db tojássárgája
A lekenéshez:
olvasztott zsír
A töltelékhez:
virsli
A tálaláshoz:
friss kapor apróra vágva
2 dl tejföl (joghurt is lehet)
só
kicsi őrölt bors
1-2... |
2012-08-16 15:46:53 |
|
|
|
|
|
|
... nyújtjuk, amit 4 x 4 db négyeztre vágunk.
A tésztalapok közepére tölteléket halmozunkés a négy sarkát összecsípve gombócokat formálunk belőlük.
Kiolajozott tepsibe sorakoztatjuk a bucikat, a tetejüket megkenjük az olajjal elkevert tojássárgával.
200 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) kb. 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük.
költség: 740 Ft|... |
2012-04-06 20:00:45 |
|
|
|
|
|
|
... jól összedolgozzuk,két cipót kapunk,egy kakaósat és egy simát!Ha sok a tej akkor tehetünk még hozzá lisztet!A két cipót langyos helyen kb. fél-3/4 órát letakarva kelesztjük!Ha megkeltek a bucik ketté veszem őket,téglalap alakúra nyújtjuk fehér és rá a kakaós,majd feltekerjük,a sorrend persze cserélhető lehet alul a kakaós és felül a fehér.Jól kivajazott tepsibe tesszük őket,távol ... |
2012-02-05 14:11:10 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
* kb. 4 darabhoz:
* 2 piros alma
* 10 dkg sütőmargarin + a formához
* zsemlemorzsa a formához
* 10 dkg porcukor
* 1 tasak vaníliás cukor
* 2 tojás
* 10 dkg liszt
* 10 dkg étkezési keményítő
* 2 teáskanál sütőpor
* 6 evőkanál almalé
* 6 teáskanál almalikőr... |
2011-04-11 11:54:30 |
|
|
|
|