Regisztráció  Belépés
Szijjártó: versenyképes a magyar autóipar
...
Szijjártó Péter csütörtökön Budapesten az Autózás 2.0 című konferencián hangsúlyozta: az autóipar termelési értéke 2017-ben 8038 milliárd forintot tett ki, ami történelmi rekord, és a teljes magyar feldolgozóipari kibocsátás 28,7 százalékát adta.
Az autóipar jelentős mértékben járult hozzá ahhoz, hogy az első 11 hónap adatai alapján a magyar export értéke már meghaladta ...
2018-02-22 19:56:38
Negyed évszázad alatt megduplázódott a Döbrögisztánban élő
... Debreceni Egyetem szakértői által irányított, az ország összes településére kiterjedő, 2010-2013-as adatgyűjtése alapján.

A kis és közepes méretű városokban összességében 9, Budapesten és a megyei jogú városokban közel 7 százalékot tett ki az évtized első harmadában a legnagyobb honi etnikum tagjainak az aránya.

A lap szerint a Területi Statisztika című...
2018-02-22 19:45:32
Elhunyt Tahi Tóth László, Kossuth- és Jászai M.d színművész
... Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész. A színész halálhírét a Vígszínház közölte.

Tahi Tóth László 1944. január 23-án született Budapesten, 1966-ban végezte el a Színház- és Filmművészeti Főiskolát, azóta a Vígszínház társulatának tagja volt. A színdarabok mellett számos filmben és tévéjátékban szerepelt. Többek között olya...
2018-02-22 19:31:59
A kultúra gyarapít - Ókovács Szilveszter: az Opera felújítása, az Eiffel Műhelyház régóta hiányzó funkciókat te
... bérelnünk kell, az operaházi színpadtechnika 34 éves NDK-beli rendszer" - sorolta Ókovács Szilveszter. Hozzátette: mindenkiben tudatosítani kell, hogy az ország egyedüli operaháza van Budapesten, csak itt van klasszikus balett-társulat és az Operaház a művészeti felsőoktatás felvevőpiaca.
A főigazgató beszámolt arról, hogy újabb képzőhelyeket is indítaniuk kell saját szakképz...
2018-02-22 17:26:14
Átadták a helyi óvoda felújított épületét Jászjákóhalmán
...
Novák Katalin, az avatás után az MTI-nek telefonon elmondta: az igazán fontos dolgok mindig helyben történnek, nem pedig New Yorkban, Brüsszelben és nem is Budapesten.
Hozzátette: ha az adott település vezetői fontosnak tartják az építkezést, a jövőbe való befektetést, akkor a helyi közösségnek az élete is sokkal jobb lesz és a helyi gyerekek jövője is biztosított lesz. ...
2018-02-22 17:00:54
A kultúra gyarapít - Baán László: száz éve nem látott kulturális fejlesztési hullám zajlik Budapesten
... Baán László.
Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum-Kortárs Művészeti Múzeum igazgatója felidézte, hogy az általa vezetett intézmény egy 17 tagú nemzetközi hálózat részeként jött létre Budapesten, és ma is szoros kapcsolatokat ápol a bécsi, kölni, koblenzi és oberhauseni Ludwig filiálékkal.
A budapesti Ludwig Múzeum kigondolt, konzekvensen épített kollekcióval indult, így erre t...
2018-02-22 16:42:54
Kiállítás nyílt a BKV 50 éves történetéről
... ugyanebben a formában a legnagyobb fővárosi szolgáltató lesz.
Elmondása szerint 50 év múlva már nem csak vezető nélküli metrók, de villamosok, illetve buszok is közlekedni fognak Budapesten.
A BKV elmúlt 50 évéből származó tárgyakat felvonultató kiállítás megnyitóján Bolla Tibor egy időkapszulába helyezett el egy a BKV 50. születésnapjáról szóló kiadványt, egy érmét, ill...
2018-02-22 14:32:07
Fidesz: a Soros-hálózat csalásra, hazudozásra képezi ki a migránsokat
... amellyel megtanítják őket azokra a kifejezésekre, amelyekkel megtéveszthetik az európai hatóságokat, és így kijátszhatják a menedékkérelmi eljárásokat - mondta Halász János csütörtökön Budapesten újságíróknak.
Olyan kifejezésekre tanítják meg őket - folytatta -, amelyek alapján majd esetleg különleges védelmet kaphatnak. Így például pszichés zavarokra utaló jeleket tanítanak ...
2018-02-22 13:42:14
Amnesty International: a migránsokat érintő jogsértések problémásak
...
Iván Júlia, az AI Magyarország igazgatója a jelentés bemutatóján, csütörtökön Budapesten azt mondta, három terület kifejezetten problémás az AI szerint Magyarországon: a menekültek és migránsok elleni súlyos jogsértések, a tudományos élet sérelme a felsőoktatási törvény módosításával, valamint a civil szervezetek üldözése és jogaiknak korlátozása.
Mint kifejtette, tavaly...
2018-02-22 13:39:18
Szijjártó: Magyarország és Ausztrália egyetért a migráció kérdésében
... egyetértenek abban is, hogy minden országnak meg kell védenie a saját határát.
Megjegyezte: néhány hete az ausztrál kereskedelmi miniszterrel egyeztettek a visegrádi országok tárcavezetői Budapesten, most pedig szintén visegrádi körben folytatják a tanácskozást az ausztrál külügyminiszterrel.
Julie Bishop ausztrál külügyminiszter hangsúlyozta: Ausztrália nem akar kioktat...
2018-02-22 13:38:06
1 2 3 ................1689 1690 .........2534 2535 ........3378 3379 
Címkék: Elhunyt Tahi Tóth László, Jászai, Ókovács Szilveszter, Eiffel Műhelyház, Baán László, Amnesty International, Szijjártó Péter, Debreceni Egyetem, Területi Statisztika, Jászai Mari-díjas, Tahi Tóth László, Filmművészeti Főiskolát, Novák Katalin, Fabényi Julia, Ludwig Múzeum-Kortárs Művészeti Múzeum, Ludwig Múzeum, Bolla Tibor, Halász János, Iván Júlia, Julie Bishop, magyar autóipar, kultúra gyarapít, helyi óvoda, migránsokat érintő, migráció kérdésében, autóipar termelési, teljes magyar, autóipar jelentős, magyar export, ország összes, megyei jogú, évtized első, legnagyobb honi, színész halálhírét, színdarabok mellett, operaházi színpadtechnika, ország egyedüli, művészeti felsőoktatás, főigazgató beszámolt, avatás után, igazán fontos, adott település, jövőbe való, helyi közösségnek, helyi gyerekek, általa vezetett, budapesti Ludwig, legnagyobb fővárosi, időkapszulába helyezett, európai hatóságokat, menedékkérelmi eljárásokat, jelentés bemutatóján, tudományos élet, felsőoktatási törvény, civil szervezetek,
© 2013 TVN.HU Kft.