Regisztráció  Belépés
Múzeumok éjszakája - Élményórák, oldtimerek, tárlatvezetések a BTM Vármúzeumban
...
A Múzeumok éjszakája alkalmából a Vármúzeum előtt, a Budavári palota Oroszlános udvarában vonul fel a Budapest Classic Grand Prix oldtimer autós túra mezőnye, mintegy hetven, hibátlan állapotban lévő old- és youngtimer autóval egy 1938-as Mercedes-Benztől egy 2002-es, egyedi gyártású BMW-ig - közölte az intézmény az MTI-vel.
A múzeum kertjében Harcsa Veronika és Gyémánt ...
2018-06-19 13:11:48
Hatezer éves leletekre bukkantak az M76-os zalai nyomvonalán
...
A beruházást a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. koordinálja, a régészeti munkát a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. megbízásából a zalaegerszegi Göcseji Múzeum és a keszthelyi Balatoni Múzeum szakemberei végzik - ismertette Eke István.
A kutatást a nyomvonal teljes szélességében, majdnem 3 hektáros területen végzik. Tavaly nyáron végezték el a ...
2018-06-19 07:51:01
Budavári Palotakoncertek az Oroszlános udvarban
... Olivér által 2013-ban először létrehozott látványos, szabadtéri esten a legnépszerűbb operettszerzők, elsősorban Lehár Ferenc és Kálmán Imre legismertebb melódiái hangzanak el évről évre a Budavári Palota gyönyörű miliőjében. A produkcióra magas színvonalú színpad-, hang-, és fénytechnikával készülnek minden évben a rendezők.
A tavalyi siker után az idén már második alkalomma...
2018-06-13 18:42:13
Átadták a Budavári Beethoven Zeneszerzőverseny díjait
...
A Budavári Önkormányzat által meghirdetett nemzetközi zeneszerző-pályázatra 30 mű érkezett, amelyek mindegyike komoly igénnyel megírt darab volt - közölte Mácsai János zenetörténész, zenekritikus, a zsűri tagja a győztes műveket is bemutató koncerten a budapesti Zenetudományi Intézetben.
A pályázatra olyan önálló, új, eddig nem előadott, 7-12 perc hosszú zeneművel lehete...
2018-05-02 21:06:35
Az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus estjével kezdődött a Beethoven Budán Fesztivál
... nélkül. Kiemelte: az I. kerület lakossága nyitott, egymást elfogadó és erős közösség, ezt bizonyítja az is, hogy megtöltötték a kedd esti hangversenyre a templomot.
Nagy Gábor Tamás, a Budavári Önkormányzat polgármestere arra emlékeztetett, hogy 19. alkalommal rendezik meg a Beethoven budai fellépésének emlékét őrző koncertsorozatot.
A fesztiválon szerdán a Budavári Bee...
2018-05-01 20:12:45
Húsvét - Egyházi vezetők ünnepi miséi, istentiszteletei
... istentiszteleten hirdet igét Budapesten, a budahegyvidéki református templomban.
Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke húsvétvasárnap délelőtt tizenegykor a budavári evangélikus templomban tart úrvacsorás istentiszteletet.
A húsvéti ünnepkörrel Krisztus kereszthalálára és feltámadására emlékeznek a keresztények. A keresztény hagyomány szerint Jéz...
2018-03-31 07:04:34
Melocco Miklós is átvette a Corvin-láncot
... és a tapasztalat átadására, a bölcsesség megosztására, a fiatalabb generációk ösztönzésére.
Melocco Miklós hétfőn a Sándor-palotában vette át a Corvin-lánc kitüntetést felesége, Budavári Zsuzsanna kíséretében, valamint többek között Klinghammer István, a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetője és Vizi. E Szilveszter, a Corvin-lánc Testület elnöke jelenlétében.
Melocco Miklós ...
2018-03-12 15:46:55
Ötvös Zoltán: Nemes vonások
... 1848-ban bukkantak árokásás közben III. Béla és felesége maradványaira. Őket már akkor - a korszak tudományos színvonalán - azonosították, és Pestre szállították. 1862-ben a budavári Mátyás-templom főoltára alá épített kriptában helyezték el a maradványokat, innen került a királyi pár 1898-ban mai helyére, a Mátyás-templom kápolnájába. Kinek az ötlete volt, hogy a daga...
2018-03-05 23:53:38
Tudománytörténeti tévedés lehet a magyarság finnugor eredete
... uralkodott királyi pár Mátyás-templomban lévő sírjából.


III. Béla és felesége síremléke a budavári Mátyás-templomban

A vizsgálat elsődleges célja az Árpád-ház tagjaira jellemző DNS-szakasz meghatározása volt, de ugyanilyen fontosnak bizonyult a királynő maradványainak DN...
2018-03-03 12:39:32
BKK: hétfőtől péntekig nem jár a budavári Sikló
...
A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteki közleménye szerint a Sikló szünetelése idején a várba a belváros felől a 16-os, a Széll Kálmán tér felől a 16A és a 116-os autóbusszal is fel lehet jutni....
2018-02-23 17:42:58
1 2 3 ................52 53 ........79 80 ........104 105 106 
Címkék: Budavári Palotakoncertek, Budavári Beethoven Zeneszerzőverseny, Orfeo Zenekar, Purcell Kórus, Beethoven Budán Fesztivál, Melocco Miklós, Ötvös Zoltán, Budapest Classic Grand Prix, Harcsa Veronika, Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt, Budavári Ingatlanfejlesztő, Üzemeltető Nonprofit Kft, Göcseji Múzeum, Balatoni Múzeum, Lehár Ferenc, Kálmán Imre, Budavári Palota, Budavári Önkormányzat, Mácsai János, Zenetudományi Intézetben, Nagy Gábor Tamás, Budavári Bee, Fabiny Tamás, Magyarországi Evangélikus Egyház, Budavári Zsuzsanna, Klinghammer István, Magyar Corvin-lánc Iroda, Corvin-lánc Testület, Budapesti Közlekedési Központ, Széll Kálmán, magyarság finnugor, budavári Sikló, 1938-as Mercedes-Benztől, múzeum kertjében, régészeti munkát, zalaegerszegi Göcseji, keszthelyi Balatoni, nyomvonal teljes, legnépszerűbb operettszerzők, produkcióra magas, tavalyi siker, zsűri tagja, győztes műveket, budapesti Zenetudományi, pályázatra olyan, kedd esti, fesztiválon szerdán, budahegyvidéki református,
© 2013 TVN.HU Kft.