Regisztráció  Belépés
Karfiollal és darált hússal gazdagított rakott krumpli
... fűszerkeverék

Elkészítés menete

A karfiolt sós vízben puhára főzzük. A hagymát megpirítjuk, rátesszük a darált húst, ízlés szerint fűszerezzük, és fehéredésig pirítjuk. A burgonyát meghámozzuk, majd vékonyra szeleteljük. Minél vékonyabb, annál jobban átsült. A burgonyaszeleteket egy sütőtálba tesszük.
A burgonyára rákanalazunk egy réteg darált hú...
2018-07-22 16:04:50
Mátrai borzaska (alaprecept)
... 10 dkg liszt
2 dl olaj
2 dl tejföl
12 dkg trappista sajt


Elkészítés

A húst megmossuk, majd megsózzuk, megborsozzuk. A burgonyát meghámozzuk, és lereszeljük. Összekeverjük a tojásokkal, a liszttel és egy kevés sóval.
A hússzeleteket a burgonyás masszába forgatjuk, és forró olajban mindkét oldalukat megsüt...
2018-07-22 01:00:16
Lecsókrémes hamburger
... só
bors
A tálaláshoz:
salátalevelek
uborkakarikák
lilahagyma-karikák

Elkészítés

A meghámozott, felkockázott burgonyát puhára főzzük kb. 3 dl vízben. Félreteszünk 1,5 dl főzővizet, majd leszűrjük a krumpli t, burgonya nyomóval krémesre törjük, és hagyjuk langyosra hűlni.
A lisztet összekeverjük ...
2018-07-20 00:13:35
Borsóleves galuskával
... Az apróra vágott vöröshagymát egy kevés olajon a megdinszteljük, majd hozzáadjuk a borsót és összepároljuk. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük vízzel.
A burgonyát, a répát, a petrezselymet és a karalábét meghámozzuk majd apróra vágjuk. Ezeket hozzáadjuk a leveshez, és ízesítjük vegetával és sóval. Ameddig fő, elkészítjük a galuskát. Egy tálba lisztet ...
2018-07-20 00:09:16
Nincs Cím
... bors

Elkészítés:

A megmosott csirkemellet vágd ketté és enyhén klopfold ki, nem kell túl vékony legyen a hús. Sózd, borsozd meg. A két hússzeletet tedd egy hőálló tálba.
A burgonyát hámozd meg és a kis reszelőn reszeld le, szórd rá a húsra.
A felkarikázott paradicsomot tedd a tetejére.
A hagymát szeleteld fel és tedd a húsra.
A tetejét ken...
2018-07-19 15:38:59
Zöldbabfőzelék palóc módra
... tejföl
kb. 1 csapott evőkanál cukor
ízlés szerint ecet
1 csokor kapor



Elkészítés: A babot két végén lecsípem, darabolom, a burgonyát kockázom. A babot felteszem annyi vízben amennyi ellepi, sóval, babérral ízesítve kb. 15 percig főzöm, majd beleadom a burgonyát is, együtt főzöm puhulásig.

Közben az olajjal ...
2018-07-17 23:55:52
Tárkonyos vadraguleves II.
... csontos részeket leforrázzuk, majd felteszük főni. Az első forrás után lehabozzuk.

Ha tiszta a húslé, hozzáadjuk a megtisztított és felaprított zöldségeket, a kockára vágott burgonyát, a tárkonyt. Ha puhára főtt minden, liszttel, tejföllel habarást készítünk, a tejszínt is hozzáadjuk, majd pici ecettel vagy citromlével ízesítjük.

Pirított zsemlekockáv...
2018-07-17 23:44:43
Tepsis rakott karaj
... elkészítettem a húst, azaz bepácoltam sütés előtt legalább egy nappal. Mindenki ízlése szerint fűszerezze. (én Gyrososan fűszereztem)
Nagyon jó a bolti Gyros fűszerkeverék is a húsnak. A burgonyát vastagabbra felkarikázom és először egy rétegben kissé ferdén egymásra helyezem, majd ezután befűszerezem ízlés szerint sóval, borssal, bazsalikommal... Stb.
(Lucullus tejf...
2018-07-17 07:06:12
Magyaros burgonyaleves
... paprika
15 dkg paraszt kolbász
1 evőkanál margarin
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő


Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, ...
2018-07-16 23:47:58
Tárkonyos húsgombócleves
... mustár
kevés ecet
1 kávéskanál liszt

Elkészítés

A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon aranybarnára pirítjuk. Hozzáadjuk a feldarabolt répát, burgonyát és a fehérrépát majd felöntjük vízzel. Mikor ez felforrt, hozzáadjuk a húsleveskockát, kevés borsot és ízlés szerint a tárkonyt.
A rizst előfőzzük, majd miután kihűlt, h...
2018-07-15 00:33:56
1 2 3 ..............529 530 ........794 795 .......1058 1059 1060 
Címkék: Nincs Cím, hagymát megpirítjuk, darált húst, burgonyát meghámozzuk, sütőtálba tesszük, burgonyára rákanalazunk, réteg darált, húst megmossuk, kevés sóval, burgonyás masszába, lisztet összekeverjük, apróra vágott, kevés olajon, karalábét meghámozzuk, tálba lisztet, megmosott csirkemellet, hőálló tálba, burgonyát hámozd, felkarikázott paradicsomot, hagymát szeleteld, burgonyát kockázom, babot felteszem, első forrás, kockára vágott, bolti Gyros, burgonyát vastagabbra, rétegben kissé, fokhagymát megtisztítjuk, paprikát megmossuk, hagymát apróra, feldarabolt répát, fehérrépát majd, rizst előfőzzük, pirospaprikával, húsleveskockát, húsgombócleves, zöldbabfőzelék, megdinszteljük, burgonyaleves, megtisztított, felkarikázott, fűszerkeverék, petrezselymet, uborkakarikák, hússzeleteket, megtisztítjuk, salátalevelek, elkészítettem, összekeverjük, bazsalikommal, összepároljuk, aranybarnára, felkarikázom, vöröshagymát, félreteszünk, felkockázott, vadraguleves, pirospaprika, rákanalazunk, megborsozzuk, paradicsomot, befűszerezem,
© 2013 TVN.HU Kft.