Regisztráció  Belépés
Tejszínes brokkolikrémleves
... 2 dl tejszín
1 ek ételkeményítő
mandula vagy fenyőmag a tálaláshoz


Elkészítés

A brokkolit apró rózsákra bontjuk és megmossuk. A burgonyát, a hagymát és a fokhagymát meghámozzuk, a burgonyát kockákra, a hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk.
A vajban megfonnyasztjuk a hagymát és a fokhagymát, rádobjuk a burgonyát,...
2018-08-29 00:45:27
Konyhai kisokos
... felszeletelni. Csak közvetlenül a felhasználás előtt sózzuk meg, mert különben hamar összeesik.

A friss főzeléket mindig forrásban lévő vízben, a fagyasztott készítményeket és a burgonyát pedig hideg vízben kezdjük el főzni.

A csemegekukoricát forrásban lévő, enyhén sós vízben tegyük fel főni. Így 10 perc alatt megpuhul.

Ha sárgadinnyét vásárolunk,...
2018-07-31 14:15:06
Magyaros burgonyaleves
... paprika
15 dkg paraszt kolbász
1 evőkanál margarin
1 teáskanál pirospaprika
1 evőkanál ételízesítő


Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockákra vágjuk, és annyi sós vízben, amennyi bőven ellepi 10 percig főzzük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, ...
2018-07-16 23:47:58
Hagymás krumplileves
... ételízesítő
1 dl tejföl
ecet


Elkészítés: Az olajon megpirítjuk a lisztet, a pirospaprikával színesítjük, s felengedjük 2 liter vízzel.

A burgonyát apró kockákra, a vöröshagymát karikára vágjuk. Egyszerre beletesszük a fehérrépát, a sárgarépát, a zellerzöldet, a karalábét (egészben), a paprikát, a paradicsomot, a petrezselyemzöl...
2018-07-12 23:27:09
H.Kohut Katalin: Szójával töltött tök
... petrezselyemzöldjét és jól összekeverem a masszát a kezeimmel.
Megtöltöm a tök két oldalát, majd behelyezem sütőpapíron a tepsibe őket. Addig sütöm, míg a tök meg nem puhul.

Közben pár burgonyát megtisztítok, hasábokra vágom és kisütöm olajban őket. Összevágom a zöldségeket, ami éppen van otthon, jó hagyma, uborka, paradicsom, megsózom őket együtt egy tányéron. Kés...
2018-07-08 05:23:17
Magyaros krumplileves kolbásszal
... kolbászt. Ha már kezd üveges lenni a hagyma és a kolbász is szépen pirul, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, és elkeverjük.
Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát, az apró kockákra vágott petrezselyemgyökeret és répát, valamint a babérlevelet. Megsózzuk, -borsozzuk, majd felengedjük kb. 1 liter vízzel.
Közepes lángon főzzük, amikor ...
2018-06-30 23:46:31
Zöldbabkrémleves cornflakes-es csirkefalatokkal
... olajspray


Elkészítés

Egy fazékban kevés olajat hevítünk, majd ezen üvegesre pároljuk a finomra aprított vöröshagymát. Hozzáadjuk az apró kockákra vágott burgonyát és a zöldbabot, felöntjük a zöldségalaplével, majd közepes lángon forrásig fedő alatt főzzük, forrás után alacsonyabb lángon, fedő nélkül, amíg a burgonya és a zöldbab is puha, de még...
2018-06-14 23:42:49
Zöldségekkel gazdagon rakott csirke
... megsütjük.

Ekkor 1 pohár tejfölt 2 tojással felverünk, az alufóliát levesszük, a tojásos tejföllel meglocsoljuk, majd szép pirosra sütjük alufólia nélkül.

Mint a rakott burgonyát, szeletekre vagy kockára vágva tálaljuk.



Megjegyzé...
2018-06-06 23:43:01
Spárgakrémleves ropogós baconnel
... utóbbiakat félretesszük. A szárakat felaprítjuk.
Az apró kockára vágott vöröshagymát és fokhagymát olívaolajon megdinszteljük. Rátesszük a szeletelt spárgát és felkockázott burgonyát. Átpirítjuk, majd hozzáöntjük a fehérbort, és pár percig pároljuk, amíg az alkohol elillan.
Felöntjük az alaplével, és fűszerezzük ízlés szerint.
Ha a zöldségek ...
2018-05-24 23:24:15
9 vendégváró saláta recept!
... uborka, 2,5 dkg mustár, só, törött bors, 2 tojás, 5 dkg füstölt nyelv, 1 citrom, tartárt mártás.

Sűrűbb tartármártást készítünk. A húst, a héjában főtt, meghámozott, lehűtött burgonyát, a meghámozott almát és uborkát, a kemény tojást egyenletes, vékony metéltre vágjuk. Sóval, borssal, mustárral, citromlével fűszerezzük és annyi tartármártással keverjük össze, hogy könny...
2018-05-19 13:18:27
1 2 3 ..........................85 86 ..............128 129 ..............170 171 172 
Címkék: Kohut Katalin, brokkolit apró, fokhagymát meghámozzuk, burgonyát kockákra, fokhagymát finomra, vajban megfonnyasztjuk, felhasználás előtt, friss főzeléket, fagyasztott készítményeket, burgonyát pedig, csemegekukoricát forrásban, burgonyát meghámozzuk, fokhagymát megtisztítjuk, paprikát megmossuk, olajon megpirítjuk, pirospaprikával színesítjük, burgonyát apró, vöröshagymát karikára, tepsibe őket, apró kockákra, fazékban kevés, finomra aprított, alufóliát levesszük, tojásos tejföllel, rakott burgonyát, szárakat felaprítjuk, apró kockára, szeletelt spárgát, alkohol elillan, héjában főtt, meghámozott almát, kemény tojást, zöldbabkrémleves, csirkefalatokkal, csemegekukoricát, zöldségalaplével, spárgakrémleves, megfonnyasztjuk, pirospaprikával, petrezselyemzöl, tartármártással, készítményeket, megdinszteljük, megtisztított, megtisztítjuk, burgonyaleves, tartármártást, felszeletelni, ételkeményítő, pirospaprikát, krumplileves, felhasználás, összekeverem, megtisztítok, felkockázott, paradicsomot, félretesszük,
© 2013 TVN.HU Kft.