|
|
|
Burgonya, tükörben
..................
Hozzávalók: fél kg burgonya, 4 db tojás, 2 fej hagyma, 5 dkg füstölt
vagy trappista sajt, néhány szál petrezselyem, 1 evőkanál olaj, 1
teáskanál só,
Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk.
Egy nagy fenekû serpenyőben az olajon megpirítjuk a felkarikázott
hag... |
2010-09-30 21:14:17 |
|
|
|
|
|
|
Burgonya Orly-módra
...................
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 db tojás, 1 pohár tejföl, 10 dkg
trappista sajt, fél csokor petrezselyem, 3 evőkanál liszt, 1
teáskanál só, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál vaj, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük és félretesszük, amíg langyosra
nem hûl. Ezután hámozzuk és... |
|
2010-09-30 20:30:47 |
|
|
|
|
|
|
Hagymás burgonyafelfújt
.......................
Hozzávalók: 3/4 kg burgonya, 3 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl
tej, 3 db tojás, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só,
1 kávéskanál vaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát
is felkockázzuk és az olajo... |
2010-09-30 19:30:16 |
|
|
|
|
|
|
Gombafejek rakva
................
Hozzávalók: 3/4 kg burgonya, 12 fej csiperke gomba, 10 dkg juhtúró,
1 pohár tejföl, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só, 10 dkg trappista sajt.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük és meghámozzuk. A gombafejeket
megtisztítjuk. Egy tûzálló tálat kivajazunk, rászeleteljük a burgonyát,
sózzuk, é... |
|
2010-09-30 19:23:53 |
|
|
|
|
|
|
Kocsonyázott majonézes burgonya
...............................
Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dl majonéz, 1 dl tej, 1
kis fej vöröshagyma, 1 csokor snidling vagy zöldhagyma szár, 1/2 dl
fehérbor, 2 evőkanál zselatin, só és őrölt bors ízlés szerint, 2
evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor.
Előkészítése: a b... |
|
2010-09-30 19:19:27 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhtúrós rakott burgonya
........................
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár
tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt,
só, csipet őrölt bors, 1 teáskanál vaj.
Elkészítése: A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük
a reszelt sajttal. A paradicso... |
2010-09-30 19:19:01 |
|
|
|
|
|
|
...........................
Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag Soja-vita szójakocka, fél
kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika,
1 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 evőkanál olaj,
vegeta.
Elkészítése: A babot és a szójakockát külön-külön, vízben 10 órán át
áztatjuk. Csíkokra vágju... |
2010-09-30 17:55:53 |
|
|
|
|
|
|
... növényi zsír Főzéshez, sütéshez, pároláshoz A garantáltan keményítetlen, 100%-ban tiszta növényi zsiradékot az olajpálma gyümölcséből nyerik. Kiválóan alkalmas pároláshoz,húsok illetve burgonya és egyéb zöldségféle, vagy akár fánk illetve sütéshez. A zsiradék forróállapotban azonnal körülöleli a benne sütött ételt és így megőrzi a bennük rejlő ízeket.
Kiegyensúlyozott, kole... |
2010-09-28 22:45:16 |
|
|
|
|
|
|
Egyiptomi báránycomb (Sakhdat - kharouf - mehammara)
Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 2 db burgonya hasábokra vágva, 25-50 dkg-os padlizsán, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kicsontozott báránycomb (csonttal együtt 2-3 kg-os), só, bors, paprika, 2 felkarikázott hagyma, 3 paradicsom.
Öntsük forró sós vízbe a babot, főzzük 5 percig, szűrjük le. Tegyünk félre 3 dl-t a főzővízből.... |
2010-09-28 17:07:20 |
|
|
|
|
|
|
... gombáról. A gombát tömény égetett szeszben is tartósították, az italt pedig a mai likőrös bonbonokhoz hasonlóan csokoládés desszertbe töltötték. Kevesen tudják, hogy a tengeren túlról érkező burgonya is e gombaféléhez való hasonlósága miatt kapta nevét az olasz tartufoló szóból, amit a német "Kartoffel" szóban lelhetünk föl.
A szarvasgombát egyébként a sumérok és a rómaiak is... |
2010-09-28 15:31:11 |
|
|
|
|