Belépés
Burgonya, tükörben
Burgonya, tükörben
..................

Hozzávalók: fél kg burgonya, 4 db tojás, 2 fej hagyma, 5 dkg füstölt
vagy trappista sajt, néhány szál petrezselyem, 1 evőkanál olaj, 1
teáskanál só,

Elkészítése: A burgonyát megtisztítjuk és kis kockákra vágjuk.
Egy nagy fenekû serpenyőben az olajon megpirítjuk a felkarikázott
hag...
2010-09-30 21:14:17
Burgonya Orly-módra
Burgonya Orly-módra
...................

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 2 db tojás, 1 pohár tejföl, 10 dkg
trappista sajt, fél csokor petrezselyem, 3 evőkanál liszt, 1
teáskanál só, késhegynyi őrölt bors, 1 teáskanál vaj, vegeta.

Elkészítése: A burgonyát megfőzzük és félretesszük, amíg langyosra
nem hûl. Ezután hámozzuk és...
2010-09-30 20:30:47
Hagymás burgonyafelfújt
Hagymás burgonyafelfújt
.......................

Hozzávalók: 3/4 kg burgonya, 3 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl
tej, 3 db tojás, 3 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 evőkanál só,
1 kávéskanál vaj, kevés zsemlemorzsa, vegeta.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk. A hagymát
is felkockázzuk és az olajo...
2010-09-30 19:30:16
Gombafejek rakva
Gombafejek rakva
................

Hozzávalók: 3/4 kg burgonya, 12 fej csiperke gomba, 10 dkg juhtúró,
1 pohár tejföl, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só, 10 dkg trappista sajt.

Elkészítése: A burgonyát megfőzzük és meghámozzuk. A gombafejeket
megtisztítjuk. Egy tûzálló tálat kivajazunk, rászeleteljük a burgonyát,
sózzuk, é...
2010-09-30 19:23:53
Kocsonyázott majonézes burgony
Kocsonyázott majonézes burgonya
...............................

Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 2 dl kefir, 1 dl majonéz, 1 dl tej, 1
kis fej vöröshagyma, 1 csokor snidling vagy zöldhagyma szár, 1/2 dl
fehérbor, 2 evőkanál zselatin, só és őrölt bors ízlés szerint, 2
evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor.

Előkészítése: a b...
2010-09-30 19:19:27
Juhtúrós rakott burgonya
...
Juhtúrós rakott burgonya
........................

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 20 dkg juhtúró, 2 fej hagyma, 1 pohár
tejföl, 4 db kemény paradicsom, 10 dkg füstölt vagy trappista sajt,
só, csipet őrölt bors, 1 teáskanál vaj.

Elkészítése: A burgonyát megfőzzük, meghámozzuk. A tejfölt kikeverjük
a reszelt sajttal. A paradicso...
2010-09-30 19:19:01
Babgulyás, szójakockából
...........................

Hozzávalók: fél kg szárazbab, fél csomag Soja-vita szójakocka, fél
kg burgonya, 3 fej hagyma, 1 fej fokhagyma, csipetnyi pirospaprika,
1 evőkanál liszt, 1 teáskanál só, csipetnyi cukor, 1 evőkanál olaj,
vegeta.

Elkészítése: A babot és a szójakockát külön-külön, vízben 10 órán át
áztatjuk. Csíkokra vágju...
2010-09-30 17:55:53
Pálmazsír=Bio olaj
... növényi zsír Főzéshez, sütéshez, pároláshoz A garantáltan keményítetlen, 100%-ban tiszta növényi zsiradékot az olajpálma gyümölcséből nyerik. Kiválóan alkalmas pároláshoz,húsok illetve burgonya és egyéb zöldségféle, vagy akár fánk illetve sütéshez. A zsiradék forróállapotban azonnal körülöleli a benne sütött ételt és így megőrzi a bennük rejlő ízeket.
Kiegyensúlyozott, kole...
2010-09-28 22:45:16
Egyiptomi báránycomb
Egyiptomi báránycomb (Sakhdat - kharouf - mehammara)
Hozzávalók: 50 dkg zöldbab, 2 db burgonya hasábokra vágva, 25-50 dkg-os padlizsán, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 1 kicsontozott báránycomb (csonttal együtt 2-3 kg-os), só, bors, paprika, 2 felkarikázott hagyma, 3 paradicsom.
Öntsük forró sós vízbe a babot, főzzük 5 percig, szűrjük le. Tegyünk félre 3 dl-t a főzővízből....
2010-09-28 17:07:20
Gombák
... gombáról. A gombát tömény égetett szeszben is tartósították, az italt pedig a mai likőrös bonbonokhoz hasonlóan csokoládés desszertbe töltötték. Kevesen tudják, hogy a tengeren túlról érkező burgonya is e gombaféléhez való hasonlósága miatt kapta nevét az olasz tartufoló szóból, amit a német "Kartoffel" szóban lelhetünk föl.
A szarvasgombát egyébként a sumérok és a rómaiak is...
2010-09-28 15:31:11
1 2 3 ............42 43 ......63 64 65 ......84 85 86 
Címkék: Burgonya Orly-módra, burgonyát megtisztítjuk, nagy fenek&#251, olajon megpirítjuk, burgonyát megf&#245, burgonyát meghámozzuk, tejfölt kikeverjük, reszelt sajttal, szójakockát külön-külön, garantáltan keményítetlen, olajpálma gyümölcséből, zsiradék forróállapotban, benne sütött, bennük rejlő, gombát tömény, italt pedig, tengeren túlról, olasz tartufoló, szarvasgombát egyébként, kiegyensúlyozott, burgonyafelfújt, forróállapotban, tartósították, rászeleteljük, megtisztítjuk, keményítetlen, felkarikázott, szójakockából, szarvasgombát, petrezselyem, kocsonyázott, pirospaprika, kicsontozott, félretesszük, zsemlemorzsa, felkockázzuk, gyümölcséből, gombaféléhez, gombafejeket, garantáltan, megpirítjuk, elkészítése, meghámozzuk, szójakockát, zöldségféle, bonbonokhoz, hasonlósága, vöröshagyma, hozzávalók, pároláshoz, kivajazunk, kávéskanál, gombafejek, paradicsom, késhegynyi, kikeverjük, zöldhagyma, zsiradékot, szójakocka, báránycomb, főzővízből, desszertbe, csokoládés, körülöleli, majonézes, fokhagyma, hasonlóan, burgonyát,
© 2013 TVN.HU Kft.