Belépés
Révfalusi regős halászlé 1.
Révfalusi regős halászlé 1.
Hozzávalók: kg halaprólék, 1,5 kg pontyszelet, 5 dkg zsír, 1 nagy fej hagyma, 2 paprika, 2 paradicsom, 20 dkg leveszöldség, 50 dkg burgonya, 2 dl száraz fehérbor, 4 dl tejföl, 3 gerezd fokhagyma, só, erőspaprika
Elkészítése: A bográcsban felhevítem a zsírt, a hagymát apróra vágom, és a zsíron megpirítom, meghintem a paprikával, és beletesz...
2010-09-02 06:17:03
Pilisi sertésgulyás
... evőkanál pirospaprika, 40 dkg sertéslapocka, 1 késhegynyi fokhagymasó, 1 kávéskanál köménymag, 1 evőkanál gulyáskrém, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 zellerlevél, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, 2 evőkanál száraz csipetke, só.
Elkészítés: A kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk. Zsírjában megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, meghintjük paprikával és beletesszük az u...
2010-09-02 06:10:21
Pesti burgonya
Pesti burgonya
Hozzávalók: Tej 1 l, liszt 0.6 kg, só 1 késh., tojás 8 db, csokoládé 15 dkg, cukor 10 dkg.
Elkészítése: Egy l forrásban lévő tejbe belekeverünk 60 dkg lisztet, 1 késhegynyi sót, és addig főzzük folytonosan keverve, míg a lábastól el nem válik, kihűtjük, és egyenként keverünk közé 8 tojás sárgáját, és végül a 8 tojás kemény habját is hozzá adjuk. Ekkor bu...
2010-09-02 06:08:51
Pápai sertéspecsenye.
Pápai sertéspecsenye.
Hozzávalók: 70 dkg sertés lapocka, 2 fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, só, törött bors, 1 dl bor, 1 kg burgonya, 10 dkg füstölt tarja, 1 dl olaj, 1 mokkáskanál paradicsompüré, 1 kiskanál liszt.
Elkészítése: A húst megsózzuk, borsozzuk, forró olajban megforgatjuk, majd kevés vizet és bort aláöntve, fedő alatt puhára pároljuk. Ha már puhulni kezd, le...
2010-09-02 06:07:35
Palóc leves 2.
Palóc leves 2.
Hozzávalók 4 személyre: 50 dkg birkalábszár (esetleg marhahús: lábszár vagy pacsni), 50 dkg vágott zöldbab, 3-4 közepes nagyságú burgonya, 1 kis fej apróra vágott vöröshagyma, 1 evőkanál zsír, 1 kávéskanál pirospaprika, 1 kis darab gyömbér, csipetnyi őrölt kömény, só, a rántáshoz: 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál tejföl
Ha nem szeretjük a bi...
2010-09-02 06:06:30
Palócleves 1.
Palócleves 1.
Hozzávalók: 40 dkg báránylapocka, 1,5 dl húsleves (kockából), 15 dkg vöröshagyma, 15 dkg burgonya, 15 dkg zöldbab, 2 gerezd fokhagyma, 3 dl tejföl, 2 dkg édesnemes fűszerpaprika, babérlevél, köménymag, só, kevés olaj.
A bárányhúst kisebb kockákra vágjuk, alaposan megmossuk. Az előhevített olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd az átt...
2010-09-02 06:06:10
Palóctáji töltött csirkemell
... csirkemell
Hozzávalók: 1 kg lebőrözött csirkemellfilé, 15 dkg csirkemáj, 10 dkg gomba, 10 dkg vöröshagyma, 5 dkg szalonna, bors, majoránna, oregánó, rozmaring és bazsalikom, ízlés szerint, 30 dkg burgonya, 10 dkg liszt, fokhagyma, ízlés szerint, 3 dl olaj, kevés só.
A csirkemelleket kiveregetjük, enyhén sózzuk, borsozzuk, félretéve állni hagyjuk. Közben elkészítjük a töl...
2010-09-02 06:04:50
Orosházi tányéros
Orosházi tányéros
Hozzávalók 4 személyre: 40 dkg apróra vágott marha- színhús, 4 főtt tojás, 2 szál gyökér és sárgarépa vékony karikákra szelve, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 60 dkg burgonya, tejföl, ízlés szerint, liszt 2 ek.
Fűszerek: 2 babérlevél, 1 mokkáskanál majoránna és kakukkfű, só, bors, ízlés szerint
A karikára vágott zöldségfélét, és a színhúst kevés zsí...
2010-09-02 06:01:53
Nyírbátori rakott felsál
...
Hozzávalók: 80 dkg marhafelsál, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál pirospaprika, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, só, törött bors.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, kevés olajban, szép pirosra sütjük. A füstölt szalonnát nagyon vékonyra felszelete...
2010-09-02 06:00:42
Nyírségi göngyölt szűzpecsenye
... kg, Liszt 0, 08 kg, Parajpüré 0, 05 kg
Köret: Párolt káposzta, Fehér káposzta 3 kg, Só 0, 03 kg, Vöröshagyma 0, 10 kg, Ecet 0, 03 kg, Cukor 0, 06 kg, Köménymag 0, 005 kg
Tört burgonya: Burgonya 3 kg, Vöröshagyma 0, 40 kg, Só 0, 05 kg, Zsír 0, 20 kg, Paprika 0, 01 kg
A szűzpecsenyét hosszában kettévágjuk és kiverjük húsverő kalapáccsal. Közben előkészítjük a töltelék...
2010-09-02 05:58:47
1 2 3 ..................882 883 .........1311 1312 1313 1324 1325 .........1764 1765 1766 
Címkék: bográcsban felhevítem, hagymát apróra, zsíron megpirítom, kockára vágott, apróra vágott, húst megsózzuk, bárányhúst kisebb, előhevített olajon, finomra vágott, csirkemelleket kiveregetjük, karikára vágott, színhúst kevés, hússzeleteket kiverjük, füstölt szalonnát, szűzpecsenyét hosszában, megfonnyasztjuk, sertéspecsenye, paradicsompüré, csirkemelleket, csirkemellfilé, hússzeleteket, báránylapocka, szűzpecsenyét, fűszerpaprika, sertéslapocka, belekeverünk, kiolvasztjuk, zöldségfélét, pirospaprika, kiveregetjük, előkészítjük, szűzpecsenye, sertésgulyás, birkalábszár, megforgatjuk, vöröshagymát, megborsozzuk, leveszöldség, vöröshagyma, elkészítjük, fokhagymasó, előhevített, zellerlevél, elkészítése, zöldpaprika, erőspaprika, mokkáskanál, folytonosan, kalapáccsal, kettévágjuk, pontyszelet, marhafelsál, beletesszük, kávéskanál, paprikával, hozzávalók, meghintjük, babérlevél, palócleves, késhegynyi, elkészítés, gulyáskrém, lebőrözött, paradicsom, nyírbátori, bazsalikom, felszelete, halaprólék, felhevítem, bográcsban, csirkemell,
© 2013 TVN.HU Kft.