Belépés
Nyírségi gombócleves 2.
... 0,20 kg. Tisztított karfiol 0,30 kg, Gomba 0,20 kg, Só 0,03 kg, Bors 0,005 kg, Delikát 0,01 kg, Vaj 0,15 kg, Tejszín 0,50 l, Tojássárga 5 db, Petrezselyemzöld 1 cs., Citrom 0,10 kg, Burgonyagombóc 10 adag
Betét: Burgonya 1 kg, Tojás 3 db, Liszt 0,25 kg, Bors 0,005 kg, Petrezselyemzöld 1 cs.
Elkészítése: Borjú-becsinált levest készítünk, amelyet félvajas világos rántáss...
2010-09-02 05:58:25
Nyírségi gombócleves 1.
... zeller és karalábé, só, 10 dkg fagyasztott zöldborsó, 15 dkg fagyasztott karfiol (friss is jó), 10 dkg gomba, 1 csapott evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 2 tojássárgája, fél citrom leve
A burgonyagombóchoz: 15 dkg burgonya, 4 dkg liszt, 1 tojás, só, őrölt bors, késhegynyi reszelt szerecsendió, a tetejére: fél csokor petrezselyem
A borjúhúst 1 cm-es kockákra vágjuk, és a vaj ...
2010-09-02 05:58:02
Nyírbátori rakott felsál
...
Hozzávalók: 80 dkg marhafelsál, 15 dkg füstölt szalonna, 2 fej vöröshagyma, 2 db zöldpaprika, 2 db paradicsom, 2 dl tejföl, 1 mokkáskanál pirospaprika, 5 dkg liszt, 1 dl olaj, 1 kg burgonya, só, törött bors.
Elkészítése: A hússzeleteket kiverjük, megsózzuk, megborsozzuk, lisztbe mártjuk, kevés olajban, szép pirosra sütjük. A füstölt szalonnát nagyon vékonyra felszelete...
2010-09-02 05:57:21
Nyitrai gombás burgonya
Nyitrai gombás burgonya
A főtt és hámozott burgonyákat karikázzuk, kivajazott tűzálló tál aljára fektetjük. Sózzuk. Befedjük áttört juhtúróval, meghintjük gomba karikákkal, finomra vágott petrezselyemmel ízesítjük, és tejföllel áthúzzuk. Ismét sózzuk és előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük....
2010-09-02 05:56:29
Nagydobosi sütőtökpüré burgony
Hozzávalók: 80 dkg sütőtök, 20 dkg burgonya, 2 evőkanálnyi olaj, 2 evőkanálnyi szójaliszt, 2 dl tej, 2 evőkanálnyi sovány tejpor, 1 csomó zöldpetrezselyem.
A sütőtököt meghámozzuk, a magokat kidobjuk, leöblítjük, kis darabokra vágjuk. Kevés sóval, meleg vízben elkezdjük főzni, amikor a sütőtök puha, hozzáfőzzük a megmosott, vékonyan meghámozott, apró kockára vágott burgony...
2010-09-02 05:52:13
Nagydobosi sütőtök krémleves 1
Hozzávalók: 1 kg sütőtök, 40 dkg burgonya, 1 evőkanál liszt, 1 dl tejszín, 2 tojássárgája, 3 dkg vaj, 2 tojás, só, csipet cukor, citromlé, 1 csokor metélőhagyma.
A meghámozott, kimagvalt, megreszelt sütőtököt enyhén sós vízben, félpuhára főzzük, majd a megtisztított, felszeletelt burgonyát hozzáadjuk, és együtt puhára pároljuk. Az egészet áttörjük, vagy turmixoljuk és vízz...
2010-09-02 05:41:21
Mosoni bojtárpecsenye
... 1,40 kg sertéstarja, 0,60 kg sertésmáj, 0,20 kg füstölt kenyérszalonna, 0,05 kg őrölt bors , 0,001 kg majoránna, 0,05 kg só, 0,15 kg zsír, 0,30 kg vöröshagyma
A dödölléhez: 2,0 kg burgonya, 0,5 kg liszt, 0,03 kg só, 0,40 kg hagyma, 0,20 kg zsír, 0,40 liter tejföl
Az elkészítés módja: májjal, szalonnával, vöröshagymával és a fűszerekkel ragut készítünk. A tarját 14 dekagr...
2010-09-01 20:54:48
Mizsei tört bab
Mizsei tört bab
Hozzávalók: 300 g bostonbab, 80 g olaj, 50 g vöröshagyma, 10 g fokhagyma, 30 g liszt, Ízlés szerint: Só, őrölt bors, 15 g fűszerpaprika, 100 g burgonya,
Sült hagymakarika hozzávalók: 300 g vöröshagyma, 50 g liszt, 200 g olaj a sütéshez, 200 g füstölt szárazkolbász
A beáztatott vajbabot hideg vízbe feltesszük főni. Sózzuk, őrölt borssal ízesítjük....
2010-09-01 20:54:23
Mátrai húsleves
Mátrai húsleves
Kevés zsíron 1/2 fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk. Közben személyenként 15 dkg marha-lábszárhúst kis kockákra vágunk, majd megpároljuk a hagymás zsírban. Sózzuk, tegyünk mellé babérlevelet és néhány szem köménymagot, kevés pirospaprikát.
Ez alatt kockákra vágott burgonyát és zöldbabot külön-külön puhára főzünk, majd amikor megfőttek, akkor l...
2010-09-01 20:52:22
Marosmenti halleves
Marosmenti halleves
Hozzávalók: 3 kg többféle hal és halfej, 2 kg hal egészben, 2 fej vöröshagyma, 20 dkg paradicsom, 20 dkg zöldpaprika, 3 fehérrépa, 2 evőkanál zsír vagy olaj, 1 kg burgonya, bazsalikom, sáfrány, petrezselyemzöldje, laska tészta, 1 sárgarépa, 1 kiskanál szemes bors, 1 zellergyökér.
Bográcsban, olajon finomra vágott vöröshagymát szőkére pirítunk, maj...
2010-09-01 20:51:07
1 2 3 ..................882 883 .........1312 1313 1314 1324 1325 .........1764 1765 1766 
Címkék: hússzeleteket kiverjük, füstölt szalonnát, sütőtököt meghámozzuk, magokat kidobjuk, sütőtök puha, egészet áttörjük, elkészítés módja, fűszerekkel ragut, beáztatott vajbabot, hagymás zsírban, petrezselyemzöld, zöldpetrezselyem, petrezselyemmel, kenyérszalonna, bojtárpecsenye, burgonyagombóc, vöröshagymával, szárazkolbász, fűszerpaprika, személyenként, hússzeleteket, pirospaprikát, előmelegített, megtisztított, megborsozzuk, pirospaprika, metélőhagyma, felszeletelt, tojássárgája, petrezselyem, fonnyasztunk, babérlevelet, zellergyökér, vöröshagymát, hagymakarika, szerecsendió, marhafelsál, burgonyákat, zöldpaprika, gombócleves, fagyasztott, elkészítése, mokkáskanál, vöröshagyma, meghámozott, fűszerekkel, lábszárhúst, megpároljuk, köménymagot, szalonnával, evőkanálnyi, meghámozzuk, sertéstarja, turmixoljuk, sütőtökpüré, hozzáfőzzük, bográcsban, kivajazott, karikázzuk, késhegynyi, hozzávalók, megreszelt, karikákkal, meghintjük, elkészítés, nyírbátori, juhtúróval, feltesszük, beáztatott, hozzáadjuk, leöblítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.