|
|
|
4 fő részére
-1kg lazac
-só és bors
-2 evőkanál vaj
-1/2 közepes hagyma szeletelve
-1 citrom
-kevés tavaszi petrezselyem
-kevés olaj
-alufólia
Mosd meg a lazac húsát langyos vízben, majd töröld szárazra és vágd fel steak szeleteknek.
Szórd ... |
2007-03-13 14:40:08 |
|
|
|
|
|
|
... részére
-1 piros, 1 sárga és 1 zöld paprika
-3 evőkanál olíva olaj
-egy közepes fej vöröshagyma
-egy gerezd fokhagyma (opcionális)
-4-5db burgonya kockázva és félig megfőzve
-400g aprított paradicsom (lehet konzerv is)
-4 nagy tojás
-bazsalikom
-majoránna
-őrölt feketebors... |
|
2007-03-13 14:22:51 |
|
|
|
|
|
|
hozzávalók:
-4 főtt burgonya áttörve
-15 dkg teljes kiőrlésû liszt
-1 kávéskanál fehérbors
-2 evőkanál vaj (ghi)
-10 dkg reszelt parmezán
Gyúrj tésztát a hozzávalókból a sóig bezárólag. Ujjnyi vastagra nyútsd ki és nudli szerű darabokra formázd... |
2007-03-13 14:12:49 |
|
|
|
|
|
|
... bors
1 db só
15 dkg reszelt sajt
2 dkg margarin
2,5 dl tej
1 fej vöröshagyma
1 pohár tejföl
50 dkg burgonya
50 dkg sertéscomb
Elkészítése: Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk, majd rátesszük a kockákra vágott húst, kicsit megpirítjuk. Kevés vízzel feleng... |
|
2007-03-13 13:52:47 |
|
|
|
|
|
|
Póréhagymás rakott burgonya füstölt tarjával
Hozzávalók 4 személyre:
1 tasak Pirított hagymás csirke Rafinéria
1 dl víz
2 dl tejszín
20 dkg füstölt sajt
kis darab margarin
20 dkg főtt füstölt tarja
1 db ... |
|
2007-03-13 13:42:55 |
|
|
|
|
|
|
... éltek és újra látom a falut, méla teheneivel, aranyló búzamezőivel, hegyekkel körülvéve...
Tovább böngészve a zacskó feliratát kiderül, hogy a burgonyás tallér tartalmaz még burgonyakeményítőt, növényi zsírt és burgonyaport is. Istenem, burgonyapor!
Drága jó nagyapám jut az eszembe, ki délután hazatérve a földekről egy nagy szalmazsákot tett nagyanyám elé a konyha ... |
2007-03-12 15:20:32 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukorral, és a kettőt vegyítjük.
Háborús hab
1 pohár befőttlét, 1 kanál vaníliás porcukrot, 1 tojásfehérjét, 1 kanál rumot kemény habbá verünk.
Burgonyafánk
Fél kg nyers krumplit lereszelünk, adunk hozzá 25 dkg lisztet, 2 dkg tejben futtatott élesztőt, ezeket jól összekeverjük, és 10-15 percig pihentetjük. Adunk hozzá 2 dkg zsír... |
2007-03-09 00:47:17 |
|
|
|
|
|
|
Olaszország Friuli Venezia Giulia tartománya a különleges összetételű termőtalajoknak és a rendkívüli mikroklímának köszönhetően a nagyhírű olasz élelmiszerek egyik kincsesbányája. A tenger közelségének köszönhetően kellemesen meleg, de szinte sohasem forró, édes levegő áramlik az itteni dombok közé. Ennek hatására csúcsminőségű a zöldség-, a gyümölcs-, a szőlő- és az olívatermeszt... |
2007-03-09 00:45:59 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg csirkemell, só, őrölt bors, 1 babérlevél, 2 szem szegfűbors, 2 hagyma, 40 dkg leveszöldség, 75 dkg burgonya, 3 sárgarépa, 1 póréhagyma, petrezselyemzöld
Elkészítése:
Másfél liter vízbe sót, borsot, babérlevelet, szegfűborsot teszünk, egy nagy edényben felforraljuk. A hagymát karikákra vágjuk, a csirkemellel együtt az edénybe tessz... |
2007-03-09 00:36:40 |
|
|
|
|
|
|
... csokoládé.
Magas káliumtartalmú élelmiszerek a gyümölcsök (különösen a banán és az aszalt gyümölcsök), a zöldségfélék, ezek közül is főként a paraj, a sóska, a sárgarépa, a burgonya és a brokkoli, a hüvelyesek, az olajos magvak, a paradicsompüré, a csokoládé, a kecsup.
Állati eredetű, teljes értékű fehérjéket tartalmazó élelmiszerek: halak, tej, tejtermékek, ... |
2007-03-08 00:44:42 |
|
|
|
|