|
|
|
A burgonya semmivel sem hizlal jobban, mint mondjuk az alma.... |
2011-03-15 00:30:21 |
|
|
|
|
|
|
...... |
|
2011-03-15 00:23:56 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg burgonya
10 dkg vaj
1 csipet finomra vágott zöldpetrezselyem
1 csipet só
Elkészítés:
A burgonyát héjában megfőzzük és ha megfőtt, megtisztítjuk és felaprítjuk. A vajon megpirítjuk a burgonyát és megszórjuk a petrezselyemzölddel.
... |
2011-03-14 21:13:12 |
|
|
|
|
|
|
... összetűzzük a húsokat, és sütőfóliába helyezzük sorban egy tepsiben. 180 fokos, légkeveréses, előmelegített sütőben 1 óra alatt kész.
Tálaláskor felszeleteljük, főtt burgonyát, burgonyapürét adunk hozzá. Savanyúsággal vagy kompóttal díszítve tálalhatjuk.
Megjegyzés:
Ugyanezt a mini hústekercset elkészíthetjük gombás vagy kemény tojás kockákkal megtöltve,... |
|
2011-03-14 17:48:48 |
|
|
|
|
|
|
... gyümölcsleveket elkerülni.
A heti menü tervezésének szabályai
hetente 3 alkalommal kapjon burgonyát önállóan köretként vagy vegyes főzelékként ( paradicsomos burgonyafőzelék)
hetente egyszer mindenképp kapjon halat (lehetőség szerint tengerit)
hetente maximum egyszer ajánlott tésztaféléket tálalni ( túrógombóc, milánói spagetti, .)
... |
|
2011-03-14 16:55:34 |
|
|
|
|
|
|
Salátafőzelék (7 hónapos kortól)Hozzávalók:
100 g tisztított saláta
50 g tisztított burgonya
1 mokkáskanál olaj
1 mokkáskanál citromlé
Elkészítés:
A salátát leveleire szedve alaposan megmossuk (folyó vízben), darabokra tépkedjük és a kockára vágott burgonyával 15 percig pároljuk 3-4 evőkanál vízben. Fedő alatt hagyjuk kihűlni. Pépesítés után hozz... |
2011-03-14 14:50:53 |
|
|
|
|
|
|
Spenót csirkemájjal (6 hónapos kortól)Hozzávalók:
* Bonduelle fagyasztott leveles paraj
* burgonya
* olaj
* fokhagyma
* csirkamáj
* (só)
Elkészítés:
Kiengedjük a spenótot, közben a burgonyát sós vízben megfőzzük. Egy kis serpenyőben az apróra tört fokhagymát és a kis darabokra vágott májat megpirítjuk... |
2011-03-14 14:49:39 |
|
|
|
|
|
|
Borsófőzelék csirkehússal (6 hónapos kortól)Hozzávalók:
* Bonduelle fagyasztott zöldborsó
* burgonya
* hagyma
* olaj
* csirkehús
* ízlés szerint só
* friss petrezselyem
Elkészítés:
A borsót a hagymával puhára főzzük, egy másik edényben pedig megfőzzük a burgonyát és a húst. A végén a borsót s... |
2011-03-14 14:47:09 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
/4 főre/
25 dkg zeller
5 dkg liszt
só
cukor
2,5 dl húsleves,vagy kockából leves
olaj
kis fej hagyma
őröltbors
1 kispohár tejföl
Elkészítés:
A zellert megtisztítjuk,megmossuk,és a reszelő finom fokán (mint a tormát) lereszeljük.
A hagymát tisztítás után apró kockára vágjuk,és az olajon kicsit le... |
2011-03-14 14:43:52 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg burgonya
50 dkg sárgarépa
fél fej zeller
2 csirkemell (sült)
1 fej vöröshagyma
8 dkg vaj
3 dkg liszt
5 dl tej
10 dkg reszelt sajt
őrölt bors
só
Elkészítés:
Forrásban lévő vízbe tesszük a megtisztított és csíkokra vágott zöldségeket, 5 percig főzzük, majd félretesszük. A felaprított hagymát 3 d... |
2011-03-14 14:35:40 |
|
|
|
|