|
|
|
Rózsaszín burgonyafőzelék
...... ........... ..........
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 pohár
joghurt, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és odatesszük
főni, kb. fél liter vízben. Belekeverjük a paradicsompürét, az
ízesítőket és puhára főzzü... |
2015-07-16 07:19:20 |
|
|
|
|
|
|
... szép aranybarnára sütjük. Ha nem fordul meg magától az olajban, mindenképpen fordítsuk meg, hogy egyenletes színűre süljön.... |
|
2014-01-09 16:47:54 |
|
|
|
|
|
|
... készíthető belőle.
4. XVI. Louis király ínyencségként könyvelte el a krumplit, Maria Antoinette királynő pedig krumplivirágokkal díszítette a hajkoronáját.
5. Közel 4000 burgonyafaj létezik. Ezeket elsősorban a színük szerint csoportosítják: vörös, piros, fehér, sárga, ciklámen.
6. Van kék burgonya is, amely Dél-Amerikából származik. A héja lila, d... |
2013-06-01 15:59:43 |
|
|
|
|
|
|
... készíthető belőle.
4. XVI. Louis király ínyencségként könyvelte el a krumplit, Maria Antoinette királynő pedig krumplivirágokkal díszítette a hajkoronáját.
5. Közel 4000 burgonyafaj létezik. Ezeket elsősorban a színük szerint csoportosítják: vörös, piros, fehér, sárga, ciklámen.
6. Van kék burgonya is, amely Dél-Amerikából származik. A héja lila, d... |
|
2013-05-22 15:26:24 |
|
|
|
|
|
|
... méz
kefir
fokhagyma
esetleg apróra vágott póréhagyma
A zöldségeket megmossuk, megtisztítjuk, lereszeljük vagy csíkokra vágjuk. Összekeverjük a hozzávalókat, és tálaljuk.
BURGONYAFÕZELÉK
1 kg mosott burgonyát hámozzunk meg. Utána újból megmosva vágjuk kb. 1,5 cm széles kockákra. Egy diónyi vöröshagymát aprítsunk fel, és 1 evőkanál olajon dins... |
|
2013-03-15 22:53:21 |
|
|
|
|
|
|
...
A Solanum tuberosum elnevezésű burgonyafaj genomjának megfejtésén annak komplexitása miatt a vártnál tovább dolgoztak. A genomban 39 ezernél több fehérjekódoló gén található; egy-egy kromoszómából négy azonos példánnyal rendelkezik, ehhez kapcsolódóan pedig minden egyes génből is négy kópiával, amelyek ráadásul meglehetősen nagy változatosságot mutatnak. Összehasonlításként: ... |
2011-07-11 11:20:53 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg burgonya, kevés só, 1 darab ecetes uborka, 3 deka zsír, 3 deka liszt, evőkanálnyi reszelt vöröshagyma, egy deci tejföl.
Egy kilogramm burgonyát meghámozva apró kockákra vágunk, annyi sós vízben, hogy a burgonyát épp csakhogy ellepje, puhára főzzük. Egy középnagyságú ecetes uborkát belereszelve (káposztareszelőn), vékony piros rántást és eg... |
2011-03-07 17:29:07 |
|
|
|
|
|
|
... meghámozott burgonyát egészben megsütjük (legjobb, ha a burgonyaszemek egyforma nagyságúak). Tetejüket levágjuk, és belsejüket kiskanállal óvatosan kivájjuk, úgy, hogy fél cm vastagságú burgonyafal maradjon. A húst és a gombát összekeverjük 3 evőkanál mártással. Megtöltjük a kivájt burgonyákat, reszelt sajttal megszórjuk. Melléjük öntjük a maradék mártást. Tálalás előtt sütőbe tes... |
2011-01-20 15:48:18 |
|
|
|
|
|
|
... majd 15 percig hagyjuk
állni. Közben a főtt burgonyát leszûrjük, összetörjük, hozzáadjuk
a maradék nyers tojást és a megtisztított, lereszelt vöröshagymát.
Kevés burgonyafőzőlével az egészet jól összegyúrjuk. Formázhatónak
kell lennie. (Ha túl lágy, kevés liszttel sûrûsítjük.) A burgonyás
masszából nedves kézzel nagyobb diónyi... |
2010-10-20 06:23:12 |
|
|
|
|
|
|
Rózsaszín burgonyafőzelék
.........................
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1 pohár
joghurt, 2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál cukor, 1 teáskanál só.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és odatesszük
főni, kb. fél liter vízben. Belekeverjük a paradicsompürét, az
ízesítő... |
2010-09-30 21:04:53 |
|
|
|
|