Belépés
A kóser konyha
... vágott hagymát, beletesszük a kockára vágott marhahúst, a savanyúkáposztát, és kb. két órán át főzzük. Ezután hozzáadjuk a burgonyát, s addig főzzük, amíg megpuhul.

Tejes burgonyaleves
Hozzávalók: 3 nagy burgonya, kockára vágva, l szál sárgarépa, l fej hagyma, 1 szál fehérrépa, só, bors, l liter víz, 3 evőkanál gersli, 2 szál zeller, l pohár tejfel 1 bő evőkanál va...
2008-12-01 23:00:02
Bográcsételek
... csipetkét is.
Erős tűzön készre főzzük.

Energiatartalom: 2580 kJ
Fehérjetartalom: 25 g
Zsírtartalom: 37 g
Szénhidráttartalom: 44 g


Burgonyaleves virslivel

Hozzávalók:
80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt
szalonna, 1 evőkanál ételízesítő, 1 púpozott evőkanál
gabonakeményítő, 4 pár virsli,...
2008-12-01 22:49:10
Levesek
... leveshez és forrald össze. (Lisztbe forgatott vajdarabkákkal is gazdagíthatod.). A sütőben, szárazon pirítsd meg a zsemlekockákat, s tálaláskor ezt kínáld a leveshez.

Burgonyaleves póréval és fasírtgombóckákkal

Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg (lisztes) burgonya
1 liter zöldségleves
2 szál póréhagyma
zsiradék
2 dl tejszín
őrölt...
2008-11-29 17:16:12
Hóból sár
... '03).

http://www.izletes.hu/pics/sm/411392 _607598.jpg

Vagy esetleg ez legyen?



Magyaros burgonyaleves

Hozzávalók: burgonya 1,5 kg, étolaj 0,06 dl, liszt 0,08 kg, vöröshagyma 0,05 kg, lecsó/konzerv 0,05 kg, petrezselyemzöld 1 cs., só 0,03 kg, liszt 0,20 kg, toj...
2008-11-27 11:14:12
A fűszerekről
... hasonlóan használjuk, de csak mértékkel, mert íze nagyon intenzív. Levesnek, szárnyas-, hal- és vadas ételek, birka, és bárányhúsok és salátaecetek fűszere. Szárazbab-, borsó- és burgonyaleves- vagy főzelék kiváló ízesítője.

Rozmaring: gombás ételeket, vadhúst, roston sültet, mártásokat, francia és olasz ételeket ízesíthetünk vele.

Bazsalikom: felhasználása n...
2008-10-07 21:38:35
Ízletes receptek- Füszerek
... burgonyából
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Egyéb
Levesek - Húsleves - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok
Nemzeti ételek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Fr...
2008-08-25 22:36:15
Darált zöldség (delikát) télre
... zacskókba ellapítom, leforrasztom. Egy zacskóba kb. 30 dkg kerül, így fagyasztom le....
2008-08-24 17:17:32
Darált zöldség (delikát) télre
... zacskókba ellapítom, leforrasztom. Egy zacskóba kb. 30 dkg kerül, így fagyasztom le.
Ré...
2008-08-23 22:28:26
Pikáns burgonyaleves..........
Pikáns burgonyaleves, kolbásszal és tejfölösen
Kollár Gábor - 2008.07.30 06:58


Ebben a levesben azt hiszem a klasszikus magyar konyha minden csodája együtt van. Friss zöldségek, füstölt kolbász, tejföl.

Hozzávalók:
4 db sárgarépa,
2 db fehér répa,
1,5 kg burgonya
1 fej karalábé,
1 negyed zeller,
1 fej hagyma,
1 ge...
2008-07-30 15:08:59
Paradicsomos burgonyaleves
Paradicsomos burgonyaleves

Hozzávalók:

60 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
liszt
1 dl tejföl
1 doboz paradicsompüré (kicsi)

babérlevél

Elkészítés:

A meghámozott burgonyát apró kockára vágjuk és feltesszük főni a megtisztított, de egészban hagyott hagymával és a babérlevéll...
2008-07-24 19:57:31
1 2 3 ..13 14 ..20 21 ..26 27 28 
Címkék: Kollár Gábor, kóser konyha, kockára vágott, klasszikus magyar, meghámozott burgonyát, savanyúkáposztát, petrezselyemzöld, elelmezesvezetok, fehérjetartalom, energiatartalom, gabonakeményítő, zsemlekockákat, vajdarabkákkal, paradicsompüré, burgonyaleves, bográcsételek, rózsaburgonya, gazdagíthatod, felhasználása, megtisztított, gyümölcsleves, paradicsomos, zsírtartalom, leforrasztom, salátaecetek, egytálételek, ízesíthetünk, zöldségleves, burgonyából, babérlevéll, ételízesítő, vöröshagyma, bárányhúsok, meghámozott, fűszerekről, beletesszük, tejfölösen, hozzávalók, tálaláskor, elkészítés, hozzáadjuk, feltesszük, kolbásszal, használjuk, fagyasztom, póréhagyma, gyümölcsös, mártásokat, bazsalikom, babérlevél, klasszikus, ellapítom, burgonyát, sárgarépa, forgatott, bográcsos, virslivel, krémleves, fehérrépa, személyre, zöldségek, mértékkel, zacskókba, hasonlóan, szárazbab, ízesítője, hagymával, rozmaring, marhahúst, előételek, csipetkét,
© 2013 TVN.HU Kft.