|
|
|
... vágott hagymát, beletesszük a kockára vágott marhahúst, a savanyúkáposztát, és kb. két órán át főzzük. Ezután hozzáadjuk a burgonyát, s addig főzzük, amíg megpuhul.
Tejes burgonyaleves
Hozzávalók: 3 nagy burgonya, kockára vágva, l szál sárgarépa, l fej hagyma, 1 szál fehérrépa, só, bors, l liter víz, 3 evőkanál gersli, 2 szál zeller, l pohár tejfel 1 bő evőkanál va... |
2008-12-01 23:00:02 |
|
|
|
|
|
|
... csipetkét is.
Erős tűzön készre főzzük.
Energiatartalom: 2580 kJ
Fehérjetartalom: 25 g
Zsírtartalom: 37 g
Szénhidráttartalom: 44 g
Burgonyaleves virslivel
Hozzávalók:
80 dkg rózsaburgonya, 1 közepes fej hagyma, 6 dkg füstölt
szalonna, 1 evőkanál ételízesítő, 1 púpozott evőkanál
gabonakeményítő, 4 pár virsli,... |
|
2008-12-01 22:49:10 |
|
|
|
|
|
|
... leveshez és forrald össze. (Lisztbe forgatott vajdarabkákkal is gazdagíthatod.). A sütőben, szárazon pirítsd meg a zsemlekockákat, s tálaláskor ezt kínáld a leveshez.
Burgonyaleves póréval és fasírtgombóckákkal
Hozzávalók (4 személyre):
30 dkg (lisztes) burgonya
1 liter zöldségleves
2 szál póréhagyma
zsiradék
2 dl tejszín
őrölt... |
2008-11-29 17:16:12 |
|
|
|
|
|
|
... '03).
http://www.izletes.hu/pics/sm/411392 _607598.jpg
Vagy esetleg ez legyen?
Magyaros burgonyaleves
Hozzávalók: burgonya 1,5 kg, étolaj 0,06 dl, liszt 0,08 kg, vöröshagyma 0,05 kg, lecsó/konzerv 0,05 kg, petrezselyemzöld 1 cs., só 0,03 kg, liszt 0,20 kg, toj... |
|
2008-11-27 11:14:12 |
|
|
|
|
|
|
... hasonlóan használjuk, de csak mértékkel, mert íze nagyon intenzív. Levesnek, szárnyas-, hal- és vadas ételek, birka, és bárányhúsok és salátaecetek fűszere. Szárazbab-, borsó- és burgonyaleves- vagy főzelék kiváló ízesítője.
Rozmaring: gombás ételeket, vadhúst, roston sültet, mártásokat, francia és olasz ételeket ízesíthetünk vele.
Bazsalikom: felhasználása n... |
|
2008-10-07 21:38:35 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyából
Egytálételek - Húsos - Halas - Bográcsos ételek - Kocsonya - Egyéb
Levesek - Húsleves - Zöldségleves - Krémleves - Gyümölcsleves - Rántott leves - Sajtos leves - Burgonyaleves
Előételek - Sajtos - Gombás - Húsos - Ropogósok - Tojásos - Gyümölcsös - Galantin - Felfújt - Krémek, habok
Nemzeti ételek - Magyaros ételek - Olasz konyha - Görög konyha - Fr... |
2008-08-25 22:36:15 |
|
|
|
|
|
|
... zacskókba ellapítom, leforrasztom. Egy zacskóba kb. 30 dkg kerül, így fagyasztom le.... |
2008-08-24 17:17:32 |
|
|
|
|
|
|
... zacskókba ellapítom, leforrasztom. Egy zacskóba kb. 30 dkg kerül, így fagyasztom le.
Ré... |
2008-08-23 22:28:26 |
|
|
|
|
|
|
Pikáns burgonyaleves, kolbásszal és tejfölösen
Kollár Gábor - 2008.07.30 06:58
Ebben a levesben azt hiszem a klasszikus magyar konyha minden csodája együtt van. Friss zöldségek, füstölt kolbász, tejföl.
Hozzávalók:
4 db sárgarépa,
2 db fehér répa,
1,5 kg burgonya
1 fej karalábé,
1 negyed zeller,
1 fej hagyma,
1 ge... |
2008-07-30 15:08:59 |
|
|
|
|
|
|
Paradicsomos burgonyaleves
Hozzávalók:
60 dkg burgonya
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
liszt
1 dl tejföl
1 doboz paradicsompüré (kicsi)
só
babérlevél
Elkészítés:
A meghámozott burgonyát apró kockára vágjuk és feltesszük főni a megtisztított, de egészban hagyott hagymával és a babérlevéll... |
2008-07-24 19:57:31 |
|
|
|
|