Belépés
Mandulás sárgarépasütemény
... helyezzük, kicsit megnyomkodjuk, hogy a felesleges nedvesség kijöjjön belőle.

Egy tálban összekeverjük a répát, a mandulát, a tojást, a cukrot, a vaníliáscukrot, a fahéjat és a burgonyalisztet.
Bekenjük a tepsi alját vajjal, megszórjuk maceszliszttel és a fölösleget kirázzuk belőle. Belehelyezzük a répás masszát és háromnegyed óráig sütjük.
Miután megsült szel...
2018-04-26 11:44:53
Csodás meggyleves
... meggyleves

Hozzávalók

50 dkg meggy
2 dl vörösbor
1 dl tejszín (vagy tej vagy kefir)
1 db citrom
10-15 dkg cukor
4 szem szegfűszeg
1 csapott tk burgonyaliszt
1 mk őrölt fahéj
1 csipet só


Elkészítés

A meggyet kimagozzuk. A levével együtt egy kis fazék...
2017-06-30 22:38:18
Milyen gluténmentes lisztkeveréket használjunk ?
... száraz hozzávalók összeállításakor, így elkerülhetjük azt, hogy a végeredmény ízvilága ne térjen el a megszokott ízektől (arányuk: kb. 50-60%)
Fehér rizsliszt
Burgonyaliszt
Kukoricaliszt
Kölesliszt
Barna rizsliszt

Mivel az első csoportban felsorolt lisztek önmagukban sokszor jelentéktelen ízűek, vagy é...
2017-03-29 11:21:24
Cseresznyés (meggyes) mákos süti
... kakaó,
1/2 evőkanál sütőpor Delecta
1/2 evőkanál ecet,
Piskóta Mák:
4 fehérjét,
3/4 csésze cukor
1 teáskanál ecet,
1 evőkanál liszt
1 evőkanál burgonyaliszt,
3 evőkanál száraz mák,
Súly puding:
500 ml tej
2 csomag vaníliás puding,
1 csomag vaníliás cukor Delecta,
2 evőkanál cukor
200g vaj
Továbbá:...
2017-02-23 14:01:23
Meggyes mákos sütemény - Meggyes fantázia
... kb. 35 perc.

Milyen klassz, felére csökken.

Pudding: 1/2 l tej 1/2 csésze pisilni. Forraljuk maradék tejet a cukorral. Öntött alkatrészek hozzá tojássárgája, burgonyaliszt, jól keverjük össze, így nem volt csomók és öntsük a forró tejet. Keverjük össze alaposan, és a kialakulóban lévő tömeg forraljuk kb. 2 percig.

A masszát lehűtjük le a hideg, maj...
2017-01-27 11:14:10
Fondü
Hozzávalók:
1 nagy gerezd fokhagyma, 2,5 dl könnyű száraz fehérbor, 60 dkg jól olvadó zsíros sajt (ha lehet, akkor többféle), 1 kupica cseresznyepálinka, 1 csapott kiskanál rizs- vagy burgonyaliszt, egy-egy késhegynyi őrölt fekete bors és reszelt szerecsendió, 12 sós stangli

1. A fondütálat meghámozott fokhagymagerezddel jól kikenjük. A bort beleöntjük, fölmelegítjü...
2017-01-17 09:05:43
Liszt kisokos - Melyiket válasszam?
... őrléssel és részleges héjeltávolítással nyert finom szemcséjű termék. Tágabb értelemben a gabonaőrleményeken kívül a gumók, hüvelyesek őrleményeit is a lisztek közé soroljuk (pl. burgonyaliszt, borsóliszt).

A lisztek csoportosítása többféle szempont szerint történhet:

gabona fajtája alapján (búza, rozs, rizs, kukorica)
szemcseméret alapján (sima liszt, f...
2015-10-05 13:40:54
Édeni régi étkek - receptes könyv
Üregi Éva: Édeni régi étkek


Jó étvágyat!

Kertünk kincsei

Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!

Paprikás krumpli

Hozzávalók:

1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy

6-8...
2015-07-30 08:15:48
A tüskés szőlő, avagy a köszméte
... szelethez):
A tésztához:
3,5 dl (kb. 25 dkg) liszt
12,5 dkg vaj
4-5 evőkanál hideg víz
A töltelékhez:
kb. 75 dkg egres
8-10 dkg cukor
1 evőkanál burgonyaliszt
esetleg 2 evőkanál piskótamorzsa vagy darált háztartási keksz
A tetejére:
1 tojás

Elkészítése: A tésztához valókat gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és letaka...
2015-06-29 23:22:04
A mindig jó krumpli
... bárány- és sertéssülthöz éppoly tökéletes, mint pulykához, csirkéhez.

A burgonyából készült liszt remekül lazítja a tésztákat, ha otthon sütünk kenyeret, érdemes egy kevés burgonyalisztet is adagolni hozzá - frissességét is tovább megőrzi. A semleges ízű burgonyakeményítővel pedig a süteményekhez adagolt liszt mennyisége csökkenthető. A kevert, piskóta jellegű t...
2015-01-23 23:12:59
1 2 3 4 5 6 7 8 9 
Címkék: Piskóta Mák, Üregi Éva, tüskés szőlő, felesleges nedvesség, tálban összekeverjük, tepsi alját, fölösleget kirázzuk, répás masszát, meggyet kimagozzuk, levével együtt, végeredmény ízvilága, megszokott ízektől, első csoportban, forró tejet, kialakulóban lévő, masszát lehűtjük, fondütálat meghámozott, bort beleöntjük, lisztek közé, lisztek csoportosítása, hozzávalók mindig, tésztához valókat, burgonyából készült, kevés burgonyalisztet, süteményekhez adagolt, összeállításakor, burgonyalisztet, lisztkeveréket, csoportosítása, vaníliáscukrot, maceszliszttel, megnyomkodjuk, burgonyaliszt, süteményekhez, sertéssülthöz, belehelyezzük, összekeverjük, piskótamorzsa, elkerülhetjük, mozdulatokkal, kukoricaliszt, jelentéktelen, szerecsendió, frissességét, fölmelegítjü, tojássárgája, kialakulóban, összegyúrjuk, csökkenthető, szemcseméret, gluténmentes, cseresznyés, háromnegyed, meghámozott, töltelékhez, burgonyából, használjunk, alkatrészek, végeredmény, vöröshagyma, elkészítése, őrleményeit, háztartási, önmagukban, fölösleget,
© 2013 TVN.HU Kft.