Belépés
Gránátalmás krumplisaláta
... bors


Elkészítés

A burgonyát a szokásos módon megfőzzük, majd leszűrjük és meghámozzuk. A római köményt zsiradék nélkül enyhén megpirítjuk. A félbevágott burgonyaszemeket a felkarikázott lila hagymával együtt egy salátástálba rétegezzük, és közben megszórjuk a köménymaggal.
A sáfrányt összemorzsoljuk, leöntjük egy kevés forró vízzel ...
2017-01-05 23:52:49
zöldséges bitok!
... és sós vízben, kuktában megfőzzük a burgonyát. Közben kifejtünk és egy másik edényben, sós vízben megfőzünk egy kiló nyári fejteni való babot. Felolvasztunk vajat, hozzáöntjük a burgonyaszemeket, a levétől leszűrt babot, és gazdagon meghintjük finomra vágott petrezselyemzölddel. Forró tálba öntjük, és melegen tartjuk. Egy fél kiló darált sertéshúst összegyúrunk egy kis fej összevá...
2012-01-30 13:06:34
Egytálételek burgonyából nemc
... a

szerecsendiót, a borsot és a gyömbért. Ha a tészta egynemű, hozzáadjuk

a sót, valamint a felvert tojásfehérjét és néhány gyors mozdulattal

összekeverjük az egészet. A burgonyaszemeket egyenként megforgatjuk

a lisztben, majd abból kivéve a sörös tésztába mártjuk. Ezután

egyenként tesszük a 180 fokra fölhevített olajba, hogy a...
2011-07-16 17:31:10
Krumpli bundában
... teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
kevés liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
4 adag tartármártás

A burgonyaszemeket egyenként megmosom, gondosan letörülgetem (tisztítani nem kell) és lisztbe mártom. A tojást habosra verem a sörrel, belekeverem a sót és a többi fűszert, majd annyi lisztet teszek ho...
2011-07-10 16:30:23
Krumpli bundában
... teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 késhegynyi reszelt szerecsendió
kevés liszt a bundázáshoz,
olaj a sütéshez,
4 adag tartármártás

A burgonyaszemeket egyenként megmosom, gondosan letörülgetem (tisztítani nem kell) és lisztbe mártom. A tojást habosra verem a sörrel, belekeverem a sót és a többi fűszert, majd annyi lisztet teszek ho...
2011-06-23 15:32:37
Újburgonya fűszeres bundában
... a

szerecsendiót, a borsot és a gyömbért. Ha a tészta egynemű, hozzáadjuk

a sót, valamint a felvert tojásfehérjét és néhány gyors mozdulattal

összekeverjük az egészet. A burgonyaszemeket egyenként megforgatjuk

a lisztben, majd abból kivéve a sörös tésztába mártjuk. Ezután

egyenként tesszük a 180 fokra fölhevített olajba, hogy a...
2011-04-07 07:41:16
B Receptek
... csuvas módra

Hozzávalók 4 személyre: 80 dkg burgonya, 20 dkg kovászos uborka (vagy 20 dkg savanyú káposzta), olaj, só ízlés szerint.
Jól megmosott, egyenlő nagyságú burgonyaszemeket serpenyőbe vagy tepsibe teszünk, sóval megszórjuk, sütőben megsütjük. A burgonyához külön tányéron szeletekre vágott uborkát (levével együtt), vagy olajjal ízesített savanyú káposztát...
2011-01-21 19:54:08
B receptek
... Vajból, lisztből húslevessel, borral feleresztve besamelmártást készítünk, amit citrommal - és esetleg tejszínnel - ízesítünk. A meghámozott burgonyát egészben megsütjük (legjobb, ha a burgonyaszemek egyforma nagyságúak). Tetejüket levágjuk, és belsejüket kiskanállal óvatosan kivájjuk, úgy, hogy fél cm vastagságú burgonyafal maradjon. A húst és a gombát összekeverjük 3 evőkanál má...
2011-01-20 15:48:18
Sonkával töltött burgonya
... levágjuk, belsejüket óvatosan kivájjuk, ezzel összekeverjük az összevágott sonkát, a tojások sárgáját és egy tojásfehérjét. Megsózzuk, majd a keverékkel megtöltjük a burgonyát. A burgonyaszemeket befedjük a levágott kis kalapokkal, amelyeket a megmaradt tojásfehérjével odatapasztunk. A burgonyát kevés forró olajban lábasba tesszük, leöntjük paradicsomlével, és 20 percre sütőbe rak...
2011-01-20 15:45:01
B receptek
... vaj, 1 fej vöröshagyma, 2 dkg zsemlemorzsa, 2 dl tejföl, zöldpetrezselyem, törött bors és só ízlés szerint.
Nagy szemű, meghámozott burgonyák tetejét levágjuk. A puhára főtt burgonyaszemek belsejét kanállal kiszedjük, teljesen megfőzzük, áttörjük, meleg vajjal, nyers tojással, sült hagymával, borssal és apróra vágott zöldpetrezselyemmel összekeverjük. A tölteléket visszatölt...
2011-01-20 15:41:54
1 2 3 4 
Címkék: szokásos módon, római köményt, félbevágott burgonyaszemeket, felkarikázott lila, salátástálba rétegezzük, sáfrányt összemorzsoljuk, kevés forró, másik edényben, kiló nyári, levétől leszűrt, tészta egynemű, felvert tojásfehérjét, burgonyaszemeket egyenként, sörös tésztába, tojást habosra, többi fűszert, burgonyához külön, meghámozott burgonyát, burgonyaszemek egyforma, gombát összekeverjük, összevágott sonkát, tojások sárgáját, keverékkel megtöltjük, burgonyaszemeket befedjük, megmaradt tojásfehérjével, burgonyát kevés, puhára főtt, tölteléket visszatölt, burgonyaszemeket, zöldpetrezselyem, összemorzsoljuk, tojásfehérjével, paradicsomlével, burgonyaszemek, besamelmártást, összekeverjük, felkarikázott, tojásfehérjét, szerecsendiót, odatapasztunk, felolvasztunk, krumplisaláta, szerecsendió, megforgatjuk, egytálételek, salátástálba, letörülgetem, tartármártás, köménymaggal, zsemlemorzsa, összegyúrunk, belekeverem, mozdulattal, vöröshagyma, összevágott, hozzáöntjük, burgonyafal, bundázáshoz, mokkáskanál,
© 2013 TVN.HU Kft.