|
|
|
... sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűsz... |
2019-07-18 23:38:16 |
|
|
|
|
|
|
... sovány húsokat panírozás előtt kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illatos fűsz... |
2019-05-05 16:29:38 |
|
|
|
|
|
|
... kenjük meg olajjal, akkor sütés közben nem száradnak ki.
• A fejes saláta nem tárolható sokáig, előfordulhat, hogy kissé megfonnyad.
• Ilyenkor nyers burgonya szeletekkel együtt tegyük hideg vízbe néhány percre.
• Fűszereket nem csak a húsokra tehetünk grillezéskor.
• Ha faszénparázsra babérlevelet, rozmaringot vagy más illa... |
2019-04-23 17:20:00 |
|
|
|
|
|
|
...
60 dkg liszt
30 dkg burgonya
15 dkg baromfizsír
2 dl langyos tej
3 dkg élesztő
2 tojássárgája
3 kávéskanál só,
bors
majoránna
Elkészítése
60 dkg lisztet 15 dkg baromfizsírral elmorzsoljuk. Hozzáadunk 2 dl langyos tejben megfutatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg főtt áttört burgonyát, 3 kávéskanál sót, borsot, majoránná... |
2019-03-11 21:57:32 |
|
|
|
|
|
|
... megjelelő jódforrásnak minősül. A jódhiány megelőzésére érdemes rendszeresen fogyasztani joghurtot, sajtot és túrót.
3 dl joghurt - 90 mikrogramm jódot tartalmaz
9. Burgonya
Az egyik legelterjedtebb zöldségféle a burgonya, mely szintén tartalmaz jódot. Egy közepes (héjában főtt) burgonya elfogyasztása a napi ajánlott mennyiség 40 százalékát fedezi.
... |
2019-01-26 23:09:08 |
|
|
|
|
|
|
... lepke, meglátják: mindig olyan helyre teszi, ahol nem hiányzik a Nap hatása. A Nap nem csak ott hat a földön, ahova direkt süt. Többször felhívtam már a figyelmet arra, ahogyan a parasztok a burgonyát télen a földbe teszik el, földdel takarják, mert a nyáron érkező napmeleg és napfény télre éppen a föld belsejében van. A földfelszínen a burgonya elfagy, de nem fagy el és jó, haszn... |
2019-01-17 14:29:43 |
|
|
|
|
|
|
... tökéletes köret minden húsos étel mellé
1 kg burgonya (közepes nagyságú),
3 gerezd fokhagyma,3 evőkanál olaj,
zöldpetrezselyem vagy kapor,só,bors.
Tisztítsuk meg a burgonyát, mossuk meg, majd tegyük egy nagyobb tálba. Ha a burgonyák nagyobbak akkor vágjuk el őket, majd szurkáljuk meg egy fogpiszkálóval mindegyik darabot. A fokhagymát tisztítsuk meg,... |
2019-01-10 14:32:52 |
|
|
|
|
|
|
... E-vitaminban gazdag a marhahús, a tojás, a csirkehús, a halfélék, a tengeri ételek, az alma, a narancs, a kajszibarack, a görögdinnye, a répafélék, a spenót, a borsó, a paradicsom, a datolya, a burgonya, a hüvelyesek, a magvak, az eper, a citrusfélék, és a teljes kiőrlésű gabonák. B-vitaminban gazdag a sertéshús, a zöld levelű zöldségek, a csirkehús, a tojás, a hüvelyesek, a kagyl... |
2018-12-23 06:59:01 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
50 dkg darált pulykahús, 1 db nagy édesburgonya, 10 db tojás, olaj, só, bors, 15 dkg eidami sajt, 5-6 db spenót levél
Elkészítés:
A pulykahúst kevés olajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk. Az olajjal kikent hőálló edény aljába egy réteg karikára vágott burgonyát teszünk, sózzuk, majd rásimítjuk a pulykahús felét, erre jön ismét burgonya, majd a... |
2018-11-28 22:07:36 |
|
|
|
|
|
|
... E-vitaminban gazdag a marhahús, a tojás, a csirkehús, a halfélék, a tengeri ételek, az alma, a narancs, a kajszibarack, a görögdinnye, a répafélék, a spenót, a borsó, a paradicsom, a datolya, a burgonya, a hüvelyesek, a magvak, az eper, a citrusfélék, és a teljes kiőrlésű gabonák. B-vitaminban gazdag a sertéshús, a zöld levelű zöldségek, a csirkehús, a tojás, a hüvelyesek, a kagyl... |
2018-11-11 15:53:21 |
|
|
|
|