|
|
|
... fölismerte, hogy az ő hivatása nagyobb magányra szól, ezért hatodmagával Grenoble-ba ment. Itt tanítványa, Szent Hugó volt a püspök, aki a várostól 24 kilométerre északkeletre, az Alpok Chartreuse-völgyébe vitte őket, s 1078-ban itt építették fel első otthonukat.
Cikk folytatása
*... |
2020-10-06 10:34:58 |
|
|
|
|
|
|
... tolmácsolásában hallható.
Az Egyszer volt, sokszor volt című kiállítást először 2016-ban, nagyvárosi környezetben, a párizsi Centquatre kiállítóhelyen rendezték meg. Egy évvel később a chartreuse-i kolostorban, majd Krakkóban egy művészeti fesztivál keretében, legutóbb pedig a genfi Musée International de la Réforme-ban, a reformáció történetéhez kapcsolódóan volt látható - ... |
|
2019-10-10 16:16:18 |
|
|
|
|
|
|
... borjúkaraj, borjúmirigy csicsókával és tárkonnyal, csicsókakrém, radicchio- és retekgombóc, mustáros zöldborsó, hagymatart és egy különleges "derelye".
Pohner Ádám tányértémája a Chartreuse "Hommage Robuchon" nevet kapta a menükártyán. Maga a chartreuse burgonyával és padlizsánnal készült, valamint kagylófélékkel. A tányéron szerepelt még tormás almasaláta uborkával, zöldspár... |
2019-01-30 19:53:10 |
|
|
|
|
|
|
... elkészíteniük. A versenytémák ezúttal két tavaly elhunyt, legendás séf, Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítanak emléket.
Az idei tányértéma egy francia klasszikus, a zöldség chartreuse, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell elkészíteni. A hústál kötelező alapanyaga pedig a csontos borjúkaraj, kihívás azonban, hogy az ételt kötelező a csonttal együtt elkészíte... |
|
2019-01-29 19:02:06 |
|
|
|
|
|
|
... meglepetés alapanyag, amelyet a csapatok csak a piacon tudtak meg. Ezúttal azonban ezt a szabályt nem tartották fenn, ahogyan a magyar csapat séfje, Pohner Ádámot fogalmazott: "idén a chartreuse volt a meglepetés".
A 24 döntős csapatnak ugyanis ebben az évben két ételt kell elkészítenie: a hústál főszereplője a csontos borjúkaraj, a tányértéma pedig a francia klasszikus, a ch... |
|
2019-01-28 18:52:29 |
|
|
|
|
|
|
... elkészíteniük. A versenytémák ezúttal két tavaly elhunyt, legendás séf, Paul Bocuse és Joel Robuchon munkásságának állítanak emléket.
Az idei tányértéma egy francia klasszikus, a zöldség chartreuse lesz, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell elkészíteni. Az ételhez csak a hivatalos versenypiacon elérhető zöldségek használhatók fel.
Ismert már a hústál kötelező alapan... |
2019-01-27 09:44:04 |
|
|
|
|
|
|
... SIRHA élelmiszeripari szakkiállítás keretein belül rendezik meg január 28-29-én, mindkét napon 12-12 csapat készíti majd el fogásait.
A tányértéma idén egy francia klasszikus, a chartreuse lesz, amelyet meghatározott kagylófélékkel kell majd elkészíteni, a hústál kötelező alapanyaga pedig a csontos borjúkaraj lesz, amelyet csonttal együtt, egészben kell megsütniük a versenyző... |
2019-01-14 12:42:01 |
|
|
|
|
|
|
... 23. - Párizs, 1842. március 23.) 19. századi francia író.
Egyike a realizmus első képviselőinek Vörös és fekete (Le Rouge et le Noir, 1830), illetve A pármai kolostor (Le Chartreuse de Parme, 1839) című regényeiben.
... |
2018-03-23 19:59:38 |
|
|
|
|
|
|
... [/kep]
"Ó, kisasszony, ó, kisasszony
bánatomban Ön megértett,
tudja, elhagyom a kedvest,
őt, a szőkét, őt, a szépet."
És a pénztáros kisasszony
chartreuse-t és cointreau-t öntött,
s megjegyezte, hogy e szesz már
meggyógyított több bús költőt.
S én könnyezve válaszoltam:
"Ó, kisasszony, szörnyű bú nyom,
s ez -... |
2017-12-23 05:57:55 |
|
|
|
|
|
|
... - Párizs, 1842. március 23.)
... |
2017-01-24 09:17:55 |
|
|
|
|