|
|
|
... inakat, a többit felkockázzuk, és egy tűzálló tálba tesszük. A fokhagymát megtisztítjuk és áttörjük, azután elkeverjük a kókusztejjel, a currykrémmel és a garam masalával. Sóval és chiliporral ízesítjük, majd a húsra öntjük, és egész éjszakára a hűtőbe tesszük pácolódni. Előmelegített sütőben 90 fokon (a legkisebb fokozaton) kb. 3 1/2 órát pároljuk. Megtisztítjuk és megmossuk a cu... |
2015-06-20 21:41:25 |
|
|
|
|
|
|
... birsalma
2 dl tejszín
só
bors
chilipor
vaniliás cukor
szegfűszeg
Rama margarin
A csirkemelleket kettévágom, sózom, borsozom, kevés chiliporral megszórom őket. A kimargarinozott tepsibe helyezem őket és a tetejüket is meglocsolom kevés olajjal. 30-40 perc alatt közepes lángon, 200 fokon aranybarnára sütöm őket.
Közben a bir... |
|
2014-01-06 10:35:42 |
|
|
|
|
|
|
... a tormába. Ha szükséges, ízlésünknek megfelelően még tehetünk bele sót, cukrot vagy ecetet. Tiszta üvegekbe tesszük, jól lezárjuk és felhasználásig hűvös helyen tároljuk. Tálaláskor chiliporral megszórjuk a tetejét.
Mustáros torma
Hozzávalók: 20 dkg torma, 2-3 evőkanál francia mustár, 1 evőkanál cukor, 1-2 evőkanál 10 %-os ecet, 1 kávéskanál só, 50 ml víz
Elké... |
2013-09-09 10:11:09 |
|
|
|
|
|
|
... kihűlt, megőröljük. A padlizsánt a sütőben 25 percig sütjük, majd műanyag késsel meghámozzuk, összetörjük vagy turmixoljuk. Elkeverjük a j... |
|
2013-04-10 18:48:58 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfű
A csirkemellfilét csíkokra vágjuk. A vöröshagymát finomra vágjuk, és kevés olajon megdinszteljük, majd rátesszük a csirkehúst, f... |
|
2012-09-08 12:11:09 |
|
|
|
|
|
|
... burgonyát, a céklát és a hagymát meghámozzuk, karikákra vágjuk őket. A disznó hátsó csülköt a bőrén beirdaljuk. A disznó bőrét és a zöldségeket is megszórjuk sóval, fokhagymaporral, borssal, chiliporral.
A tepsibe beletesszük a hozzávalókat, a disznóhúst bőrével felfelé helyezzük el. Megöntözzük az egészet 1 dl olajjal és 2 dl vízzel. Alufóliával betakarjuk a tepsit és 220 f... |
2012-06-25 23:34:22 |
|
|
|
|
|
|
... süssük át serpenyőben, vagy sütőben... |
2012-05-11 23:15:38 |
|
|
|
|
|
|
... hagymát apróra vágjuk. A hagymát a margarinon üvegesre pirítjuk, a tűzről levéve pirospaprikát szórunk rá, majd hozzáadjuk a sertéscombot. A húst meglocsoljuk a mézzel, ízlés szerinti chiliporral, sóval, borssal, majd kevés vízzel felengedve puhára főzzük.
Közben a zellergumót és a répát megtisztítjuk, aprítógépben felaprítjuk, vagy reszelőn lereszeljük őket. 2 dkg margarint... |
2012-04-08 18:23:33 |
|
|
|
|
|
|
... készre pároljuk a húst és hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, a babérlevelet, valamint a nagyobb kockákra vágott sütőtököt, amivel az egészet készre főzzük.
Végül kevés chiliporral és egy pohár fehérborral ízesítjük, mely utóbbi jól kiemeli majd a szarvas és a sütőtök édeskés ízét. Köretnek sajtos polentát, vagy egyszerű puliszkát ajánlok hozzá fogyasztani, mely szin... |
2012-02-09 10:20:15 |
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
10 db olajbogyó
Elkészítés:
A krémsajtot alaposan kikeverjük a margarinnal, a reszelt ementáli sajttal, a finomra tört fokhagymával, fehérborssal, chiliporral, és a finomra vágott petrezselyemmel. Közékeverjük a nagyon apróra vágott olajbogyót, és egy órára hűtőbe rakjuk. Csak akkor sózzuk, ha a sajttól nem elég sós. Ha a sajtkrém jól megdermedt... |
2011-11-16 19:05:39 |
|
|
|
|