Belépés
Érdekel a mexikói konyha
... misszionárius feladatokat Mexikóban ellátó hölgynek, ,,La dama azul", azaz kék hölgynek köszönhetik, ő tanította meg ezt az egytálételt az őslakosoknak. A darált marhahúshoz Zsuzsi sok chilit, paradicsomot, sót, borsot, hagymát, babérlevelet, babot és konzerv csemegekukoricát adott, és így főzte össze őket. Mielőtt teljesen kész lett volna, hogy még ízletesebb legyen eg...
2012-09-11 22:40:34
Zöldséglé diéta
... a zsírégetés!

Működik!

Egyszerre 2,5 decit tölts egy pohárba. Hámozz meg egy darabka friss gyömbért, és reszeld le nagyon finomra, tedd az italba. Adj hozzá őrölt chilit és teáskanálnyi frissen vágott petrezselymet. Kortyonként idd meg.

Így csináld!

Naponta ötször egyél. Minden étkezés előtt jó negyed órával igyál meg egy fogyi-italt (g...
2012-08-31 19:02:51
Sugo, salsa: a sokoldalú paradicsomszósz
... cukor

Elkészítés: A paradicsomokat apróra vágom, összekeverem a szósszal. A hagymát egészen apróra vágom és a paradicsomokhoz adom, a szószba nyomom a fokhagymát, beleteszem az összetört chilit, sózom, kevés cukrot adok hozzá, majd belecsavarom a lime levét. Az egészet alaposan összekeverem, majd a kész mártást legalább két órára a hűtőbe teszem.

A fűszeres p...
2012-08-21 12:27:01
paradicsomszósz cukkinivel és padlizsánnal ! 5 '
... fokhagymákat, rámorzsolom az oregánót és felforrósítom.
Mikor a fokhagyma elkezd pirulni, hozzáöntöm a leturmixolt paradicsomot, sózom, borsozom, cukrozom, hozzáadom az apróra vágott chilit beledobok egy hagymát egészben és felforralom. Forrás után, közepesnél alacsonyabb fokozaton (kerámialap: 4/9), lassan rotyogva főzöm másfél óráig, míg kb. kétharmadára nem sűrűsödik a szó...
2012-08-10 09:12:13
csirke pakoda!
...
Rice liszt - 1 tk
koriander örölt - 1 evőkanál
chilipor 1 evőkanál
Olaj a kisütéshez


elkészitése:
elöszőr is elkészitem a pácot:a chilit, köményt, fokhagymát,gyömbért,gaam masalát,citromlét és a sót összekeverem, félre teszem.
a csirkemellet kisebb darabokra felvágom ,a pácba rakom legalább 1-2 órára.
sűrű tészt...
2012-08-08 13:54:48
sárgabarack chutney
... almaecet
200 g mazsola

A feldarabolt hagymát és a kimagozott barackot (figyelem, nem pucolom!) egy lábasba teszem és elkezdem főzni. Közben finomra darálom a koriandermagot és a chilit. (Nekem most éppen olyan sárgabarackom volt, ami szétfőtt, de akkor még jobb, ha kicsit darabos marad a chutney.) Ezután a barackot fűszerezem a korianderrel, a chilivel, a gyömbérre...
2012-08-08 12:30:47
Korianderes-fokhagymás sárgabarack chutney
... mazsola

ELKÉSZÍTÉS:

A feldarabolt hagymát és a kimagozott barackot (figyelem, nem pucolom!) egy lábasba teszem és elkezdem főzni. Közben finomra darálom a koriandermagot és a chilit. (Nekem most éppen olyan sárgabarackom volt, ami szétfőtt, de akkor még jobb, ha kicsit darabos marad a chutney.) Ezután a barackot fűszerezem a korianderrel, a chilivel, a gyömbé...
2012-08-05 09:59:25
ázsiai chli jam !
...450 g paradicsom, apróra vágva
2 apróra vágott chilit
1cm finomra reszelt gyömbér
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
250g kristálycukor
60g balzsamecet

bors

elk:
az összes hozzávalót felapritom, mixerbe pürésitem.
serpenyőbe rakom , 25-30 percig fözöm lassú tüzön , közben gyakran megkevergetem.
vagy adig fözöm , ...
2012-08-01 11:11:38
csirke tikka !
... leszüröm.
a sütöt előmelegitem 220 fokra,s a pácból kivett csirkecombokat megsütöm benne,
ha kész kiveszem a húst és nagyobb darabokra felvágom.
a maradék vajat felovasztom , a chilit hozzákeverem , s a leszürt szószt beleöntöm, s 3-4 percig együtt melegitem.
a csirkehús darabokat is hozzáteszem, kevergetem, ha kell utána izesitek.
a végén adom hozzá a te...
2012-07-31 10:21:51
Remek fogások cukkiniből
... grillben 10 perc alatt megsütjük.

A cukkinit megmossuk, 1 centis karikákra vágjuk. A vajon megpirítjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzádobjuk a felszeletelt fokhagymát és a finomra vágott chilit, átforgatjuk, végül a szezámolajjal megcsepegtetjük.

A forró camembert-t a fűszeres cukkinivel tálaljuk.

Cukkinikrém

Hozzávalók:
1 kg zsenge cukki...
2012-07-26 10:32:31
1 2 3 ...........39 40 41 ......59 60 ......78 79 80 
Címkék: mexikói konyha, sokoldalú paradicsomszósz, darált marhahúshoz, darabka friss, paradicsomokat apróra, hagymát egészen, paradicsomokhoz adom, szószba nyomom, összetört chilit, lime levét, egészet alaposan, kész mártást, hűtőbe teszem, fokhagyma elkezd, leturmixolt paradicsomot, apróra vágott, hagymát egészben, csirkemellet kisebb, pácba rakom, feldarabolt hagymát, kimagozott barackot, lábasba teszem, barackot fűszerezem, összes hozzávalót, sütöt előmelegitem, pácból kivett, maradék vajat, chilit hozzákeverem, leszürt szószt, csirkehús darabokat, végén adom, cukkinit megmossuk, vajon megpirítjuk, felszeletelt fokhagymát, finomra vágott, szezámolajjal megcsepegtetjük, forró camembert-t, fűszeres cukkinivel, csemegekukoricát, paradicsomokhoz, paradicsomszósz, megcsepegtetjük, csirkecombokat, koriandermagot, paradicsomokat, megkevergetem, sárgabarackom, felforrósítom, petrezselymet, misszionárius, kristálycukor, szezámolajjal, babérlevelet, hozzákeverem, teáskanálnyi, korianderrel, őslakosoknak, paradicsomot,
© 2013 TVN.HU Kft.