Belépés
Szőlősaláta szilvával
...


SZŐLŐSALÁTA SZILVÁVAL
HOZZÁVALÓK

25 dkg szemelt szőlő, 25 dkg szilva, 25 dkg trappista sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kanál mandula, cukor, citromlé, fél dl olaj, só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS

A szőlőt és a szilvát megmossuk, a szilvát kimagozzuk és négyfelé vágjuk. A sajtot vékony csíkokra, a megtisztított hagymát vékony karikákra vá...
2011-02-19 23:13:43
Mazsolás borleves
MAZSOLÁS BORLEVES
HOZZÁVALÓK

1 liter édes fehérbor, 5 szem szegfűszeg, 1 darab fahéj, fél citrom héja, 6 dkg cukor, 4 tojássárgája, fél csomag mazsola, 2 dl tejszín, fél dl konyak, só.
ELŐKÉSZÍTÉS

1 dl tejszínből kemény habot verünk. A mazsolát beáztatjuk a konyakba.
ELKÉSZÍTÉS

A borból a fűszerek segítségével forral bort készítünk. H...
2011-02-19 23:02:53
Kekszkrémes tekercs
Kekszkrémes tekercs
===================
Piskótát sütünk:
'''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''
6 egész tojás
17,5 dkg porcukor
17,5 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 sütőpor
csipet só.

A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, beletesszük a citromhéjat,a sütőporos lisztet, majd a csipet sóval felverjük a tojás...
2011-02-19 22:20:20
Szőlős-almás szelet
... 25 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só és szükség szerint tej vagy tejföl.
a töltelékhez

1,5 kg alma, 20 dkg szőlőszem, 15 dkg porcukor, 1 citrom leve, 1 kávéskanál őrölt fahéj és 5-10 dkg édes morzsa.
a tészta megkenéséhez

1 tojás.
ELKÉSZÍTÉSE

A sütőporral elkevert lisztet a vajjal vagy margarinnal el...
2011-02-19 19:58:51
Hamis vaddisznósült
HAMIS VADDISZNÓSÜLT
HOZZÁVALÓK

2 kg sertéscomb, 5 dl vörösbor, 1,3 dl borecet, 2 fej vöröshagyma, 12 szem borókabogyó, 1 citrom reszelt héja, 3 db babérlevél, 2 teáskanál őrölt tárkony, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, szegfűbors, fekete bors, só, 3 dkg zsír, 2 evőkanál liszt.
ELŐKÉSZÍTÉS

2 nappal az elkészítés előtt páclevet készítünk: A vörösbort, a k...
2011-02-19 19:55:33
Borleves 2
BORLEVES (2.)
HOZZÁVALÓK

Fél liter savanyú fehérbor, negyed liter víz, 5 tojás, 10 dkg cukor, 1 db citrom, egy kis darab fahéjrúd, 5-6 db szegfűszeg, 1 kávéskanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS

A fél citrom vékonyan lehámozott sárga héját, a mozsárban szétnyomott (nem megtört) fahéjat, szegfűszeget 1 dl vízben 8-10 percig forraljuk és hozzászűrjük a borhoz a több...
2011-02-19 19:43:46
Boros piskóta
...

BOROS PISKÓTA
HOZZÁVALÓK

1 doboz babapiskóta, 2 dl fehérbor, 5 dkg dióbél, 3 tojás, 4 evőkanál porcukor, 2 citrom leve, 1 citrom héja
ELKÉSZÍTÉS

Darabokra tördelünk 1 doboz babapiskótát, és mély üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk 1 dl fehérborral, meghintjük 5 dkg durvára vágott dióval. A 3 nyers tojást 4 evőkanál porcukorral simára keverj...
2011-02-19 19:41:55
Borfelfújt 2
...

BORFELFÚJT (2.) KONYAKKAL
HOZZÁVALÓK

6 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 1 dl bor, víz, 10 dkg őrölt mandula, 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál konyak, 1 citrom héja
ELKÉSZÍTÉS

A 6 evőkanál cukrot habosra keverjük 6 tojássárgájával, azután hozzávegyítünk 10 dkg őrölt mandulát, 1 citrom reszelt héját, 1 dl bort, 2 evőkanál konyako...
2011-02-19 19:30:03
Szőlős-almás szelet
... 25 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só és szükség szerint tej vagy tejföl.
a töltelékhez

1,5 kg alma, 20 dkg szőlőszem, 15 dkg porcukor, 1 citrom leve, 1 kávéskanál őrölt fahéj és 5-10 dkg édes morzsa.
a tészta megkenéséhez

1 tojás.
ELKÉSZÍTÉSE

A sütőporral elkevert lisztet a vajjal vagy margarinnal el...
2011-02-19 19:25:17
Bigne fank/Ecler/
... szárítani még 10 percet.

Hozzávalók, kb. 50-55 db-hoz:

- 300 gr forró víz
- 200 gr liszt
- 75 gr olaj
- 6 tojás (lemérve héjastol 359 gr)
- csipet (citromos) só
- csipet cukor

A vizet felforralom, hozzáadom az olajat, a sót és a cukrot. Az átszitált lisztet hozzáadom, és határozott mozdulatokkal összekeverem. Addig keverem...
2011-02-19 17:41:01
1 2 3 .................1772 1773 1774 1785 1786 .........2678 2679 .........3570 3571 3572 
Címkék: SZŐLŐSALÁTA SZILVÁVAL, MAZSOLÁS BORLEVES, HAMIS VADDISZNÓSÜLT, BOROS PISKÓTA, szilvát megmossuk, szilvát kimagozzuk, sajtot vékony, megtisztított hagymát, mazsolát beáztatjuk, fűszerek segítségével, tojás sárgákat, sütőporos lisztet, csipet sóval, tészta megkenéséhez, sütőporral elkevert, vajjal vagy, elkészítés előtt, mozsárban szétnyomott, vizet felforralom, átszitált lisztet, tojássárgájával, hozzávegyítünk, vaddisznósült, megtisztított, mozdulatokkal, összekeverem, segítségével, megkenéséhez, meglocsoljuk, babapiskótát, tojássárgája, szegfűszeget, hozzászűrjük, zsemlemorzsa, előkészítés, felforralom, margarinnal, citromhéjat, szétnyomott, kekszkrémes, szőlősaláta, babapiskóta, borókabogyó, fehérborral, vöröshagyma, porcukorral, töltelékhez, elkészítése, beletesszük, tejszínből, elkészítés, szegfűszeg, babérlevél, határozott, szegfűbors, kimagozzuk, lehámozott, hozzávalók, kávéskanál, borfelfújt, sütőporral, sertéscomb, meghintjük, beáztatjuk, szőlőszem, vörösbort, teáskanál, csipetnyi, sütőporos, felverjük, szilvával,
© 2013 TVN.HU Kft.