|
|
|
...
SZŐLŐSALÁTA SZILVÁVAL
HOZZÁVALÓK
25 dkg szemelt szőlő, 25 dkg szilva, 25 dkg trappista sajt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 kanál mandula, cukor, citromlé, fél dl olaj, só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőt és a szilvát megmossuk, a szilvát kimagozzuk és négyfelé vágjuk. A sajtot vékony csíkokra, a megtisztított hagymát vékony karikákra vá... |
2011-02-19 23:13:43 |
|
|
|
|
|
|
MAZSOLÁS BORLEVES
HOZZÁVALÓK
1 liter édes fehérbor, 5 szem szegfűszeg, 1 darab fahéj, fél citrom héja, 6 dkg cukor, 4 tojássárgája, fél csomag mazsola, 2 dl tejszín, fél dl konyak, só.
ELŐKÉSZÍTÉS
1 dl tejszínből kemény habot verünk. A mazsolát beáztatjuk a konyakba.
ELKÉSZÍTÉS
A borból a fűszerek segítségével forral bort készítünk. H... |
|
2011-02-19 23:02:53 |
|
|
|
|
|
|
Kekszkrémes tekercs
===================
Piskótát sütünk:
'''''''''''''''''''''''''''''''''''' '''''''''''
6 egész tojás
17,5 dkg porcukor
17,5 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 sütőpor
csipet só.
A tojás sárgákat habosra keverjük a cukorral, beletesszük a citromhéjat,a sütőporos lisztet, majd a csipet sóval felverjük a tojás... |
2011-02-19 22:20:20 |
|
|
|
|
|
|
... 25 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só és szükség szerint tej vagy tejföl.
a töltelékhez
1,5 kg alma, 20 dkg szőlőszem, 15 dkg porcukor, 1 citrom leve, 1 kávéskanál őrölt fahéj és 5-10 dkg édes morzsa.
a tészta megkenéséhez
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉSE
A sütőporral elkevert lisztet a vajjal vagy margarinnal el... |
|
2011-02-19 19:58:51 |
|
|
|
|
|
|
HAMIS VADDISZNÓSÜLT
HOZZÁVALÓK
2 kg sertéscomb, 5 dl vörösbor, 1,3 dl borecet, 2 fej vöröshagyma, 12 szem borókabogyó, 1 citrom reszelt héja, 3 db babérlevél, 2 teáskanál őrölt tárkony, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, szegfűbors, fekete bors, só, 3 dkg zsír, 2 evőkanál liszt.
ELŐKÉSZÍTÉS
2 nappal az elkészítés előtt páclevet készítünk: A vörösbort, a k... |
|
2011-02-19 19:55:33 |
|
|
|
|
|
|
BORLEVES (2.)
HOZZÁVALÓK
Fél liter savanyú fehérbor, negyed liter víz, 5 tojás, 10 dkg cukor, 1 db citrom, egy kis darab fahéjrúd, 5-6 db szegfűszeg, 1 kávéskanál liszt.
ELKÉSZÍTÉS
A fél citrom vékonyan lehámozott sárga héját, a mozsárban szétnyomott (nem megtört) fahéjat, szegfűszeget 1 dl vízben 8-10 percig forraljuk és hozzászűrjük a borhoz a több... |
2011-02-19 19:43:46 |
|
|
|
|
|
|
...
BOROS PISKÓTA
HOZZÁVALÓK
1 doboz babapiskóta, 2 dl fehérbor, 5 dkg dióbél, 3 tojás, 4 evőkanál porcukor, 2 citrom leve, 1 citrom héja
ELKÉSZÍTÉS
Darabokra tördelünk 1 doboz babapiskótát, és mély üvegtálba tesszük. Meglocsoljuk 1 dl fehérborral, meghintjük 5 dkg durvára vágott dióval. A 3 nyers tojást 4 evőkanál porcukorral simára keverj... |
2011-02-19 19:41:55 |
|
|
|
|
|
|
...
BORFELFÚJT (2.) KONYAKKAL
HOZZÁVALÓK
6 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg vaj, 1 dl bor, víz, 10 dkg őrölt mandula, 6 tojás, 6 evőkanál porcukor, 2 evőkanál konyak, 1 citrom héja
ELKÉSZÍTÉS
A 6 evőkanál cukrot habosra keverjük 6 tojássárgájával, azután hozzávegyítünk 10 dkg őrölt mandulát, 1 citrom reszelt héját, 1 dl bort, 2 evőkanál konyako... |
2011-02-19 19:30:03 |
|
|
|
|
|
|
... 25 dkg vaj vagy margarin, 10 dkg cukor, 1 csomag sütőpor, csipetnyi só és szükség szerint tej vagy tejföl.
a töltelékhez
1,5 kg alma, 20 dkg szőlőszem, 15 dkg porcukor, 1 citrom leve, 1 kávéskanál őrölt fahéj és 5-10 dkg édes morzsa.
a tészta megkenéséhez
1 tojás.
ELKÉSZÍTÉSE
A sütőporral elkevert lisztet a vajjal vagy margarinnal el... |
2011-02-19 19:25:17 |
|
|
|
|
|
|
... szárítani még 10 percet.
Hozzávalók, kb. 50-55 db-hoz:
- 300 gr forró víz
- 200 gr liszt
- 75 gr olaj
- 6 tojás (lemérve héjastol 359 gr)
- csipet (citromos) só
- csipet cukor
A vizet felforralom, hozzáadom az olajat, a sót és a cukrot. Az átszitált lisztet hozzáadom, és határozott mozdulatokkal összekeverem. Addig keverem... |
2011-02-19 17:41:01 |
|
|
|
|