Regisztráció  Belépés
Almamártás
Almamártás

Hozzávalók: 6 deka liszt, fél citrom, 35 deka alma, másfél deci tejföl, 5 deka cukor, 5 deka vaj, 2 G só, 1 darab szegfűszeg, 2 deci tej.
Meghámozzuk az almát, magját és magházát eltávolítjuk, majd apró kockákra vágjuk össze. Az így felap-rított almát a cukorral, szegfűszeggel és a tejjel feltesszük főni. Megsózzuk, kevés citromhéjat teszünk bele, majd né...
2006-09-19 10:02:05
Lencseleves
Lencseleves

Hozzávalók: 20 deka lencse, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 1 babérlevél, 4 deka vöröshagyma, 1 gerezd fok-hagyma, 2 deci tejföl, 1 evőkanál ecet, de lehet fél citrom is, só, 3 deka cukor, 1 G pirospaprika, negyed kiló sertéscsont, 2 deka mustár.
A főzésre előkészített, beáztatott lencsét csontlébe vagy füstölt hús levébe feltesszük főni. Finom, apróra vágott...
2006-09-19 09:46:27
Tejleves
Tejleves

Hozzávalók: másfél liter tej, 4 deka liszt, 5 deka cukor, só, 1 tojással 8 deka lisztből gyúrt finom metélt, fél citrom reszelt héja, 2 deka vaj.
A tejet felforraljuk, majd hozzáadjuk a szárazon világosra pirított lisztet, és ismét felforraljuk. Ekkor belefőzzük a finom metéltet. Sóval, cukorral és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Mikor félreállítottuk, akk...
2006-09-19 09:37:21
Almás croissant
Hozzávalók:

1 croissant (töltelék nélküli, natúr), 1 db alma, 1 ek. narancslikőr, 1 tojás, vaj, citromlé, 1 ek. zsemlemorzsa.

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, durvára reszeljük. Kevés vajat hevítünk, megpároljuk benne az almareszeléket. Hozzáadjuk a narancslikőrt, kevés citromlét, majd a felvert tojást és megsütjük. Borssal ízesítjük...
2006-09-18 18:39:58
Halkrém
Halkrém

Hozzávalók:
5 dkg olajoshal,
10 dkg ráma,
kevés citromlé

Az olajoshalat, rámat, mokkáskanálnyi citromlével
habosra keverjük .

...
2006-09-17 21:55:10
Zelleres tojaskrem
Zelleres tojaskrem

Hozzávalók:
4 db fott tojas
2 db szarzeller
2 ek majonez
2 ek tejfel
so, bors, citromle, mustar

A majonezt osszekeverjuk a tejfellel, soval, borssal,
egy par csepp citromlevel es egy fel kk. mustarral.
Felkockazzuk a zellerszarat es a tojast es az egeszet
osszek...
2006-09-17 21:47:22
TÍZ ILLAT, AMELY JELZI A KÓRT
... kutatók szaglásvizsgálatot végeztek tíz könnyen azonosítható illattal. Az illatok a következők voltak: eper, cigarettafüst, szappan, mentol, ...
2006-09-16 14:10:12
A fonott bútor
... életűek. Fűtetlen helyiségben is kibírják a telet, csupán a gyakori hőmérséklet-ingadozástól, nedvességtől kell óvni őket.
Mivel könnyen piszkolódnak, tisztítani kell őket. Elég egy kevés citromos víz (vízben feloldott citrompótló). Aki ebben a természetes anyagban nem bízik, kevés mosószer és kefe segítségével súrolja meg alaposan. Ezt követően tiszta vízzel öblítsük le, és ...
2006-09-14 19:39:19
Kókuszkérges meggyes pite
Hozzávalók (24 darabhoz):

kb. 1 kg meggy, 35 dkg vaj, 30 dkg porcukor, só, egy zacskó vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja, 5 tojás, 28 dkg + 1 ek. liszt, 10 dkg étkezési (búza)keményítő, egy zacskó sütőpor, 3 tk. méz, 12 dkg + 2 ek. kókuszreszelék, 3 ek. tej, a díszítéshez citromfű, a tepsi kikenéséhez margarin

Elkészítés:
1. A meggyet kimagozzuk. 25...
2006-09-14 19:33:20
Juharszirupos fondü
HOZZÁVALÓK:

1 ananász
2 mangó
15 dkg narancs vagy mandarin
1 citrom (leve)
2-2 banán, alma és körte
20 dkg piskóta

A fondühöz:
1 narancs
4 dl fehér gyümölcsbor
2,5 dl juharszirup
2 darabka fahéj
2 szegfűszeg
2 evőkanál málnaszörp
5 cl rum



ELKÉSZÍTÉS

Az ananász hús...
2006-09-14 07:37:04
1 2 3 .................1772 1773 .........2659 2660 .........3532 3533 3534 3544 3545 3546 
Címkék: AMELY JELZI KÓRT, fonott bútor, tejjel feltesszük, főzésre előkészített, tejet felforraljuk, szárazon világosra, finom metéltet, almát meghámozzuk, felvert tojást, majonezt osszekeverjuk, következők voltak, kevés citromos, természetes anyagban, zacskó vaníliás, zacskó sütőpor, díszítéshez citromfű, tepsi kikenéséhez, meggyet kimagozzuk, félreállítottuk, kókuszreszelék, mokkáskanálnyi, almareszeléket, juharszirupos, szegfűszeggel, narancslikőrt, osszekeverjuk, cigarettafüst, előkészített, azonosítható, felforraljuk, ingadozástól, zellerszarat, pirospaprika, narancslikőr, citromhéjjal, eltávolítjuk, zsemlemorzsa, nedvességtől, felkockazzuk, segítségével, kókuszkérges, piszkolódnak, megpároljuk, meghámozzuk, lencseleves, kikenéséhez, sertéscsont, elkészítése, díszítéshez, vöröshagyma, olajoshalat, természetes, gyümölcsbor, citrompótló, helyiségben, hőmérséklet, juharszirup, citromlevel, citromhéjat, citromlével, hozzávalók, hozzáadjuk, babérlevél, feltesszük, beáztatott, szarzeller, kimagozzuk, elkészítés, szegfűszeg, málnaszörp,
© 2013 TVN.HU Kft.